2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Alytaus krašto žurnalistų šventė

2009-09-29
 

Kultūros ir komunikacijos centre gegužės 7 dieną buvo surengta Alytaus krašto žurnalistų šventė paminėti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

 

Žalia šviesa kultūrai

 

Alytaus krašto žurnalistų šventę organizavo Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla, joje dalyvavo Alytaus apskrities viršininko administracijos vadovai, Alytaus, Varėnos rajonų merai.

 

Pasveikinti kolegų atvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius, jo pavaduotoja Erika Straigytė, LŽS senjorų klubo pirmininkas, ilgametis laikraščio „Komunistinis rytojus” redaktorius Stanislovas Pleskus.

 

„Sunku pervertinti žodžio galias, kurios gali būti ir griaunančios, ir kuriančios. Sveikinu visus su noru dirbti kuriamojo žodžio srityje!” – Alytaus apskrities viršininkas Eugenijus Palavinskas įteikė vienintelę apskrities įsteigtą nominaciją – už žalią šviesą kultūrai – dienraščiui „Alytaus naujienos” ir daugiausia kultūros temomis rašančiai šių eilučių autorei.

 

Su nedidelėmis pertraukomis kultūros puslapiai mūsų leidinio skaitytojus pasiekia jau vienuoliktus metus, pastaruosius šešerius leidžiami „Slenksčiai”, kuriuos remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

 

Trys angelai - už prasmingą veiklą

 

Alytaus miesto savivaldybė Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga žurnalistams pirmą kartą išdalijo tris simbolinius angelus: Gerumo šviesos, Išminties ir Vilties.

 

Už paramą Škotijoje nužudytos alytiškės Jolantos Blėdaitės artimiesiems ir jos palaikų pargabenimo į Lietuvą fondo organizatoriams Gerumo šviesos angelais apdovanotos „Lietuvos ryto” korespondentė Alytuje Genovaitė Rafanavičienė bei „Alytaus naujienų” korespondentės Aldona Kudzienė ir Zita Stankevičienė.

 

Išminties angelas už didžiausią kūrybinio darbo derlių – novelių knygas ir išminties mokančią publicistiką skirtas rašytojui, publicistui Petrui Naraškevičiui.

 

Jono Griškonio nuotr.

Erika Straigytė ir Jurgis Kochanskas

 

Vilties angelas nusileido ir vertėjo, publicisto Algirdo Jakulio, kurio straipsniai kiekvieną savaitę publikuojami „Alytaus naujienose”, rankose – už žurnalistinį žodį ir asmeninio gyvenimo pavyzdį, nešantį žmonėms vilties šviesą. Patyręs sunkią traumą ir negalios prikaustytas prie vežimėlio, Algis ne tik randa stiprybės dirbti, kurti, bet ir pats gyvena ir moko gyventi visavertiškai.

 

Žurnalistams – grikių duona

 

Didžiausios Lietuvoje Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas spaudos darbuotojams linkėjo kūrybinės sėkmės ir įteikė atminimo dovanas, taip pat lauktuvių iš Varėnos krašto - grikių duonos. Mero padėkos – LTV korespondentams Dzūkijoje Rūtai Lankininkaitei ir Jonui Griškoniui, „Lietuvos ryto” korespondentėms Aldonai Jankauskienei, G. Rafanavičienei, „Respublikos” korespondentui Valdui Svilui, „Lietuvos žinių” atstovei Ritai Krušinskaitei, „Alytaus naujienų” redaktoriui Romui Burbai, korespondentams Almai Mosteikaitei, Gediminui Vaitekūnui.

 

Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas šventinį vakarą mėgino ieškoti bendrų žurnalistų ir politikų bruožų. Pasak jo, tarnauti žmonėms – palaima, prievolė, bet ir atsakomybė, kuriai reikia prigimtinių savybių.

 

Mero įsteigtos nominacijos atiteko laikraščio „Alytaus naujienos” korespondentei A. Mosteikaitei, „Valstiečių laikraščio” atstovei Dzūkijoje Gytei Slavickienei ir kt.

 

LŽS pirmininko pavaduotoja E.Straigytė dovaną – LR Konstituciją už objektyvią žurnalistiką įteikė savo pirmajam redaktoriui ir mokytojui, kriminalinėmis temomis rašančiam nepakeičiamajam „Turgaus aktualijų” autoriui, „Alytaus naujienų” korespondentui Jurgiui Kochanskui, kuris „nėra baudęs taip, kad paklydęs nesikeltų”.

 

Valdžios vyrams – Baltarusijos prezidento citatų rinkiniai

 

Alytaus krašto žurnalistų šventėje netrūko dovanų ir sveikinimų, beje, abipusių, nors profesinę dieną šventė ketvirtoji valdžia. LTV Dzūkijos korespondentai R. Lankininkaitė ir J. Griškonis vietos valdžios vyrams dovanojo „paties atviriausio politiko pasaulyje” Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos citatų rinkinius, dar kartą primindami: žodis – galingas ginklas.

 

„Žodis padeda ieškoti kontakto, susikalbėjimo tarp žmonių – lipdykite suskilusią visuomenę, jūs, žurnalistai, tai galite padaryti. Linkiu, kad darbas tas sektųsi!” – prasmingas rašytojo Juozo Apučio palinkėjimas Alytaus krašto žurnalistų bendruomenei palydėtas plojimais.

 

Saulė Pinkevičienė

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-29 19:05
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media