2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2021-05-25Kviečiame į konkurso "Lietuvos spaudos fotografija 2021" nugalėtojų apdovanojimo ceremoniją

Kviečiame jus į šventinę dvidešimtojo konkurso "Lietuvos spaudos fotografija" "Auksinių kadrų" apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks šį penktadienį, gegužės 28 d. 19 val. Vilniaus Rotušės aikštėje.

2021-05-18Baigiama rengti leidybai nauja knyga „Žurnalistai senjorai“ (5)

Knyga „Žurnalistai senjorai" bus informacinis - pažintinis leidinys, skirtas LŽS Senjorų klubo nariams. Kiekvienas kolega knygoje galės prisistatyti pats, tai yra parašyti tekstą apie save, savo darbus, kūrybą ir pateikti prie šio teksto nuotraukų ar kitokių iliustracijų. Tik šį kartą kiekvienam bus skirta ne po vieną, kaip buvo kolegos Jono Vėlyvio 2009 metais išleistoje „Senjorų" knygoje, bet po du knygos puslapius.

2021-05-04Vilniaus rotušėje paroda LIETUVOS SPAUDOS FOTOGRAFIJA 2021 (5)

Šiemet konkursas „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ švenčia savo dvidešimtmetį. Nepaisant to, jog praeitais metais nemaža mūsų gyvenimo dalis buvo surakinta pandemijos, konkurse dalyvavo per 110 šalies fotografų, kurie tarptautinei vertinimo komisijai pateikė arti 3200 nuotraukų. Parodą “Lietuvos spaudos fotografija 2021” galima aplankyti gegužės 4–29 dienomis Vilniaus rotušės antrame aukšte.

2021-05-01Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius gegužės mėnesį! (15)

"LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu kolegas žinomus žurnalistus, aktyvius klubo narius, gegužės mėnesį švenčiančius savo gimtadienius. Linkiu stiprios sveikatos, prasmingų gyvenimo metų, kūrybinės ir visokeriopos sėkmės, - sako LŽS Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla.

2021-04-13Tradicinis konkursas „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ švenčia savo dvidešimtmetį (5)

Šiemet tradicinis konkursas „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ įvyko jau dvidešimtąjį kartą. Nepaisant to, jog praeitais metais nemaža mūsų gyvenimo dalis buvo surakinta pandemijos, konkurse dalyvavo per 110 šalies fotografų, kurie pateikė arti 3200 nuotraukų. Žinoma, kovos su pandemija ir gyvenimo karantino sąlygomis temos buvo plačiai nagrinėjamos konkursui pateiktuose darbuose. Tačiau ne mažiau svarbūs kadrai rodė ir įprastą kultūros, politikos, sporto, kariuomenės gyvenimo ritmą, mūsų santykį su gamta bei nepalaužiamą norą gyventi pilnavertį gyvenimą.

2021-04-08Alytuje įdomi paroda “Lietuvos spaudos fotografija 2020”

Norime priminti, jog Alytaus kultūros centre iki balandžio 11 d. dar galima aplankyti 2020 m. jau devynioliktąjį kartą vykusio nacionalinio fotografijų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2020” finalininkų darbų parodą. Organizatoriai: Lietuvos žurnalistų sąjunga; Lietuvos spaudos fotografų klubas; Alytaus dailės galerija.

2021-04-01Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius balandžio mėnesį! (1)

"LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu kolegas žinomus žurnalistus, aktyvius klubo narius, balandžio mėnesį švenčiančius savo gimtadienius. Linkiu stiprios sveikatos, prasmingų gyvenimo metų, kūrybinės ir visokeriopos sėkmės, - sako LŽS Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla.

