2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Šv. Jono Bosko relikvijos kelionės po Lietuvą pristatymas

2014-02-24
 
 

2014 m. vasario 25 d., antradienį, 11:00 val. naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1, Vilnius), įvyks spaudos konferencija, kurioje bus pristatyta šv. Jono Bosko relikvijos kelionė po Lietuvą 2014 m. kovo 2-16 dienomis. Lietuva yra vienas iš relikvijos kelionės po pasaulį etapų. Nuo kelionės pradžios 2009-aisias relikviją pagerbė šimtai tūkstančių žmonių Europos, Azijos, Amerikos ir Afrikos valstybėse. Tikimasi, kad ir Lietuvoje prie relikvijos ateis tūkstančiai žmonių.

Šv. Jonas Bosko (Giovanni Bosco, 1815-1888) gyvenimą paskyrė skurstančių vaikų ir jaunimo globai. Kaip pedagogas, vaikų teisių gynėjas ir visuomenininkas yra pripažintas ne tik katalikų Bažnyčioje, bet ir pasaulietinėje visuomenėje. Steigė vaikų ir jaunimo centrus, amatų mokyklas, našlaičių prieglaudas, rūpinosi vaikų bei jaunimo darbo sąlygų gerinimu. XX a. pradžioje šv. J.Bosko saleziečių įkurtose įstaigose nemokamą profesinį išsilavinimą gavo ir šimtai lietuvių. 1940-1991 m. šv. J.Bosko Lietuvoje buvo beveik užmirštas.

Renginyje bus trumpai priminta, kodėl krikščionims svarbios šventųjų relikvijos, ką reiškia šv. Jonas Bosko krikščioniškajai ir pasaulietinei visuomenei šiomis dienomis, kas yra šv. Bosko relikvija, kodėl ji keliauja po visas Lietuvos vyskupijas, kuo ši kelionė gali prisidėti prie mūsų visuomenės ir kiekvieno žmogaus dvasinės gerovės. Bus trumpai pristatyta kelionės po Lietuvą programa visose vyskupijose.

Konferencijoje dalyvaus kun. lic. Alessandro Barelli. Kun. Barelli yra salezietis, italų tautybės Lietuvos pilietis. Vadovauja Vilniaus vaikų ir jaunimo saleziečių laisvalaikio centrui, organizuoja vaikų poilsio stovyklas, veda konferencijas, redaguoja žurnalą "Saleziečių žinios". Vilniaus miesto savivaldybės apdovanotas Šv. Kristoforo statulėle už Vilniaus jaunuomenės ugdymą savitarpio pagalbos dvasia. Už savanorystės kultūros sklaidą apdovanotas LR Seimo įsteigtu G.Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu „Tarnaukite Lietuvai".

Kviečiame dalyvauti!

 

Kontaktinis asmuo

Jurgita Kuosytė

8-673-49072

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-25 10:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media