2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Radijo laidos repeticija

2018-09-25
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Rapolas Vanagas

Šiandien iš improvizuotos radijo studijos aš papasakosiu apie laidą "Kitu kampu" ir dar vieną laidą, kurios pavadinimo neprisimenu. Tai buvo pokalbių repeticija, kurioje jaunieji žurnalistai mokėsi vesti laidą, pateikti klausimus ir diskutuoti.
 
Pirmoje laidoje buvo kalbėta apie atostogas, laidą vedė Liepa. Buvo pasirinkti mokiniai iš Jaunujų žurnalistų klubo ir viskas vyko puikiai. Šioje laidoje išgirdau apie Tailande, urve, įstrigusius moksleivius, kurie vėliau buvo išgelbėti. Kai pagalvojau, jog dauguma žmonių žino apie šitą įvykį, aš nustebau. Toliau laidoje buvo kalbama apie įspūdžius kur nors pirmą kartą nukeliavus ir apie svajonių šalį. Pamaniau, jog šiuolaikiniai žmonės dažnai keliauja, bet negalvojau, kad bus tokių, kurie tik vieną kartą yra nukeliavę į užsienį.
 
Visas pokalbis vyko gražiai, nuosekliai, bet mūsų vadovė po to pasakė, kad buvo klaidų. Nurodė, jog trūko informacijos apie laidos dalyvius, nes prieš pradedant laida, jie kalbėjosi tik su laidos vedėja, bet klausytojai to negalėjo girdėti. Ir nors viskas atrodė normaliai, vedėja gavo pastabų.
 
Kitos laidos vedėjui sekėsi sunkiau, nes jis tai darė pirmą kartą gyvenime. Tema buvo apie moksleivišką madą, bet vis dėlto pasirodėme gerai. Taip, aš buvau vienas iš pašnekovų, mane pakvietė dėl kelių sakinių, kuriuos pasakiau prieš laidą. Jie buvo įdomūs ir tai mane privertė būti laidoje. Nepaisant to, streso nebuvo, nes tai tik repeticija. Tema, kaip minėjau, neįdomi, nes nesidomiu mada. Aš sulaukiau daug klausimų ir atsakiau gana paprastai. Buvo klausimas ir apie tai, kaip rengiamės laisvomis dienomis. Atsakiau, kad rengiuosi paprastai, bet dažniausiai rengiuosi taip pat, nes neturiu daug drabužių.
 
Pasibaigus laidai, mūsų vadovė vel išsakė pastabas. Viena iš jų buvo, kad laidos vedėjas nesiklausė pašnekovų ir klausinėjo to, kas jau buvo pasakyta. Dar buvo pastebėta, jog jis per tyliai kalbėjo. Bet vis dėlto pavyko repeticija gana gerai.
 
Po laidos aš vėl grįžau į savo "ofisą" ir vėl pradedu savo rašymo nuotykius.
 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-02 17:00
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media