2024 m. kovo 19 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Jaunieji žurnalistai 15min.lt redakcijoje: ką gi jie ten veikė?

2019-02-09
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: jaunieji žurnalistai 15min.lt studijoje su Audriumi Ožalu ir Elena Varnauskaite

Erikos Straigytės nuotraukoje: jaunieji žurnalistai 15min.lt studijoje su Audriumi Ožalu ir Elena Varnauskaite

Vakaris Vingilis 

Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Jaunųjų žurnalistų klubo nariai lankėsi portalo 15min.lt redakcijoje. Ten juos pasitiko ir apie žurnalisto darbą pasakojo Elena Varnauskaitė ‒ žurnalistė, kuri būdama moksleive taip pat lankiusi šį klubą ir vadovei Erikai įsiminusi ilgam. 

Apžvalga po redakciją prasidėjo priimamajame, kur sutinkami svečiai ir tvarkomi kiti reikalai. Tada paėjėję koridoriumi jaunieji žurnalistai pateko į pačią moderniausią Lietuvoje ‒ 15min.lt vaizdo transliacijų studiją. Čia dažnai užsuka ir garsiausi pramogų pasaulio atstovai, politikai, sportininkai. Studijoje filmuojamos tiesioginės transliacijos ir įvairūs pramoginiai žaidimai. Elena paatviravo, kad ir ji pati čia dažnai veda laidas ar rengia žaidimus bei kitus projektus. 

Įjungus mikrofonus, išbandėme laidos vedėjo bei pašnekovų vaidmenis, o studijos techninės dalies atstovas papasakojo apie jos technines galimybes bei savo darbą. Studijoje prie mūsų prisijungė ir redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas. Toliau 15min.lt redakcijos apžvalgą tęsėme  IT skyriuje, kur keliolika žmonių prižiūri, kad portalas skaitytojui veiktų nepriekaištingai. 

Drauge su Elena ir Audriumi įžengėme ir į pačias darbo patalpas, kur dešimtys žurnalistų rašo straipsnius aktualijų, kriminalų, sporto, kultūros ir kitokiomis temomis. Praėjome ir rubrikos „Vardai“ patalpas, kur darbavosi Elenos kolegos. Užėjome į žurnalistinių tyrimų skyrių, kur savo tyrimais pora žurnalistų ruošėsi nustebinti visuomenę. Jaunieji žurnalistai netgi paspaudė ranką vyriausiajam redaktoriui ir papasakojo apie savo klubą. Vienas iš keleto 15min.lt fotografų mielai sutiko skirti laiko ir mus visus nufotografavo. 

Paskui sekė antroji apžvalgos dalis BNS spaudos konferencijų salėje. Čia aptarėme žurnalisto darbą, daugiau sužinojome apie patį portalą, jo istoriją, pavadinimo kilmę. Patys žurnalistai papasakojo apie savo kelią į žurnalistiką, dalinosi savo patirtimis ir kitais įdomiais įvykiais. Jaunieji žurnalistai Elenai ir Audriui uždavinėjo įvairiausius klausimus, o vėliau dalis klubo narių filmavo vaizdo reportažą su žurnaliste Elena Varnauskaite. 

Apsilankymas portale labai sužavėjo jaunuosius žurnalistus, jie pamatė, kaip dirba tikri žurnalistai, kaip gyvena redakcija. Dalis dar labiau susižavėjo žurnalistika, o kitiems ši išvyka suteikė daug įdomių įspūdžių.


/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-02-12 19:55
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media