2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2013-07-24Pociūnų aerodrome rengiamas meno kūrėjų ir aviatorių sąskrydis (3)

Rugpjūčio 23 d. Pociūnų aerodrome rengiamas meno kūrėjų ir aviatorių sąskrydis „Turime kažką bendra“, skirtas Dariaus ir Girėno skrydžio sukakčiai paminėti. „Kviečiu visus į sąskrydį Pociūnų aerodrome. Be to, prašau pagalvoti, kuo galėtumėte prisidėti prie improvizuotos meninės programos. Manau, toks renginys, jei pavyks, gali pasitarnauti ir menininkų bendruomenės konsolidacijai, o ateityje gali tapti tradicinis, kuriam finansavimo galėtume prašyti iš KT,“- sako Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Kornelijus Platelis.

2013-07-23Lietuvos žurnalistų sąjungos vėliava – virš Monblano! (3)

Sveiki gyvi, gerbiami kolegos, noriu jums pranešti, kad LŽS ir mūsų klubo vėliava šių metų liepos 16 d. 7.15 val. suplevėsavo virš aukščiausio Europos kalno Monblano. Jo aukštis 4810 metrų.

2013-07-19Antano Macijausko premija: nauji vertinimo komisijos nariai

Biržų rajono savivaldybės merė Irutė Varzienė pasirašė potvarkį, kuriuo nuo savivaldybės skiriami du žmonės į Antano Macijausko premijos konkurso vertinimo komisiją. Tai „Biržiečių žodžio“ vyriausioji redaktorė Janina Bogdanienė ir žurnalistas Algirdas Butkevičius

2013-02-01Europos Parlamento seminaras radijo žurnalistams (1)

Europos Parlamento Informacijos biuras ir Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia su informacija dirbančius radijo žurnalistus į seminarą, kurį rengiame vasario 8 d. (penktadienį) Vilniuje, Naugarduko g. 10.

2012-11-23Kviečiame dalyvauti „Taikliausio šūvio" konkurse

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyrius kviečia teikti darbus tradiciniam skyriaus konkursui „Taikliausias šūvis". Darbai turi būti paskelbti nuo 2011 m. gruodžio 1 d. iki 2012 m. gruodžio 1 d. Konkurse gali dalyvauti tik LŽS nariai.

2012-10-02LŽS Vilniaus skyriaus pokalbių klubas kviečia į susitikimą - pasikalbėjimą "Kas išties "rašo" apie Europos Sajungą: žurnalistai ar biurokratai?"

Spalio 11 d. 17.30 val. LŽS Vilniaus skyriaus pokalbių klubas kviečia į susitikimą - pasikalbėjimą "Kas išties "rašo" apie Europos Sajungą: žurnalistai ar biurokratai?" Pasikalbėjimas vyks K. Sirvydo g. 5, Vilnius (šalia Centrinio pašto) VšĮ Europos informacijos centro salėje. Įėjimas laisvas.

2012-09-24Senjorų klube: pokalbis apie Seimo rinkimus

Rugsėjį, į tradicinį senjorų susitikimą visi rinkosi geroje, pakilioje nuotaikoje, pailsėję po vasaros malonių. Klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus susitikimą pradėjo nuo sukaktuvininkių pagerbimo. Šį kartą gražius jubiliejus šventė kolegės Eleonora Builuk ir Liudvika Dockienė.

2012-08-21Kviečiame į rudens kelionę - Vilniaus ir Šalčininkų rajonų paveldas: vietos dvasia (1)

Rugsėjo 15 d. , šeštadienį, (jeigu bus daug norinčiųjų, organizuosime ir rugsėjo 22 d. ) planuojama vienos dienos kelionė maršrutu: Vilnius - Medininkai (memorialas, atgijusi LDK didybę menanti Medininkų pilis) - Juozapinės kalnas - Tabariškės (18 a. medinė bažnyčia, varpinė; pasaulyje garsios savamokslės dailininkės Anos Krepštul muziejus) - Turgeliai (naujieji P.K.Bžostovskio muziejus eksponatai; Turgelių bažnyčia) - Merkinė (iš esmės tvarkoma Paulavos respublikos dvaro liekanų teritorija, šią vasarą pastatytas paminklas Paulavos respublikos įkūrėjui P.K.Bžostovskiui) - Jašiūnai (Jašiūnų buvusi dvaro sodyba) - Vilnius.

