2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Pareigūnų profesinės sąjungos įsitikinusios – vidaus reikalų ministras turi trauktis

2019-03-12
 
Kovo 13 d., trečiadienį, 11 val. naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje (Saltoniškių 9B, Vilnius) vyks Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos (LTPF) spaudos konferencija dėl Vidaus reikalų ministerijos negebėjimo koordinuoti jai pavaldžių institucijų darbo. Vidaus reikalų ministro atsainaus požiūrio rezultatas - Policijos departamento savivalė, ugniagesių bendruomenės skaldymas, nuolat eskaluojami konfliktai su pareigūnų profesinėmis sąjungomis.
Pasak LTPF pirmininkės Loretos Soščekienės, konfliktai su Policijos departamentu prasidėjo jau Policijos generaliniu komisaru tapus Linas Pernavui, tačiau tokio nesiskaitymo su pareigūnais, koks atsirado vidaus reikalų ministru tapus Eimučiui Misiūnui, nebuvo niekada.
„Didžiausia bėda ilgą laiką buvo Policijos departamentas su policijos reforma, kolektyvinės sutarties vykdymu, o dabar - ir su nacionalinės sutarties ignoravimu. Tačiau pastaruoju metu vis daugiau problemų ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento darže. Ten taip pat pradėta taikyti „skaldyk ir valdyk" metodika. Kaip suprantu, liga, atsiradusi policijoje, jau užkrėtė visą vidaus reikalų sistemą. Matome aiškią tendenciją. Tai būtina stabdyti. Dalis ministrų jau pakeista dėl nekompetencijos, atėjo laikas kalbėti ir apie VRM", - sako LTPF pirmininkė L. Soščekienė.
Spaudos konferencijoje dalyvaus:
Loreta Soščekienė, Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė,
Roma Katinienė, Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė,
Vladas Sanda, Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas,
Vitalijus Jagminas, Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas.
Kviečiame dalyvauti!
Kontaktinis asmuo
Dėl daugiau informacijos galite kreiptis į LTPF pirmininkę Loretą Soščekienę (mob. tel:. +37067017688/ el. paštas: pirmininkas@ltpf.lt)
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-12 16:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media