2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: „Nerk į žydrą 2020“ ir spaudos konferencija: onkologija akistatoje su koronavirusine pandemija

2020-09-14
 
„Nerk į žydrą 2020" ir spaudos konferencija: onkologija akistatoje su koronavirusine pandemija 
Rugsėjis yra Prostatos vėžio žinomumo mėnuo, o Europos urologų asociacija rugsėjo 15 dieną yra paskelbusi Pasauline kovos su prostatos vėžiu diena. Jau beveik dešimt metų šią dieną su pasauliu įvairiomis akcijomis pažymi ir Lietuva. Šiemet pacientai, gydytojai bei žiniasklaida penktą kartą susitiks tradicine tapusioje akcijoje „Nerk į žydrą 2020". 
Akcijos metu primename visuomenei, kad kasmet prostatos vėžys nustatomas daugiau kaip 2 tūkst. Lietuvos vyrų. Liga sunki ir pavojinga, bet, tinkamai gydant, žmogus gali gyventi ilgai. Kiekvienam vyresniam vyrui labai svarbu periodiškai tikrintis - vėžys turi būti nustatytas kuo anksčiau, o nustačius - gydomas šiuolaikiniais inovatyviais metodais.
Šiemet, kaip ir kasmet, Nacionalinio vėžio instituto Amžinai žydinčiame sode bus sodinamos obelaitės bei apžvelgiami pasiekimai kovojant su prostatos vėžiu sudėtingu COVID-19 pandemijos laikotarpiu. 
Svarbus renginio akcentas - sode bus pastatyti du memorialiniai suoliukai iškiliems mokslininkams onkologams, profesoriams, buvusiems Instituto vadovams - prof. Liudvikai Laimai Griciūtei (1926-2018) ir prof. Albertui Telyčėnui (1928-1990).

 

Po iškilmingos dalies „Kulinarijos studijos" šefas Gian Luca Demarco surengs kulinarinį šou ir pakvies vyriškų priešpiečių. 
Prostatos vėžys - dažniausia vyrų onkologinė liga, o Lietuvos vyrai ja serga dažniau nei kitų Europos šalių gyventojai. Šiuolaikinis gydymas leidžia įveikti šią klastingą ligą - laiku nustačius daugelis vyrų pasveiksta, o dalis jų ilgus metus gyvena net sirgdami išplitusiu vėžiu. Visgi prostatos vėžys kasmet nusineša apie pusę tūkstančio mūsų vyrų.
Renginys vyks rugsėjo 15 dieną 13 val. Nacionalinio vėžio instituto sode (įėjimas iš kiemo pusės), Santariškių g. 1, Vilnius.

 

Trukmė iki pusantros valandos.

 

DALYVAUS
Prof. Sonata Jarmalaitė, laikinai einanti Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pareigas: onkologiniai ligoniai ir onkologai akistatoje su Covid-19 pandemija; 
Dr. Albertas Ulys NVI Onkourologijos skyriaus vedėjas: daugėja ligonių su užleistu vėžiu; 
Doc. Arūnas Želvys, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos Urologijos centro vadovas: šiuolaikinis gydymas ir inovacijos - ilgesnio gyvenimo garantas; 
Paulius Rakštys, Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas: prostatos vėžio ankstyvosios diagnostikos programa turi būti suaktyvinta. 
Gian Luca Demarco, „Kulinarijos studijos" šefas.

 

Nors renginys vyks lauke, prašome laikytis saugaus atstumo ir dėvėti kaukes.

 

Organizatoriai: Nacionalinis vėžio institutas ir Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija
Vykdytojas: Medicininės informacijos centras, UAB

 

 

 

Daugiau informacijos: 
Jūratė Saveikienė 
Medicininės informacijos centras 
8 698 86 512

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-14 11:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media