2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Būreliai – ir savo noru, ir tėvų paliepimu

2019-02-19
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Mėta Liepa Kvedaravičiūtė


Būreliai gali būti labai įdomūs ir skirtingi. Moksleiviai gali juos pasirinkti atsitiktinai, o gal ir labai norėdami užsiimti kitokia veikla negu įprastai.


Aš lankau įvairius būrelius: šiuolaikinį baletą, muzikos mokyklą ir žurnalistiką. Jie visi labai skirtingi. Taip gavosi visai atsitiktinai. Aš nuo pirmos klasės jau grojau fleita, lankiau muzikos mokyklą, pradėjau lankyti tautinius šokius. Paskui ėjau į gatvės šokius. Taip kiekvienais metais keitėsi mano būreliai. Dabar mano lankomi būreliai labai patinka.


Kitaip nutiko mano kalbintam moksleiviui. Rapolui tuoj sueis aštuoniolika metų, jis domisi technologijomis. Rapolas lanko žurnalistiką ir papildomą lietuvių kalbą. Rapolas eina į tokius užsiėmimus, nes nori lavinti savo lietuvių kalbą. Jis labai norėtų lankyti programavimo būrelius, užsiėmimus su technologijomis, bet nelanko, nes tai užima daug laiko, o jis laiko neturi. Rapolas juokiasi ir sako, kad eiti į žurnalistiką jį privertė mama, kad išmoktų kalbėti su žmonėmis ir rašyti. Jis pradėjo lankyti daugiau nei vieną veiklą, nes norėjo išmokti dvigubai geriau.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-05 18:16
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media