2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas

 

2019-08-02Sėkminga Europos Makabi žaidynių pradžia Lietuvos makabiečiams

Liepos 31 dieną, pirmą medalį Lietuvos komandai iškovojo fechtuotojas Alan Rinkevič. Labai sėkminga diena buvo Lietuvos badmintonininkams. Vienetų varžybose aukso medalius iškovojo Vitalija Movšovič ir Markas Šames, dvejetų varžybose Markas Šames kartu su Danieliu Tarachovskiu iškovojo sidabro medį, o Vitalija Movšovič kartu su Danieliu Tarachovskiu, mišrių dvejetų varžybose iškovojo bronzos medalį.

2019-07-26Lietuvos ,,Makabi” delegacija išvyko į Europos makabiadą

Lietuvos žydų sporto klubo “Makabi” delegacija išvyko į Vengrijos sostinę Budapeštą dalyvauti 15-oje Europos makabiadoje. Apie tai pranešė Lietuvos “Makabi” klubo prezidentas Semionas Finkelšteinas, spaudos konferencijoje, vykusioje Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės namuose.

2019-06-12Tarptautinę sporto žurnalistų dieną paminėsime liepos 2 d.

Gerbiami kolegos, birželio 11 d., įvyko Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) Prezidiumo posėdis, kurio pagrindinis klausimas buvo Liepos 2-osios – Tarptautinės sporto žurnalistų dienos paminėjimas. Nutarta tradicinę šventę rengti liepos 2 dieną. Apie tikslią renginio vietą paskelbsime artimiausiu metu (yra du variantai: šalia Vilniaus ir kiek toliau nuo Vilniaus).

2019-05-31Lietuvos sporto klubas “Makabi”: nuo įkūrimo iki dabarties. 3 dalis

„Makabi" centras buvo Kaune, Vilniaus g. 20. Iš pradžių jis vadinosi „Gimnastikos Sporto Sąjunga „Makabi" , o nuo 1923 m. kovo 17 d. - „Lietuvos žydų sporto ir gimnastikos sąjunga „Makabi"". 1926 m. Lietuvoje buvo 83 klubo skyriai, vieniję daugiau kaip 4 tūkst. narių. Klubas leido dvisavaitinį laikraštį. „Makabi" sportininkai daugiausia reiškėsi lengvojoje atletikoje, futbolo, bokso, stalo teniso, dviračių ir šachmatų sporte. Šių sporto šakų atstovai buvo Lietuvos čempionai ir rekordininkai, ne kartą gynė šalies garbę ir tarptautinėse arenose, su Lietuvos trispalve dalyvavo Olimpinėse žaidynėse, Pasaulio makabiadose.

2019-05-21Sporto žurnalistai kviečiami į Joniškį

Lietuvos sporto žurnalistų federacija gavo kvietimą į šeštadienį, gegužės 25 d., Joniškyje įvyksiantį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pergalės III Europos krepšinio pirmenybėse 80-mečio minėjimą. LSŽF narius, norinčius dalyvauti renginyje, kviečiame registruotis iki trečiadienio vakaro el. paštu tomasgaubys22@gmail.com arba telefonu 868633779. Tik po registracijos spręsime, ar užsakyti transportą.

2019-05-15Juozas Penčyla – spaudos dailininkas, tarpukaryje piešiniais populiarinęs sportą  (3)

Šiemet sukanka 80 metų kai Kaune 1939 metais įvyko Europos krepšinio čempionatas, kuriame Lietuvos rinktinė vėl apgynė Europos krepšinio čempionės titulą. Šis laimėjimas taip stipriai išjudino Lietuvą, taip išpopuliarino krepšinį, kad ši sporto šaka, nežiūrint net dviejų okupacijų, tapo lietuviams kaip antroji religija. Šiemet sukanka ir keturiasdešimt metų, kai Kolumbijos sostinėje Bogotoje mirė spaudos dailininkas, karikatūristas ir šaržistas Juozas Penčyla. Atrodytų, kas gali jungti krepšinio čempionatą ir dailininką, tačiau neskubėkime teisti.

2019-04-30Krepšinio rungtynės Spaudos dienai paminėti. Kviečiame

Sveiki, kolegos, kviečiame į tradicines krepšinio varžybas Spaudos dienai paminėti. Jos vyks gegužės 6 d. (pirmadienį) 17.30 val. tradiciškai „Žalgirio“ draugijos krepšinio salėje (Olimpiečių g. 17). Po turnyro vyks apdovanojimai ir rungtynių aptarimas kavinėje.

2019-04-23Lietuvos sporto klubas “Makabi”: nuo įkūrimo iki dabarties. 2 dalis  (2)

“Lietuvos sporto enciklopedijoje” teigiama, kad Lietuvos žydų sporto klubas “Makabi” buvo įkurtas Kaune 1920 metais. Tai rašoma ir neseniai išleistoje “Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje”. Šis faktas yra teisingas, tačiau tik dalinai. Jis neatskleidžia tikrųjų “Makabi” atsiradimo šaknų. Taip, Kaune 1920 metais buvo įkurta Lietuvos žydų sporto klubų sąjunga “Makabi”. Bet tai jau buvo klubų sąjunga. O kada atsirado atskiri žydų sporto klubai? Jie turėjo atsirasti anksčiau, nes tik klubams susikūrus galima steigti jų sąjungą.

