2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Pasirengimą Tokijo olimpinėms žaidynėms žlugdo ne koronavirusas, o netinkami ministerijos sprendimai organizuojant Lietuvos sporto finansavimą

2020-03-12
 
Iškabą pakeitusi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija neturi nei kvalifikacijos, nei resursų tinkamai formuoti ir įgyvendinti šalies sporto politiką, konstatuoja Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija po susitikimo su švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi. Dėl šios priežasties antrus metus iš eilės stringa Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo paskirstymas, vėluoja sporto federacijų finansavimas, o olimpinių žaidynių metais savalaikis ir pilnavertis sportininkų pasirengimas yra išbalansuotas. Frakcija klausia: ar švietimo, mokslo ir sporto ministras yra pasirengęs prisiimti asmeninę atsakomybę dėl galimai nesėkmingo šalies atletų pasirodymo olimpinėse žaidynėse?
„Noras Švietimo ir mokslo ministerijos žinion perimti visus šalies sporto reikalus situacijos šalies sporte nepagerino, o pablogino. Vietoje likviduoto Kūno kultūros ir sporto departamento ministerijoje sukurtas vienas skyrius, kuriam akivaizdžiai trūksta ir kvalifikacijos, ir resursų formuoti tvarią šalies sporto politiką, o apie jos įgyvendinimą apskritai nepagalvota. Šie metai - atrankos į Tokijo olimpines žaidynes ir pačių žaidynių metai, todėl ypač svarbus savalaikis ir pilnavertis sportininkų pasirengimas, tačiau sportininkai yra priversti praleidinėti suplanuotas treniruočių stovyklas, ir tai neabejotinai atsilieps rezultatams olimpinėse žaidynėse. Ar švietimo, mokslo ir sporto ministras yra pasirengęs prisiimti asmeninę atsakomybę dėl galimai nesėkmingo šalies atletų pasirodymo žaidynėse? Beje, jau pavasaris, o dauguma šalies sporto federacijų iki šiol iš valstybės nėra gavusios nuo metų pradžios pažadėtos finansinės paramos", - pastebi Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pavaduotojas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Virgilijus Alekna.
Liberalų sąjūdžio frakcija atkreipia dėmesį į tai, kad vėluoja ne tik didelio meistriškumo sporto programos lėšų paskirstymas, stringa ir planingas darbas užtikrinant kvalifikuotą, įvairiapusę moksleivių popamokinę veiklą, regionuose vykdyti įvairių visuomeninių organizacijų sportines veiklas.
„Šiandieninė diskusija su švietimo, mokslo ir sporto ministru parodė, kad stokojama konkrečių atsakymų į klausimus, kokios priežastys lėmė dabartinius vėlavimus finansuojant Lietuvos sportą ir ką ministerija ketina keisti, kad tai nesikartotų. Taip pat akivaizdu, kad norint pasiekti sportuojančių žmonių šalyje Europos Sąjungos vidurkį, reikia, kad visa sistema veiktų nuo ikimokyklinio ugdymo, nors šiuo metu ikimokyklinio ir pradinio ugdymo specialistai nėra tinkamai parengti, kad galėtų kvalifikuotai vesti kūno kultūros užsiėmimus savo ugdymo įstaigose", - teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkė, frakcijos Seime seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Daugiau informacijos:
Virgilijus Alekna
Liberalų sąjūdžio frakcijos narys
Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pavaduotojas
Mob. 8 685 23 888, el. p. virgilijus.alekna@lrs.lt

Viktorija Čmilytė-Nielsen
Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininkė
Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė
Mob. 8 698 42 268
El. p. viktorija.cmilyte@lrs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-12 11:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media