2024 m. gegužes 9 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko Virgilijaus Aleknos spaudos konferencija „Lietuvos mokinių fizinis aktyvumas ir toliau mažėja. Ką turime daryti?“

2023-04-04
 
Balandžio 5 d., trečiadienį, 15 val. Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna rengia spaudos konferenciją „Lietuvos mokinių fizinis aktyvumas ir toliau mažėja. Ką turime daryti?"
Lietuvos vaikų ir jaunimo fizinis aktyvumas per paskutinius ketverius metus sumažėjo. Tokią išvadą daro mokslinius tyrimus, susijusius su mokinių fiziniu aktyvumu, vykdantis Lietuvos sporto universitetas (LSU). Atsižvelgiant į tai, kad mokinių fizinis aktyvumas ir iki šiol buvo žemas, tai gali kelti vis didesnę grėsmę žmonių gerovei ir tapti rimta finansine našta valstybei ir visuomenei.
LSU yra Pasaulio aktyvių ir sveikų vaikų aljanso (Active Healthy Kids Global Alliance) narys ir jau antrą kartą, bendradarbiaudamas su Vilniaus universitetu, Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, parengė Lietuvos vaikų ir jaunimo fizinio aktyvumo ataskaitą (pirmoji ataskaita parengta 2018 m.). Ją rengiant, atlikta 5-17 metų amžiaus vaikų fizinio aktyvumo ir su juo susijusių rodiklių, literatūros, dokumentų šaltinių analizė.
Nacionalines ataskaitas rengė ir kitos 56 šalys. Su fiziniu vaikų ir jaunimo aktyvumu susiję Lietuvos rodikliai, lyginant su kitomis ataskaitas pateikusiomis pasaulio šalimis, yra vidutiniški. Geriausiai bendras fizinis aktyvumas vertinamas Danijoje, Suomijoje, Japonijoje, Slovėnijoje.
Spaudos konferencijos metu LSU atstovai pristatys ataskaitos išvadas ir pateiks savo rekomendacijas, ką turime daryti siekdami didinti šalies vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą.
Komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna, tel. (8 5) 239 6698
Parengė
Seimo kanceliarijos patarėja
Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-04-04 10:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media