2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Supratau, koks ilgas kelias iki puikaus žurnalisto

2009-10-02
 
Nuotraukoje: Viktorija Filipovaitė

Nuotraukoje: Viktorija Filipovaitė

Viktorija Filipovaitė

 

Senovės išmintis byloja: “Jei nori pasiekti daug, pradėk nuo mažai”. Jauni, smalsūs ir žingeidūs žmonės yra ir ambicingi, todėl savąjį „mažai“ žengia itin dideliu žingsniu.

 

Žvarbi trečiadienio popietė. Vakarėjo. Ruduo priminė apie save itin šaltu vėju. O Jaunųjų žurnalistų klubas su vadove priešaky nuskubėjo į LNK televizijos patalpas. „Kiekvienas suvokia savo galias tik išmėginęs“, sakė Liucijus Anėjus Seneka. Taigi ir jaunieji žurnalistai norėjo apie viską sužinoti išsamiai ir iš pirmų lūpų.

 

Jei kalbėtume apie televiziją, jos branduolys yra žinios. Todėl mes (Jaunųjų žurnalistų klubas) lankėmės LNK žinių tarnyboje ir kalbėjomės su šios tarnybos vadovu Rolandu Agintu. Buvo įdomu sužinoti apie žinių žurnalisto darbą iš paties žinių tarnybos vadovo, smalsu pamatyti televizijos studiją, žinių redakciją, sužinoti apie aparatūros galimybes. Įspūdžių gausa daugeliui jaunųjų žurnalistų  neleido nuobodžiauti ir klausimai liejosi vienas po kito. Klubo narius sužavėjo ir televizijoje tvyranti darbo atmosfera. Manau, daugelis mūsų norėtų ten dar sugrįžti.

 

Aš po šios išvykos dar labiau susidomėjau žurnalisto darbu ir supratau, koks sunkus ir ilgas kelias iki sėkmės ir puikaus žurnalisto vardo. Nors nėra ko nusiminti, nes nieko nėra neįmanoma, tereikia noro, valios ir užsispyrimo. (P.S. nepakenktų ir „pilnas samtis“  žingeidumo... )

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:53
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media