2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Apie šunų parodą ir Princą

2017-03-07
 
Arvydo Butavičiaus piešinys/ LVJC dailės studija, vad. L.Mažeikaitė/ E.Straigytės nuotr.

Arvydo Butavičiaus piešinys/ LVJC dailės studija, vad. L.Mažeikaitė/ E.Straigytės nuotr.

Liepa Slavinskaitė

 

Šunų paroda – tai renginys, kurio metu teisėjai vertina jame dalyvaujančius grynaveislius šunis pagal tai, kaip jie išsivystę bei kaip atitinka savo veislės standartą. Jaunųjų žurnalistų klubo narė Liepa lankėsi šunų parodoje, kuri vyko pirmą kovo šeštadienį ,,Litexpo’’ parodų centre.

 

Joje  dalyvavo apie 1500 šunų, visi jie buvo labai mieli. Jie lojo, fotografavosi su parodos lankytojais, na, ir dalyvavo protingiausių ir gražiausių šunų reitinguose. Šį kartą tarp trijų gražiausių šunų nominacijoje ,,Lietuvos nugalėtojas 2017’’ buvo net du Lietuvos kinologų augintiniai. Pirmąją  vietą užėmė samojedas Klajoklių šuo – teisėjas iš Austrijos šiam D.Mickienės augintiniui įteikė įspūdingo dydžio ,,Vilniaus taurę 2017’’ .

 

Mano augintinis irgi  dalyvavo šunų parodoje, jis varžėsi grožio konkurse ir užėmė ketvirtą vietą tarp visų parodoje dalyvavusių keturkojų. Labai didžiuojuosi savo šunimi Princu. Jam ši paroda jau ketvirtoji. Pasiekęs jis yra nemažai. Pirmą kartą Princas važiavo į parodą šešerių mėnesių. Kelintą vietą tuomet užėmė, tikrai nežinau, nes pati buvau dar mažylė. Mano šuo turi ištikimiausią draugę Lamarą, ji mano geriausios draugės augintinė. Kartu su drauge, maitiname, vedžiojame, žaidžiame su mūsų šunimis. Būna tikrai smagu.

 

Princo veislė – Rytų Europos aviganis, jam dešimt metų. Jo kailiukas juodas, snukiukas šlapias, letenos gauruotos ir pilkos. Šios veislės šuo niekada neišduos savo šeimininko, nepuls ant jo, o visuomet apgins.

 

Jeigu norite šio šuns ir gyvenate bute, nepatarčiau  laikyti jame, nes aviganiui bus per mažai vietos. O jeigu gyvenate name, šis augintinis jums puikiausiai tinka.

 

Parodoje buvo ir ypatingai retos veislės šunų – australų aviganių. Keturkojų šeimininkai buvo ir senyvo amžiaus žmonės. Manyčiau, kad jie pasirinko šunelį tam, kad įdomiai praleistų išeigines ir vežiotų jį į parodas.

 

Išvada tokia – šunys mūsų geriausi draugai, kurie niekada neišduos, visada apgins, mylės. Mylėkite ir jūs savo augintinius.

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-23 15:45
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media