2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Sulaužykime tylą

2017-03-19
 
 

Lietuvoje kasmet nusižudo apie tūkstantį žmonių. Kiekviena savižudybė skaudžiai paliečia 5-7 nusižudžiusiojo artimuosius. Kaip galėtume padėti atsiverti ir gyti tiems, kurie neteko artimojo jam nusižudžius? Kas galėtų mus paskatinti drąsiau kalbėti apie psichinės sveikatos problemas ir savižudybių prevenciją?

Kovo 20 d. prekyboje pasirodo pirmoji knyga be pavadinimo, kurioje po jautrių interviu kruopščiai užrašytos ir perteiktos pusantrų metų rinktos nusižudžiusiųjų artimųjų istorijos. Tikros, stiprios, nepakeistos, neanoniminės.

Kalbant apie savižudybę ir jos sukeltą skausmą, sunku rasti tinkamus žodžius, todėl ši knyga neturi pavadinimo. Kiekvienam skaitančiajam paliekama galimybė užrašyti savąjį, išreiškiantį skaitant kilusius jausmus ir mintis.

Knygos iniciatoriai tikisi, jog knygoje perteikiamos istorijos paskatins drąsiau kalbėti apie psichinės sveikatos problemas ir savižudybių prevenciją, skirti daugiau dėmesio šalia esantiems brangiems žmonėms, o mėginusius žudytis galbūt privers susimąstyti sužinojus, kokį skausmą tai sukelia jų artimiesiems. Taip pat viliamasi, kad knyga padės atsiverti ir gyti tiems, kurie neteko artimojo jam nusižudžius.

Maloniai kviečiame kovo 20 d. 17.30 val. į „Pegaso" knygyne prekybos centre VCUP (Upės g. 9, Vilnius) vyksiantį susitikimą, kuriame apie knygą daugiau papasakos knygos idėjos autorius Mykolas Majauskas, istorijas užrašiusi Elvyra Kučinskaitė, knygoje asmeninėmis istorijomis pasidalinę artimieji.

Maloniai prašome užsiregistruoti į renginį iki kovo 20 d. 14 val. el.paštu j.polikaityte@publicum.lt arba tel. 8 618 29792.

Kontaktinis asmuo

Justina Polikaitytė

Publicum

861829792

j.polikaityte@publicum.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-19 09:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media