2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2013-10-24Lietuvos moksleiviams – akcija „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!”

Šiandien pradedama socialinė akcija „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ kviečia visos Lietuvos 9-11 klasių mokinius rinkti pavojingas atliekas – perdegusias dujošvytes lemputes bei senas baterijas ir atiduoti jas perdirbti. Akciją organizuoja ir vykdo: Elektronikos platintojų asociacija (EPA), krepšinio klubai Kauno „Žalgiris“ ir BC „Lietuvos Rytas“, UAB „Žalvaris“, VšĮ „Ekošviesa“, AB „Danske Bank“ bei Lietuvos žurnalistų sąjunga.

2013-10-21Įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos posėdis (1)

Žurnalistų namuose š.m. spalio 19 dieną įvyko eilinis Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos posėdis Posėdžiui pirmininkavo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, Posėdžio sekretorė – LŽS referentė Almonė Elena Baltrūnienė. Iš 17 valdybos narių dalyvavo 11. Valdyba išspendė daug einamųjų klausimų.

2013-10-18Pradedamas vykdyti projektas apie religinę įvairovę Lietuvoje

2013 m. spalio mėnesį VšĮ Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) pradeda vykdyti projektą “Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje”. Projektas tikslas - supažindinti visuomenę su Lietuvos religine įvairove, skatinti žmogaus teisių pažinimą bei sklaidą religijos srityje.

2013-10-18Skelbiamas tradicinis konkursas žurnalistams „Žmogus ir aplinka“

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga, skelbia tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka“. Konkursinius darbus galima pateikti iki gruodžio 4 dienos. Šio jau vienuoliktus metus rengiamo konkurso tikslas – skatinti žurnalistų kūrybiškumą ir profesionalumą supažindinant visuomenę su aplinkos sektoriaus (aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros) aktualijomis, problemomis ir jų sprendimo būdais, ugdant sąmoningą šalies gyventojų požiūrį į aplinką. Prizinis fondas – penki tūkstančiai litų.

2013-10-14Punske atidaryta ekslibrisų paroda “1863 SUKILIMAS” (1)

Tarptautinė konkursinė ekslibrisų paroda 1863 SUKILIMAS pabuvojusi Vilniuje spalio 13 dieną buvo atidaryta Lietuvių kultūros namuose Punske. Šios parodos rengėjai yra Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos dailininkų sąjunga ir Gariūnų verslo parkas

2013-09-18Juozo Tumo-Vaižganto premiją laimėjo poetas ir žurnalistas Gediminas Kajėnas (6)

Šių metų Juozo Tumo-Vaižganto vardo literatūrinę premiją, įsteigtą Lietuvos rašytojų sąjungos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos, laimėjo poetas ir žurnalistas, interneto dienraščio Bernardinai.lt kultūros naujienų redaktorius Gediminas Kajėnas. Ši garbinga premija jam buvo įteikta už per pastaruosius dvejus metus parengtas ir sudarytas knygas „Pasaulis yra gražus“ ir „Pasaulis pagal Barą“.

2013-09-07Senjorų klubo narių susirinkime – darbinga ir produktyvi nuotaika (8)

Po vasaros atostogų vėl tradicinėje vietoje – Lietuvos teatro draugijos salėje įvyko Senjorų klubo susirinkimas. Ji pradėjo klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus. Visi atsistoję minutės tyla pagerbė mūsų kolegės Filomenos Taunytės šviesų atminimą. Iš pradžių buvo pagerbti jubiliatai. Jų buvo net septyni: Tamara Bražienė, Ona Birutė Boreišienė, Leonas Grubinskas, Sigitas Povilas Krivickas, Emilija Kulakauskienė, Algirdas Alfonsas Pakeliūnas ir Juozas Stasinas.

2013-08-31Vėl kviečia „Vaižgantinės“ (2)

Šiemet tradicinis respublikinis renginys - „Vaižgantinės“ vyks lietuvių literatūros klasiko Juozo Tumo-Vaižganto gimtajame Malaišių kaime (Anykščių rajonas, Svėdasų seniūnija) rugsėjo 14 dieną. Jis prasidės 13 val. „Vaižgantinių“ metu bus įteikta dvyliktoji respublikinė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Lietuvos rašytojų sąjungos Vaižganto premija. Ją paskirs vertinimo komisija, kurią sudarys LŽS, NŽKA ir LRS.

