2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: 70-metės atradimai per karantiną – naujosios technologijos ir mankšta

2021-03-02
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Ieva Rupeikaitė

 

Karantino laikotarpiu sunku visiems, tačiau sunkiausia senjorams, ypač tiems, kurie gyvena vieni ar yra toli nuo savo giminaičių. Pandemijos metu įvairios organizacijos padeda garbingo amžiaus žmonėms išsilaikyti, tačiau svarbiausia jiems bendravimas.

 

Kalbinu Anykščių rajone gyvenančią 70- metę Vitaliją Rupeikieną, savo močiutę. Ji mielai sutiko atsakyti į klausimus tema „Senjorų gyvenimas karantine“, nes būdama moksleivė ji pati rašė į mokyklos laikraštį.

 

Kaip tau, močiute, sekasi būti namie per karantiną?

Na, kadangi žiemą mes ir taip nieko nedirbame, tai stengiamės tokius eilinius darbus nudirbti – nukasti sniegą kieme ar nuvalyti stogą.  Bet aišku būtų smagiau, kad ir jūs, anūkai, galėtumėte atvažiuoti. Ką padarysi... Stengiamės daug kur nevažinėti ir nevaikščioti, ir saugiai praleisti karantiną.

 

Kokias galbūt neatrastas savo savybes atradai per karantino laikotarpį?

Džiaugiuosi, kad mes labai neliūdime, nes yra žmonių, kurie labai sielvartauja. Ir dar džiaugiamės, kad yra naujosios technologijos ir galima bent kažkaip jus išvysti, pamatyti, kaip jums sekasi. Tai neatrasta savybė, kad daugiau susidomėjome naujosiomis technologijomis.

 

Ko labiausiai pasiilgai?

Labiausiai pasiilgau susitikimų su visais, ir su anūkais, ir su vaikais savo. Pasiilgom tokio tiesioginio bendravimo.

 

Galbūt atradai kokią nors veiklą per karantiną?

Galbūt skiriu daugiau dėmesio knygoms. Ir man labai patinka būti lauke, todėl dažnai pakvėpuoju grynu oru. Ir mankštą kiekvieną rytą pradėjau daryti.

 

Pranešama, kad Lietuvoje artėja trečioji pandemijos banga. Kaip į tai reaguotum tu, močiute?

Na, labai liūdna. Ir aš visą laiką stebiu statistiką, nors joje daug painiavos, bet tame tiesos vis tiek turėtų būti. Mano manymu, užsikrečia daug žmonių šiuo virusu dėl to, kad kiti paslapčiomis susitikinėja, važinėja pas senelius ar kitus žmones. Todėl ir gali kilti ta trečioji banga. Ir aišku, labai liūdna, jeigu ir toliau tęsis šita epidemija.

 

Ar labai trukdo tas virusas?

Žinoma, trukdo. Mes negalime ir su jumis susitikti, ir į parduotuvę reikia kuo rečiau važiuoti. Ir tokia rizika visur, nes nežinai, kada gali užsikrėsti. Tai reikia kuo daugiau laikytis reikalavimų. Ir jis taps daug silpnesnis!

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 11 m./

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-16 20:06
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media