2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Naujos parodos LMA Vrublevskių bibliotekoje

2021-09-14
 
Vrublevskių bibliotekos renginių salėje pirmame aukšte eksponuojamos dailininkės Deimantės Rybakovienės bežodės knygos "Grūdelio plunksna" iliustracijos, o antro aukšto fojė prie Bendrosios skaityklos - leidyklos „Žaltvykslė" įkūrėjo ir vadovo Juozo Krivo gamtos fotografijos.
Bežodės knygos Lietuvoje - naujas ir dar retas žanras. Tokiose knygose pasakojimą reikia susikurti pačiam, stebint, tyrinėjant vaizdų seką, ir nesvarbu, kokią kalbą moka, kokios tai šalies skaitytojas. Grūdelio plunksna - Silent Book Contest 2021 finalistė.
Deimantė: „Knyga atsirado praeitą žiemą, per antrąjį karantiną užsinorėjus tiesiog piešti. Bežaidžiant tušu pradėjo dėliotis knyga. Tada ilgi vakarai pasidarė per trumpi. Spengianti to laiko tyla prisipildė muzikos. O juodas lango stačiakampis su ankstyva naktimi už jo tapo ekranu su besikeičiančiais siužetais, ošiančiais medžiais, laigančiais paukščiais ir sėlinančia lūšimi..."
Juozas: „Medžiai, samanos, akmenys, žolės, dangus ir vanduo, tarpstanti juose gyvastis, tai, kas be žodžių tyliai ir kantriai supa mus ir tai, kas tūkstančius metų gyvena ir gyvens savąja nekintančia tvarka, tai, ko dažniausiai nepastebime per savo išmanų ir beprasmį blaškymąsi, tai, ko esame tik menkutė dalis begaliniai trumpą mirksnį yra svarbiausia. Ir to nereikia niekaip aiškinti, žinoti - tereikia pajusti širdimi. Taip paprasta..."
Parodas galima apžiūrėti iki 2021 m. spalio 11 d.
 

LMA Vrublevskių bibliotekos komunikacijos skyriaus informacija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-09-14 15:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media