2013-08-14Meškeriotojų, žurnalistų ir pypkorių pleneras „Vajuonis 2013“ (3)

Savaitgalį Švenčionių raj. Rėkučių kaime, „Pas Poškų“ sodyboje įvyko įdomus renginys, pavadintas pleneru „Vajuonis 2013”. Čia kūrybiniam susitikimui sugužėjo meškeriotojų klubo „Sėkmingas žvejys“ (prezidentas Viktoras Armalis), Vilniaus pypkorių kolegijos (prezidentas Juozas Pocius) ir LŽS Kelionių ir pramogų klubų nariai. Plenerą visi suprantame kaip dailininkų stovyklą, tačiau tai gali būti ir platesne prasme kūrybinis virsmas „atvirame ore“.

2013-08-06Žurnalistų desantas – Į Biržų rajono šventę “Svajonių sparnai”  (2)

Rugpjūčio 3 dieną, šeštadienį, per Biržų rajono šventę „Svajonių sparnai" buvo įteikta šeštoji Antano Macijausko premija. Šiemet laureatu tapo druskininkietis Romas Sadauskas-Kvitkevičius. Ta proga iš Vilniaus į Biržus atvyko didelis būrys žurnalistų, kuriems vadovavo LŽS Senjorų klubo primininkas Stanislovas Pleskus. „Norinčių važiuoti buvo ir daugiau, bet mūsų skaičių ribojo autobuso apimtis. Manau, kad tie, kurie pirmieji užsiregistravo į šią kelionę, neliko nusivylę," -sako Stanislovas Pleskus.

2013-08-01Monblano žavesys ir pakeliui tykantys pavojai... (1)

Prieš kelionę į Alpių kalnus nutariau savo gyvybę apdrausti, maža kas kalnuose gali atsitikti? Esu fatalistas, daugelis alpinistų tokiais yra tapę ir žino, kad kiek besisaugotumei, likimo vingiai nenuspėjami, gal todėl ir įdomu gyventi... Draudžiuosi tik kalnų žygio savaitei, ten yra pavojingiausia kelionės dalis, tačiau draudimo agentė pasitikslina ar nenorėčiau visos kelionės apsidrausti? Na kam, juk civilizacijoje mažiau tyko pavojų, negu kalnuose.

2013-07-24Pociūnų aerodrome rengiamas meno kūrėjų ir aviatorių sąskrydis (3)

Rugpjūčio 23 d. Pociūnų aerodrome rengiamas meno kūrėjų ir aviatorių sąskrydis „Turime kažką bendra“, skirtas Dariaus ir Girėno skrydžio sukakčiai paminėti. „Kviečiu visus į sąskrydį Pociūnų aerodrome. Be to, prašau pagalvoti, kuo galėtumėte prisidėti prie improvizuotos meninės programos. Manau, toks renginys, jei pavyks, gali pasitarnauti ir menininkų bendruomenės konsolidacijai, o ateityje gali tapti tradicinis, kuriam finansavimo galėtume prašyti iš KT,“- sako Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Kornelijus Platelis.

2013-07-23Lietuvos žurnalistų sąjungos vėliava – virš Monblano! (3)

Sveiki gyvi, gerbiami kolegos, noriu jums pranešti, kad LŽS ir mūsų klubo vėliava šių metų liepos 16 d. 7.15 val. suplevėsavo virš aukščiausio Europos kalno Monblano. Jo aukštis 4810 metrų.

2013-07-19Antano Macijausko premija: nauji vertinimo komisijos nariai

Biržų rajono savivaldybės merė Irutė Varzienė pasirašė potvarkį, kuriuo nuo savivaldybės skiriami du žmonės į Antano Macijausko premijos konkurso vertinimo komisiją. Tai „Biržiečių žodžio“ vyriausioji redaktorė Janina Bogdanienė ir žurnalistas Algirdas Butkevičius

2013-02-01Europos Parlamento seminaras radijo žurnalistams (1)

Europos Parlamento Informacijos biuras ir Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia su informacija dirbančius radijo žurnalistus į seminarą, kurį rengiame vasario 8 d. (penktadienį) Vilniuje, Naugarduko g. 10.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media