2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Mokslai ar būreliai?

2015-10-20
 
MINTYS. Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

MINTYS. Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Renata Babarskaitė

 

Jei norisi kažkuo užsiimti po pamokų, daugelis moksleivių renkasi būrelius. Tėvai sako vaikams, jog reikia kažką lankyti, kad visą dieną nesėdėtų ant sofos. Tačiau visgi įdomu, kuo jie domisi, kas vaikams būreliuose patinka ir ko iš jų tikisi.

 

Devynerių metų Evelina mano, kad būrelyje svarbiausia smagiai praleisti laiką. "Lankau keramiką. Man ji labai patinka, nes čia lavinama vaizduotė, galima fantazuoti. Man taip pat labai patinka lipdyti, galiu sukurti, ką tik noriu. Kai buvau maža, labai norėjau lankyti kažkokį būrelį, kuriame smagiai praleisčiau laiką ir galėčiau piešti, lipdyti ar tiesiog kurti. Taigi tėvai pasiūlė man šią keramikos studiją."

Dvylikametė Aistė mano, kad mokslai yra svarbiau už būrelius. "Nelankau būrelių, nes šiuo metu turiu daug laiko skirti mokslams ir dar neesu savęs atradusi. Ateityje planuoju užsiimti sportu, kad išmokčiau valdyti savo kūną ir kad išlaikyčiau save geros formos."

 

Vienuolikos metų Saulė tvirtina, jog svarbiausia lankyti mėgstamus būrelius. "Aš lankau net šešis būrelius. Man nėra sunku, mat aš manau, kad lankant mielus širdžiai būrelius, nesvarbu, ar jų daug, ar mažai, bet lankant nepatinkantį būrelį neįmanoma nieko pasiekti. Vienas iš mano būrelių yra jaunųjų žurnalistų klubas. Man jis labai patinka, nes mėgstu bendrauti, susipažinti su kitais žmonėmis, man patinka tyrinėti ir atrasti kažką naujo. O iš būrelių tikiuosi atrasti savo pomėgius, imti planuoti ateities veiklas."

 

Štai kokios skirtingos nuomonės. Taigi visi vaikai yra skirtingi – vieni mėgsta kūrybines veiklas, kiti daugiau dėmesio skiria sportui, kažkas bando atrasti save, o kažkam svarbiau yra mokslai. Svarbiausia yra pradėti, bandyti vis ką nors naujo.

 



 

/Sraipsnelis sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, jo autorė- šeštos klasės moksleivė; vad. E.Straigytė/

 



 

 



 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 15:56
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media