2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Vilniuje vyks tarptautinis P.Eigmino sambo turnyras

2010-12-09
 
Nežinomo autoriaus nuotrauka

Nežinomo autoriaus nuotrauka

Simonas Ropė

 

Gruodžio 11 d. Vilniuje vyks tradicinis - jau ketvirtasis - jaunių ir jaunimo tarptautinis turnyras Lietuvos sambo imtynių patriarchui Pr. Eigminui atminti. Jame ruošiasi dalyvauti per šimtą atletų daugiau kaip iš dešimties pasaulio valstybių. Turnyras prasidės 11 val. Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose (Žirmūnų g.1).

 

Šį šeštadienį Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose susirungs daugiau kaip šimtas savigynos imtynių talentų iš Lietuvos ir užsienio šalių.  Tarptautinis memorialinis dr. Pranciškaus Eigmino sambo  turnyras sostinėje rengiamas jau ketvirtą kartą. 

 

Pasak Lietuvos sambo federacijos prezidento dr. Eduardo Rudo,  į turnyrą atvyks jaunių ir jaunimo amžiaus grupės imtynininkai iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Olandijos, Čekijos, Prancūzijos. „Pirmą kartą sulauksime svečių iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Slovakijos“, - sakė E.Rudas.  - Neoficialiai šį turnyrą vadiname „Mūsų ateitis“, nes ugdome sportininkų, iš kurių ne vienas vėliau yra mus nudžiuginęs Europos ir pasaulio čempionatuose, meistriškumą.“

 

Pernai iš dvylikos varžybose išdalytų aukso medalių devynis laimėjo Lietuvos imtynininkai. Šiemet medalių labiausiai tikimasi iš vilniečių triskart šio turnyro nugalėtojo Andrėjaus Klokovo ir perspektyvaus imtynininko Aurimo Krukausko.

 

Ilgametis Lietuvos sambo federacijos ir Lietuvos neolimpinio komiteto prezidentas P.Eigminas daug prisidėjo prie savigynos imtynių plėtros. Jis 8 kartus pelnė Lietuvos čempiono titulą, pasiekė ryškių pergalių rungdamasis su pajėgiausiais SSRS imtynininkais. Vėliau kaip treneris išugdė gausų būrį savigynos imtynių sporto meistrų.

 

P.Eigmino autoritetas ir pastangos daug lėmė, kad Lietuvos sambo imtynių federacija būtų priimta į Tarptautinę savigynos imtynių federaciją (FIAS).  2005 metais P.Eigminui buvo trečią kadenciją iš eilės patikėtos FIAS generalinio sekretoriaus pareigos. 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-12-09 15:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media