2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Ten, kur gimsta “Panorama”

2010-03-24
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: Jaunųjų žurnalistų klubo nariai, vadovaujami Jono Ramelio (dešinėje) pakalbino ir televizijos operatorių Evaldą Petrauską

Erikos Straigytės nuotraukoje: Jaunųjų žurnalistų klubo nariai, vadovaujami Jono Ramelio (dešinėje) pakalbino ir televizijos operatorių Evaldą Petrauską

Julija Vital

 

Kovo 23 d. Jaunųjų žurnalistų klubas lankėsi nacionalinėje televizijoje. Vestibiulyje mus sutikęs Lietuvos televizijos naujienų tarnybos direktoriaus pavaduotojas Jonas Ramelis iškart pakėlė nuotaiką pajuokaudamas, kad galime užtrukti net tris valandas. Tiesa, jaunieji žurnalistai neišsigando.

 

Iš pradžių šmaikštusis “gidas” J.Ramelis mus nuvedė į erdvią patalpą, kur dirba žinių tarnybos žurnalistai. Daugybė kompiuterių, laikrodžiai su skirtingų šalių laiku, šūsnis popierių, puiki darbo aplinka ir nuoširdūs darbuotojų žodžiai bei šypsenos padarė mums įspūdį. 

 

Ir pamalonino. Eteriui besirengiantis “Panoramos” vedėjas Marijus Žiedas surado laiko ir mums – pasakojo, juokavo, fotografavosi… O jauniausioji klubo narė Virginija Kanaporytė, kuriai prieš keletą dienų sukako 11 metų, nesivaržydama spaudė ranką LTV naujienų tarnybos direktoriui Audriui Matoniui.

 

Paklaidžioję po naujienų tarnybą, užsukę į montažinę, neilgai trukus, atsidūrėme studijoje, kur filmuojama „Panorama“. Mums pasisekė: su kolegomis labai šiltai bendraujantis J.Ramelis gavo jų sutikimą, kad netrukus prasidėsiančią tiesioginę žinių laidą “Šiandien” galėtume stebėti būdami studijoje. Kelias minutes prieš tiesioginį eterį dar pasisukinėjome prie M.Žiedo, bandydami įsijausti į jo kailį ir pajusti, tai ką jaučia jis. Deja, paklausti, ar jis jaudinasi tiesioginiame eteryje, pamiršome, bet stebint kaip jis jaučiasi ir prisimenant jo žodžius, kad dirbant šį darbą dešimt metų jau pripranti prie visko, galima spėti, jog vedėjas nesijaudina, nebent šiek tiek...

 

Įdomu buvo sužinoti, kad TV3 kanalas LRT studijoje nuomojasi patalpas savo laidoms. Tad buvo proga įsijausti ir į Vytauto Šapranausko vaidmenį: stovėti laidos „Taip arba Ne” vedėjo vietoje, pakilnoti lagaminėlius, kurie, beje, yra ganėtinai sunkūs.… Pasitaikius tokiai progai, nepraleidome šanso nusifotografuoti imituojant, jog spaudžiame raudonąjį mygtuką.

 

Galiausiai įžengėme ir į LRT didžiąją studiją – pačią didžiausią televizijos studiją Baltijos šalyse. Čia bene  daugiausiai jaunieji žurnalistai ištarė jaustukų. Jiems kėlė nuostabą erdvė, dekoracijos ir… šaltukas. Buvo įdomu palyginti realią studiją su ta, kuri matoma per televizorių.

 

Man pačiai ligi šiol nesuvokiama, kaip taip profesionaliai galima vienoje ar kitoje ribotoje erdvėje per trumpą laiką pastatyti sceną ir filmuoti joje taip, kad scena atrodo milžiniška.

 

Pamąsčius supranti, jog čia dirba profesionalai. Ir kiekvienas iš jų myli savo darbą.

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 16:59
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media