2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2016-04-22Senjorų klubo narių susirinkimas gegužę įvyks Seimo rūmuose

Gerbiamieji Senjorų klubo nariai, tradicinis mėnesio pirmojo trečiadienio susirinkimas gegužės 4 dieną 11 val. įvyks ne Teatro sąjungos salėje, o Seimo rūmuose. Renkamės gegužės 4 dieną 11 val. prie Seimo II rūmų. Į Seimą galima įeiti pagal iš anksto paruošta sąrašą. Šiuo metu šiame sąraše yra 35 žmonės. Specialūs Seimo darbuotojai surengs mums ekskursiją po Seimą, atsakys į iškilusius klausimus. Dėmesio! Visi lankytojai į Seimą patenka pateikę asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

2016-04-15LŽS Senjorų klube - Seimo narys Aleksandras Zeltinis

Tradicinis, kiekvieną pirmąjį mėnesio trečiadienį vykstantis LŽS Senjorų klubo susirinkimas šį kartą vyko pasikvietus LR Seimo narį, Švietimo, mokslo, kultūros ir Europos reikalų komitetų narį Aleksandrą Zeltinį, su žmona Simin Wieghard- Zeltinis, “Vokietijos-Lietuvos draugystės vartai” labdaros draugijos (Hamburgas) prezidente. Susirinkimą vedė Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla.

2016-04-12Šiemet daugiausia sužinosime apie du Lenkijos miestus: Lodzę ir Vraclovą

Vilniaus universiteto bibliotekos Adomo Mickevičiaus muziejuje vyko LŽS Vilniaus skyriaus atstovų susitikimas su Lenkijos instituto Vilniuje direktoriumi, Lenkijos Respublikos ambasados patarėju Marcinu Łapczyńskiu (Marcin Łapczyński).

2016-04-01LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į susitikimą su Lenkijos instituto Vilniuje direktoriumi, Lenkijos Respublikos ambasados patarėju Marcinu Łapczyńskiu

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į susitikimą su Lenkijos instituto Vilniuje direktoriumi, Lenkijos Respublikos ambasados patarėju Marcinu Łapczyńskiu (Marcin Łapczyński). Susitikimas vyks trečiadienį, balandžio 6 d. 17, 30 val., Vilniaus universiteto bibliotekos Adomo Mickevičiaus muziejuje (Vilnius, Bernardinų 11).

2016-03-23LŽS Vilniaus skyriaus aktyvistai pas dailininką Vytautą Pošką  (2)

Kaip išgyventi pagal meno rinkos taisykles ir neprarasti ryšio su vidine kūrybos versme? Ar derybos dėl kainos gali pažeminti menininką? Spontaniškas ar suplanuotas kelias geriau veda į kūrybos viršūnes? Kodėl mūsų kultūros politika paženklinta daugybe klaidų ir nesusipratimų? Šias ir daugybę kitų temų tarp šviesiomis spalvomis nutapytų aguonų, sapnų ir gyvenimo kelių aptarinėjome su žinomu tapytoju, scenografu ir freskos meistru Vytautu Poška, beje, sukūrusiu ir Valdovų rūmų įėjimą puošiantį saulės laikrodį.

2016-02-09Devintojo tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „VILNIAUS FOTOGRAFIJOS RATAS“ fotografijų filmų ir apdovanojimų vakaras

Maloniai kviečiame Jus, į devintojo tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „VILNIAUS FOTOGRAFIJOS RATAS“ fotografijų filmų ir apdovanojimų vakarą, kurio metu bus paskelbti ir apdovanoti šių metų festivalio konkursų nugalėtojai. Renginio metu pamatysite festivalio laureatų darbus, tarptautinių naujienų agentūrų geriausių metų nuotraukų rinkinius ir sukurtas fotografijų istorijas. Įėjimas laisvas.

2016-01-13Užulėnyje - konferencija „Prof. Kazio Pakšto idėjų sūkuryje“

Ukmergės rajone, Taujėnų seniūnijoje, Užulėnyje, Antano Smetonos dvare, 2016 m. sausio 9 d. įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo, Lietuvos geografų draugijos ir Ukmergės rajono savivaldybės organizuota konferencija „Prof. Kazio Pakšto idėjų sūkuryje“.