2021-03-22LŽS nariams nemokami nuotoliniai anglų kalbos mokymai. Registruokitės! (3)

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, į kurią įeina ir LŽS, rengia nuotolinius anglų klabos mokymus. Juos organizuos ETUI (European Trade Union Institute) su mokymo programa „Nuotolinis anglų kalbos mokymas profesinių sąjungų atstovams – vidutinis lygis“. Mokymai vyks 12 savaičių, nuo balandžio 26 iki liepos 16 dienos. Prašome registruotis į seminarą iki balandžio 19 d.

2021-03-07LŽS Senjorų klubo Taryba sveikina Gerbiamas koleges! (12)

"LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu Gerbiamas Koleges su pavasariu ir Tarptautinės Moterų Solidarumo Dienos proga. Būkite sveikos, kaip visada pavasariškai žavios ir kūrybingos!, - sako LŽS Senjorų klubo Tarybos pirmininkas Ipolitas Skridla.

2021-02-28 Sveikiname LŽS Senjorų klubo narius, gimusius kovo mėnesį! (3)

"LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu, nuoširdžiai sveikinu kolegas, žinomus žurnalistus, aktyvius klubo narius kovo mėnesį švenčiančius savo gimtadienius," - sako LŽS Senjorų klubo Tarybos pirmininkas Ipolitas Skridla.

2021-02-19NRTIC ir LŽS: Religijos ir įsitikinimų laisvė Lietuvoje: įveikiant stigmatizaciją ir netoleranciją

Projekto partneriai - Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) tikisi, jog didesnė informacijos sklaida įvairiose visuomenės grupėse apie religinę įvairovę ir religijos laisvę paskatins kritišką visuomenės požiūrį į religinių mažumų stigmatizavimą, neigiamų „etikečių“ klijavimą, atsiras daugiau prielaidų suprasti ir toleruoti žmonių teisę išpažinti įvairias religijas, turėti skirtingus įsitikinimus.

2021-02-02Žurnalistų namai – karantino sąlygomis (5)

Kol nesibaigs karantinas Žurnalistų namai (Jogailos g.11, Vilnius) bus atviri tik trečiadieniais, nuo 10.00 val. iki 16.00 val. LŽS ir NŽKA nario mokesčio mokėjimo, LŽS pažymėjimo išdavimo ar keitimo bei kitais darbiniais klausimais interesantai bus priimti tik iš anksto užsiregistravusius telefonais (85)2122805 arba 861263717 ir susitarus dėl laiko. Interesantai bus aptarnaujami, jeigu dėvės apsauginę kaukę, neturės peršalimo simptomų bei laikysis socialiai saugios distancijos biure.

2021-02-01LŽS Senjorų klubo Taryba: Sveikiname kolegas, gimusius vasario mėnesį! (3)

"Gerbiamieji, LŽS Senjorų klubo Tarybos vardu nuoširdžiai sveikinu Kolegas, žinomus žurnalistus, vasario mėnesį švenčiančius savo gimtadienius," - sako LŽS Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla.

2021-01-21Kviečiame dalyvauti konkurse „LIETUVOS SPAUDOS FOTOGRAFIJA 2021“

2021 metais rengiamas dvidešimtasis šalies spaudos fotografijų konkursas „Lietuvos spaudos fotografija 2021“. Konkurse gali dalyvauti tik 2020 metais (išskyrus išimtis numatytas temoje „Fotopasakojimas“) sukurtos fotografijos. Konkursą „Lietuvos spaudos fotografija 2021“ organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjunga, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų Asociacija ir VšĮ Lietuvos spaudos fotografų klubas.

2020-12-30LŽS Etikos komisija įvertino LŽS nario Mariaus Aleksiūno veiksmus

Skunde Radviliškio savivaldybės administracija teigia, kad žurnalistas nuolat jiems pateikia daug klausimų iš įvairių savivaldos darbo sričių, ir vėliau rašo, esą, tendencingas publikacijas laikraštyje ir savo tinklalapyje. Administracija pateikia žurnalisto klausimus ir prašo įvertinti, ar Marius Aleksiūnas nepiktnaudžiauja žurnalisto teisėmis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media