2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Laikas nebijoti tarti griežtą NE

2015-11-20
 
Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Ingrida Jankauskaitė

 

Per visą dieną apie šį išradimą net nepagalvoju. Tiesą sakant, apie jį negalvoju iš viso. Anksčiau tai buvo didelis stebuklas, kuris žadėjo naują ir geresnę ateitį, bet ilgainiui tapo vis labiau nuvalkiotu ir nebenaudojamu įrenginiu. Televizorius.

 

Iš jo gali sužinoti visas naujienas ten net nebuvęs. Išvysti tai, ko galbūt niekada nepamatysi. Ir daugeliui kyla klausimas – ar televizorius yra draugas, su kuriuo gali jaukiai pabūti, ar visgi priešas, nuo kurio reikia laikytis atokiau? Kiekvienas žmogus pasirenka, ar jis nori leisti vakarus su realiais draugais, ar tiesiog vienas sėdėti prie televizijos ekrano ir švaistyti savo brangų laiką.

 

Tačiau yra žmonių, kurie be televizoriaus neįsivaizduoja savo gyvenimo. Tai pensininkai, į mokyklas vaikus išleidusios mamos ir bedarbiai. Juk jie ištisas dienas sėdi namuose, ir televizorius jiems yra tikras išsigelbėjimas, lyg ištiesta ranka skęstančiajam. Televizoriuje matomos laidos, filmai ar serialai vaizduoja kitų gyvenimus, kurie gali paguosti, pralinksminti ar net pravirkdyti žiūrinčiuosius. Šiems žmonėms trūksta pramogų, ir tai yra vienintelė galimybė atitrūkti nuo kasdieninių rūpesčių.

 

Aš televizorių įsijungiu tik atostogų metu. Tikriausiai todėl, jog kitomis dienomis turiu įvairių užsiėmimų ir televizoriui laiko tiesiog nebelieka. Tačiau jo turėdama, žiūriu tikrai ne atsitiktines laidas. Nemėgstu tokių laidų kaip "Kakadu", "Šuolis" ar "Šok su manimi". Dažniausiai žiūriu tik gerai įvertintus filmus, taip nesijaučiu praleidusi laiką veltui. Nustebau pamačiusi "Chorų karus"- tai puiki proga pasireikšti jauniesiems atlikėjams ir pradėti savo karjerą. Ypač nustebino vienas choras, tai buvo "Benamių choras", jis stebino savo sudėtimi, paprasta apranga bei nuoširdumu.

 

Manau, kad televizoriaus dienos suskaičiuotos. Juk kiekvieną prietaisą keičia vis naujesni. Žmogui reikalinga tai, kas nauja, jis nori tobulėti kartu su šiuolaikinėmis technologijomis. Televizorius turėtų būti tarsi tolimas giminaitis, kurį retai matome. Bet jeigu tas tolimas giminaitis, užsukęs pas mus pliurpia neužsičiaupdamas ir suryja visą laiką? Ar kitą kartą ir vėl įsileisime jį vidun?

 

Laikas nebijoti tarti griežtą NE ir televizoriui.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:47
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media