2012-08-03Žurnalistų sąjungoje - svečiai iš Ukmergės (1)

Tai eilutės iš ukmergiečių kolegos Julijono Petronio eilėraščio „Gimtoji žemė". Ir prisiminiau aš jas, kai kartu su LŽS pirmininku Dainiumi Radzevičiumi, Senjorų klubo pirmininku Stanislovu Pleskumi, kitais kolegomis pasitikome Žurnalistų sąjungos būstinėje grupę ukmergiečių kolegų, vadovaujamų Julijono Petronio.

2012-06-29Senjorai mini jubiliejus, prisimena darbus ir kuria planus (1)

Birželio mėnuo Senjorų klubo nariams ypatingas tuo, kad daug jų mini savo garbingus jubiliejus. Juos aplanko draugai, jiems įteikiami LŽS padėkos raštai. Trys jų minėjo savo 80-metį, o vienas - tik 75-metį.

2012-06-19Įvyko seminaras žurnalistams "Ar žiniasklaida gali tapti mano verslu?"

Birželio 11 d. į Kauną susirinkę regioninės žiniasklaidos atstovai dalyvavo seminare „Ar žiniasklaida gali tapti mano verslu?", klausė pranešimų ir diskutavo su kolegomis apie tai, ar kokybiška žiniasklaida gali būti pelninga, ir apie interneto žiniasklaidos galimybes Lietuvoje.

2012-06-19Žurnalistų plunksna - Kastyčiui Paviloniui

Tradiciškai, jau aštuonioliktus metus, Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyrius artėjant Dzūkijos sostinės šventei - miesto gimtadieniui - išrenka Metų žmogų ir per šventės renginius jį apdovanoja simboline „Auksine plunksna". Mūsų apdovanojimą pelno asmenys už originalius sumanymus, idėjas, kilnius poelgius, atliktus svarbius darbus miestui ir šaliai, apgintus miesto ir jo įstaigų, žmonių interesus. Mes labai džiaugiamės, kad „Auksinės plunksnos" apdovanojimas yra vertinamas kaip išskirtinių darbų pripažinimas.

2012-06-12Kelionių ir pramogų klubo „Sraigių balius"

Kaip žinoma, klubo vėliavoje puikuojasi šmaikšti, su kuprine vietoje namelio, keliaujanti sraigė. Per klubo penkmečio sueigą buvo nutarta, kad viešinant klubo simbolį reikia surengti „Sraigių balių". Buvo nuomonė, kad nieku gyvu negalime ragauti šio taikaus ir nekalto moliusko... Deja, buvo ir kitos nuomonės, kad ragaudami šio delikateso mes būtent pagerbsime savo klubo simbolį - Sraigę!

2012-05-15Dvidešimtasis kauniečių žurnalistų Spaudos balius (1)

Lietingas dangus neatbaidė grupės vilniečių žurnalistų nuo kelionės į Kauną. Juolab, važiavome su gražia misija - dalyvauti jubiliejiniame, jau dvidešimtajame Kauno žurnalistų Spaudos baliuje, skirtame Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Gerai, kad dangus greitai prasigiedryjo ir į šventinį „Vasaros olimpą" sugužėję per šimtas kolegų galėjo pasidžiaugti ne tik pavasariškos saulės šiluma.

2012-05-12Rimantas Dichavičius - reikėjo atkurti valstybės simbolius (1)

LŽS Senjorų klubo susirinkimas vyko artėjant Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Po sukaktuvininkų apdovanojimų žodis buvo suteiktas pagrindiniam mūsų svečiui garsiam lietuvių fotomenininkui ir dailininkui Rimantui Dichavičiui. Šį kartą jis pristatė naujausią savo darbą - knygą „Laisvės paženklinti"
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media