2019-04-15Lyčių lygybė sporto žiniasklaidoje. Ar tai realu?

Tiesą sakant, Lietuvos žurnalistų etikos kodekse apskritai nėra užsiminta apie lyčių lygybės, lyčių diskriminacijos, lytiškumo ar seksualumo sporte, atvirų kūno vietų atvaizdavimo žiniasklaidoje principus bei standartus. Iniciatyvos padėti keisti situaciją imasi Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK). 2018 m. spalio mėnesį Buenos Airėse Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) forume „Olympism in Action“ LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė buvo apdovanota „Moterys ir sportas“ prizu už indėlį siekiant lyčių lygybės sporte. Tuo pačiu LTOK gavo finansinę dotaciją naujoms iniciatyvoms Lietuvoje. Vadovaudamasis TOK dokumentais „Olimpinė darbotvarkė 2020“, „Lytiškumo įvaizdžio gairės 2018“, bendradarbiaudamas su Lietuvos žurnalistų sąjunga, Visuomenės informavimo etikos komisija bei Lietuvos sporto žurnalistų federacija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas inicijuoja naują projektą.

2019-04-13Lietuvos sporto klubas “Makabi”: nuo įkūrimo iki dabarties (2)

2016 metais Lietuvos makabiečiai galėjo drąsiai švęsti savo judėjimo šimtmetį. Sportinis makabiečių judėjimas prasidėjo kartu su sionizmo idėjų plitimu. Sionizmas (pagal Siono kalną Jeruzalėje) – žydų tautinis judėjimas, siekiantis suvienyti žydų tautą jų istorinėje tėvynėje Erec-Izraelyje, teritorijoje tarp Jordano upės ir Viduržemio jūros krantų. Sionizmo pradžia yra siejama su I – uoju pasauliniu sionistų kongresu, įvykusiu 1897 m. Bazelyje ir jo iniciatoriaus Teodoro Herclio (1860 – 1904) vardu. Sionizmo tikslas – sukurti politinius namus žydų tautai jos istorinėse žemėse, ruošti pionierius kolonistus ir puoselėti hebrajų kalbą bei kultūrą. O žmonės, grįžtantys į savo protėvių žemę, turėjo būti pasiruošę atkurti savo valstybę, jei reikia, ir ją apginti. Jie turėjo būti stiprūs, ištvermingi, užsigrūdinę, o tai galima pasiekti tik sportuojant, rūpinantis kūno kultūra. Todėl kartu su sionizmo idėjomis plito ir makabiečių sportinis judėjimas.

2019-04-11LOA prezidente perrinkta Lina Inga Kačiušytė

Balandžio 11 d. LTOK būstinėje įvyko Lietuvos olimpiečių asociacijos ataskaitinė rinkiminė konferencija. Prezidente dar vienai kadencijai išrinkta olimpinė čempionė, LTOK vykdomojo komiteto narė Lina Inga Kačiušytė, šias pareigas einanti nuo 2011-ųjų.

2019-02-27„SEB arenoje“ įvyko Lietuvos sporto žurnalistų federacijos metinis susirinkimas

Vasario 23 dieną Vilniuje, „SEB arenoje“ įvyko Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) metinis susirinkimas. Jame dalyvavo 18 organizacijos narių. LSŽF prezidentas Tautvydas Vencevičius apžvelgė 2018 metų LSŽF veiklą ir pateikė finansinę ataskaitą.

2019-01-18Daina Gudzinevičiūtė: būsi saldus – praris, kartus – išspjaus

„Dar prieš 5 metus Europos olimpiniame komitete nebuvo nė vienos moters, dabar Europoje yra 50 olimpinių komitetų, tik keturiuose jų prezidentės – moterys”, – tiksliai skaičiuoja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė LRT laidoje „Stilius”.

2019-01-14Automobilių sporto veteranai meta pirštinę žurnalistams

Šalies automobilių sporto veteranai jau daugiau nei keturis dešimtmečius puoselėja gražią tradiciją – kasmet bent po du kartus susiburti draugėn ir pasitikrinti parakines kalėdinio ir velykinio slalomo aikštelėse. Ši graži tradicija nepamiršta ir šiemet. Šeštadienį, sausio 19-ąją, automobilių sporto veteranai rinksis į Kauno rajone, šalia Aleksandro Stulginskio universiteto esančią slalomo aikštelę, kurioje ir pasitikrins ar dar neišblėsę jų įgūdžiai, ar nedingęs meistriškumas, kuriuo kažkada žavėjosi tūkstančiai jų gerbėjų. Paraiškas į veteranų slalomo varžybas jų organizatoriai priims varžybų vietoje lenktynių dieną nuo 9 iki 10.45 val. Varžybų atidarymas – sausio 19 d. 11 val.

2018-12-15„Stiliuje“ – nauja sporto žurnalistės Laimos Janušonytės laimė be televizijos

30 metų televizijoje, užtrenktos durys ir dideli gyvensenos pokyčiai. Žinoma sporto žurnalistė Laima Janušonytė dingo iš viešumos, sutiko meilę ir jau septynerius metus gyvena Vokietijoje. Kaip visa tai atsitiko, ji atvirai pasakoja LRT „Stiliuje“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media