2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Pirmajame šokių konkurse − daug jaudulio ir pergalė

2021-03-30
 
Danielės Voloncevičūtės piešinys

Danielės Voloncevičūtės piešinys

Danielė Voloncevičiūtė

 

Mano pirmasis šokių konkursas vyko prieš 2 metus, kai tik pradėjau lankyti šiuolaikinius šokius. Mano pačios pirmos varžybos ir konkursai yra vykę ir anksčiau: pavyzdžiui, pirmosios meninės gimnastikos varžybos vyko prieš šešerius metus. Yra buvę daug tarpmiestinių ir kitų sporto varžybų, bet mano pačios pirmos šokių varžybos vyko Visagine, varžantis mums ir vienam Šiaulių klubui.

 

Tai vyko 2019 metų vasarą mano pirmojoje šokių stovykloje. Pamenu, kad nelabai žinojau, − kaip viskas vyks ir kas čia bus? Kaip vertins? Ar aš ko nors nepamiršiu pašokti? Bet vos tik išėjus į sceną, visos mano baimės išnyko − kombinacija po kombinacijos, žingsnis po žingsnio ir jaučiausi vis geriau dėl savo pasirodymo.

 

O geriausia buvo tai, kad pasirodymo gale buvo daug daug plojimų, kas mane labai pamalonino. Bet po to, pamačiusi kitų mergaičių pasirodymus, ėmiau abejoti, ar pasirodžiau geriau už jas. Užtat varžybų pabaigoje, per apdovanojimus, viskas apsivertė aukštyn kojomis ir mano baimės pasiliko už manęs vos tik varžybų vedėjui ištarus tuos lemtingus žodžius, kad aš nugalėjau, vos neapsiverkiau iš laimės!

 

Bet tai tikrai nėra tik vienintelis konkursas, kuriame esu dalyvavusi. Pavyzdžiui, dalyvavau tarpmokyklinėse lengvosios atletikos varžybose; diktantų, piešimo, rašinių ir dailyraščio konkursuose, įvairiose šokių ir meninės gimnastikos varžybose; anglų, lietuvių kalbų ir biologijos olimpiadose.

 

Šiuose konkursuose, kuriuos išvardinau, man sekėsi geriausiai, bet yra ir nepasisekusių. Vienas iš jų, man labiausiai įsiminęs, yra matematikos konkursas.

 

Tai vyko antroje klasėje. Užsirašiau į tą konkursą tik dėl įdomumo, bet tikrai nieko gero iš to neišėjo. Iš 20 užduočių teisingai atsakiau tik į dvi, nes uždaviniai tikrai buvo pakankamai sunkūs kaip antroke. Buvau tikrai nusivylusi, kad taip nepasisekė, ir nuo to laiko iki dabar matematika man labai nepatinka ir nebedalyvauju jokiuose matematikos konkursuose. Bet vieną gerą dalyką parsinešiau su savimi organizatorių padovanotą pieštuką, kuris man tarnauja net iki šių dienų.

 

Man įvairiose varžybose sekasi tikrai labai gerai, nebijau jose dalyvauti, nes žinau, kad jeigu ir nepasiseks, vis tiek būsiu padariusi gerą darbą, bent jau sudalyvavusi ir išpildžiusi savo asmeninius lūkesčius.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 12 m./

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-30 19:12
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media