2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: leŽuDi 24 kviečia į kino filmo „Daaaaaalí!“ peržiūrą

2024-05-11
 
Kviečiame į kino filmo „Daaaaaalí!" seansą, kuris vyks gegužės 15 d. 19 val. (durys atsidaro: 18.45 val.) kino teatre „Pasaka" (Šv. Ignoto g. 4, Vilnius, Mažoji salė).
Seansas nemokamas, bet vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija: https://forms.gle/Ao4pdA1PrTq4FRxQA
APIE FILMĄ
Daaaaaalí! yra 2023 m. prancūzų komedija, kurią parašė ir režisavo Quentin Dupieux. Naujoji Q. Dupieux pseudobiografinė fantazija yra sąmojinga duoklė dviem garsiausiems XX a. siurrealistams - Salvadorui Dali ir Luisui Buñueliui. Formaliai jame pasakojama apie jauną žurnalistę, svajojančią paimti interviu iš ekscentriškojo tapytojo. Tačiau velnias slypi detalėse. Juostos dramaturginę struktūrą režisierius pasiskolina iš filmo „Kuklus buržuazijos žavesys", kuriame išalkusių svečių grupė niekaip negali atsisėsti prie stalo ir pavalgyti. Taip ir filme „Daaaaaali!": kai tik žurnalistei atrodo, kad interviu su Dali pagaliau įvyks, viskas vėl nueina šuniui ant uodegos.
2023 m. Prancūzija | Trukmė: 1 val. 17 min. | Absurdo komedija | N-13 | Režisierius: Quentin Dupieux | Kalba: Prancūzų | Subtitrai: Lietuvių
Plačiau apie filmą: https://scanorama.lt/lt/archive/2023/films/daaaaaali
APIE KŪRĖJĄ
Q. Dupieux nuo paauglystės kūrė trumpametražius filmus, o būdamas 19 metų pardavė vieną savo filmų „Canal+". Jo ankstesni darbai apima keletą muzikinių klipų jo elektroninės muzikos projektui Mr. Oizo, pradedant 1997 m. muzikiniu klipu „Kirk". Daugelyje jo ankstesnių filmų skambėjo jo kurta muzika. Nuo 2007 m. kino kūrėjas dirba su ilgametražiais filmuais, iš kurių daugelis buvo atrinkti į didžiuosius pasaulio kino festivalius, įskaitant Kanus, Veneciją ir Sandansą.
Q. Dupieux proveržis įvyko 2010 m. su siaubo-komedijos filmu „Rubber", kuriame pasakojama apie žmogžudę automobilio padangą su telekinezinėmis galiomis. Kino festivaliuose Q. Dupieux sulaukė pagyrų, kad juostoje „Rubber" sugebėjo sujungti B kategorijos filmų estetiką su absurdišku, eksperimentiniu kino kūrybos stiliumi.
Peržiūrą surengė leŽuDi ir VU Jaunųjų žurnalistų draugija
Rėmėjas: Kino teatras „Pasaka"
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-05-11 10:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media