2016-01-07LŽS Senjorų klube – ne tik Trijų karalių sutiktuvės (2)

Šių metų sausio šeštąją, Trijų karalių dienoje, naujametiškai išpuoštoje Teatro sąjungos salėje įvyko pirmasis šias metais LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas. Gausiai susirinkusius (salė buvo perpildyta) senjorus su Naujaisiais metais pasveikino klubo pirmininkas Ipolitas Skrida, linkėdamas visiems geros sveikatos, gražaus bendravimo ir kūrybinės sėkmės. Į Senjorų klubą atvyko “Trys karaliai” iš Kaišiadorių – Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus, Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Nevėra, Kaišiadorių miškų urėdas Stasys Truskauskas.

2015-12-242015 metų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ rezultatai

Lietuvos aplinkos ministerijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos 2015 metų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ rezultatus vertino komisija, į kurią įėjo Jolanta Mažylė, Virginijus Savukynas, Aldona Žemaitytė –Petrauskienė, Aistė Žilinskienė, Raimonda Karnackaitė, Selemonas Paltanavičius ir Olga Važnevičienė.

2015-12-22Adventiame Vilniaus skyriaus vakare apdovanota ir konkurso „Taikliausias šūvis“ nugalėtoja (1)

Gruodžio 17-tąją Vilniaus skyriaus žurnalistai rinkosi į tradicinį adventinį vakarą: senųjų metų palydėtuves –2016-ųjų sutiktuves, kuriame dalyvavo ir svečių iš kitų skyrių. Šiame renginyje apdovanojamas tradicinio konkurso „Taikliausias šūvis“ nugalėtojas.

2015-12-16Gruožio 17 dieną - konkursų "Taikliausias šūvis" ir "Metų kornišonas" laureatų pagerbimas

Sveiki, kasmet LŽS Vilniaus skyrius rengia konkursus "Taikliausias šūvis" ir "Metų kornišonas". Konkurso "Taikliausias šūvis" laureatais tampa radijo, televizijos, interneto ar spaudos žurnalistas, tais metais savo darbais pataikęs į svarbiausių įvykių bei aktualijų šerdį. Konkurso "Metų kornišonas" prizas (žaliasis agurkėlis) iškeliauja pas labiausiai „susimovusius“ kolegas. Konkurso laureatai apdovanojami LŽS Vilniaus skyriaus iškilmingame metų kalėdiniame vakarėlyje, kuris vyks gruodžio 17 d. 17 val. 30 min. A. Mickevičiaus muziejuje (Bernardinų g.11).

2015-12-16Klaipėdos žurnalistai – ant bangos (4)

Gruodžio 11 dieną įvyko LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus narių visuotinis ataskaitinis susirinkimas, o po jo - linksmas kalėdinis vakarėlis su skyriaus narių talentų šou. Kolegos, dalyvavę talentų šou, pademonstravo neįtikėtinus meninio skaitymo, vokalo, savos kūrybos, idėjų generavimo, knygų pristatymo ir kitus sugebėjimus. Norėčiau pasidalinti su kolegomis mintimis apie tai, kaip šiais, neįtikėtinai greitai pralėkusiais metais, gyvenome mes, Klaipėdos žurnalistai.

2015-11-30„PRESS‘o“ jubiliejus – su futbolu ir garsenybėmis

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubas „PRESS’as” savo 10 metų jubiliejų šventė futbolo aikštėje. LFF stadione žurnalistai susitiko su „Prelegentų” komanda. Pažiūrėti kamuolį spardančių garsenybių susirinko ne tik būrys futbolo sirgalių, bet ir šalies sporto vadovai.

2015-11-26LŽS Vilniaus skyriaus nariai žingsniavo Mykolo Kleopo Oginskio gyvenimo pėdsakais

LŽS Vilniaus skyriaus aktyvistai susirinko į Pokalbių klubo organizuotą vakarą „Mykolo Kleopo Oginskio gyvenimo pėdsakais“. Savo įspūdžius ir nuotraukas iš kelionės šio žymaus politiko, diplomato ir kompozitoriaus gyvenimo takais pristatė žurnalistas, Vilniaus universiteto bibliotekos Adomo Mickevičiaus muziejaus vedėjas Rimantas Šalna, beje, šiemet parengęs ir knygą apie M. K. Oginskio gyvenimo peripetijas, apie šio politiko ir diplomato muzikinį palikimą kalbėjo dr. Marija Ivinska.

2015-11-09Žurnalistai aplankė Evaldo Masevičiaus šiltnamius

Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus nariai lankėsi Šalčininkų rajone, Sakalų kaime, kur sėkmingai ūkininkauja UAB „Evaldo daržovės" savininkas Evaldas Masevičius. Ūkio išaugintos produkcijos – šviežių prieskoninių žolelių, salotų, – kasdien galima atrasti pagrindiniuose šalies prekybos centruose.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media