2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Pamiršti laikraščiai

2015-10-01
 
Verutės Balčikonienės nuotrauka

Verutės Balčikonienės nuotrauka

Vakaris Malakauskas

 

Laikraštis - labai vertingas dalykas mūsų pasauliui, bendruomenei, žmonėms. Bet taip pat laikraštis yra ir  šiukšlė. Jeigu žmogus perskaito laikraštį, tas popierius tampa bevertis visiems, kitaip sakant niekam nebereikalingas. Laikraštis taip pat tampa šiukšle nusipirkus ir kokią savaitę neskaičius.

 

Mačiau labai daug kartų, kaip senos močiutės dar vis perka laikraščius. Dažniausiai perka ,,Lietuvos rytą“ ar dar kokį nors laikraštį. Dažnau matau, kaip žmonės prekybos centre paiima laikraštį ir tiesiog jo neperka, bet skaito. Kam jį pirkti, jis neįpakuotas ir jį gali paimt, perskaityt ir padėt atgal į vietą- ir pinigų už tai nereik mokėt.

 

Matau, kaip žmonės eina gatve, bet laikraščių niekas nesineša. Nežinau nė vieno, kuris užsiprenumeruotų laikraštį. Kartą per televizorių mačiau reklamą apie laikraštį ,,LIETUVOS ŽINIOS“. Tai nebuvo labai įmantri reklama, bet ar ji padėjo, nežinia. O man labiau matomos telefonų ar mišinių reklamos. Arba tos, kuriose sakoma „pirkit bilietą ir laimėkit 1000000 eurų.“

 

Jei žmonės nepirks laikraščių, tai įmonė galiausiai bankrutuos. Gerai, kad atsiranda žmonių, kurie juos perka. Per savo 12 gyvenimo metų nesu perskaitęs nė vieno laikraščio, bet užaugęs, manau, dažnai skaitysiu. Pažiurėsim- pamatysim. Gyvenkime šia akimirka.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:48
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media