2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Internetiniai žaidimai įtraukia ir vaikus, ir suaugusius

2019-12-03
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Aistis Michailovskis


Internetiniai žaidimai įtraukia ne tik vaikus, bet ir paauglius. Daugelis berniukų žaidžia su šaudymu ir lenktynėmis susijusius žaidimus, tačiau tikrai ne visi. Kiti to net neapsikenčia, kai kurie labiau mėgsta kitokio stiliaus žaidimus, pavyzdžiui, krepšinį, futbolą, boksą… Šiuo metu tarp populiariausių ir žaidžiamiausių yra “Minecraft, League of Lefgends”, OVERWATCH, Fifa 2020 ir daugelis kitų. Tačiau kai kurie žaidimai vaikams, o ypač paaugliams sukelia neigiamas emocijas, vėliau jie tai naudoja tikrame gyvenime.


Daugelis vaikų mokykloje peržengia ribas, nes savo elgesį internetiniuose žaidimuose perkelia į realią aplinką. Tokį vaikų elgesį provokuoja tokie žaidimai kaip Gta, Red dead redemption2, Sleeping dogs, Mafia, Bully, The goodfather ir Scareface.


Mano mėgstamiausias žaidimas, ęsantis telefone, yra „brawl stars“. Žaidimą gali žaisti su draugais arba su viso pasaulio gyventojais, žaidžiančiais šį žaidimą. Jame yra trisdešimt žmogeliukų dar kitaip brawlwerių. Man šis žaidimas patinka, kadangi daugelis draugų turi, be to, jis yra skirtingų stilių.

 

Jaunųjų žurnalistų klubo nariui Ugniui labiausiai patinkantis žaidimas yra ,,Gta5’’, kitaip ,,Grand theft auto’’. Kaip jis sakė, tai žaidimas N- 16, tačiau šio žaidimo pavyzdžiu tikrai neseka. Jam patinka važinėti po miestą automobiliu, vykdyti misijas, o jei jau pilnatis tądien, tuomet ir… Jis ,,Gta’’ žaidžia per žaidimų konsolę ,,playstation3’’. Tačiau, mano manymu, tuo šiek tiek piktnaudžiauja, nes kaip pats sako, žaidimą žaidžia kiekvieną dieną net po dvi valandas! Tik nesupraskite manęs klaidingai, tai tik vienas žaidimas, o ,,Vlogger go viral“ ir daugelis kitų užima jo visą dieną!


2013 m. atlikta apklausa parodė, jog jau tada buvo per 110 milijonų, žaidžiančių šį žaidimą neprisijungus, o prisijungusių buvo daugiau kaip 33 milijonai. Skaičiai tikrai įspūdingi, bet tai sena apklausa! Šis žaidimas įdomus tuo, jog yra net 70 misijų, apie vieną iš jų išgirdau iš Ugniaus. Šis žaidimas išties sudomino ir mane, tačiau…

Aš jau 5 metai (ar daugiau) lankau krepšinį ir nuo pat 2014-ųjų žaidžiu krepšinio žaidimus ir su tėčiu varžomės. Esu išbandęs ir kitus žaidimus, bet daugiausiai žaidžiu ,,NBA’’ krepšinio žaidimą. Čia gali susikurti savo žmogeliuką, pradedi kurti savo karjerą, o kai ateina laikas, gauni pasiūlymus iš ,,NBA’’ komandų. Jūs veikiausiai ne nenutuokiate, apie ką aš kalbu, tačiau tai yra nuostabus žaidimas tiems, kurie išties mėgsta krepšinį.

 

Karoliui labiausiai patinkantys žaidimai yra ,,FORTNITE’’ ir ,,ROBLOX’’. Pirmąjį žaidimą jam pasiūlė pamėginti draugas, sužaidė keletą ,,duo’’ mačų ir užsikabino - buovo 5-6 sezonas. Tuomet jis buvo populiariausias žaidimas, vien tik apie šį žaidimą sklido kalbos koridoriuose. Kuomet populiarumas šiek tiek nuslūgo, Karolis žaidžia šiek tiek mažiau. Robloxą žaidžia jau 411-ą dienų, jo teigimu, tai labai tikslūs skaičiai. Žaidžia jį, bet ne savo noru, priverčia brolis, tad daug ką ir neturi pasakoti. Karoliui tai ne pats nuobodžiausias žaidimas, bet jei brolis jo neverstų, šio žaidimo tikrai nežaistų.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autoriui 10 m./

 


Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-03 22:27
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media