2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas

 

2010-08-30„Sostinės dienose“ – unikalus žmonių su negalia renginys

Lietuvos žmonių su negalia sąjunga pristato unikalų renginį – Menų terapijos forumą "Tinklas", vyksiantį rugsėjo 3–4 dienomis Vilniuje, "Sostinės dienų" metu. Muzikinėmis, teatrinėmis, tapybos veiksmo interakcijomis miesto gyventojai bus įtraukiami į gyvą meninį – socialinį "Tinklą". Rugsėjo 3 d., penktadienį, 17-19 val., Gedimino prospekte vyks teatrinė interakcija „Angelų judėjimai. Socialiniai mobilumai". Ar dažnai eidami Gedimino prospektu susimąstote, ar jis pritaikytas visiems? Rugsėjo 4 d., šeštadienį, 13-15 val., Odminių skvere vyks veiksmo tapybos ir gyvo garso interakcija „Portretai".

2010-08-25Paskutinį vasaros savaitgalį – rožinių dviračių ekskursija

Paskutinį vasaros savaitgalį Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia praleisti regioniniuose parkuose besimėgaujant rudenėjančia gamta. Šį šeštadienį 11 val. tradiciškai kviečiame į rožinių dviračių ekskursiją po Verkių regioninį parką. O sekmadienį, rugpjūčio 29 d., 16 val. kviečiame į pėsčiųjų ekskursiją, kurios metu aplankysite Pavilnių regioninį parką bei pamatysite ir išgirsite pasakojimus apie Pūčkorių piliakalnį, Pūčkorių palivarką, Pūčkorių atodangą, fortifikacijos bunkerius, prieškarinę šaudyklą, Barsukynės piliakalnį. Ekskursiją ves istorijos mokslų dr. Kęstutis Katalynas.

2010-08-23Vilniaus Rotušės aikštėje – Baltramiejaus mugė

Rugpjūčio 27–28 dienomis nuo 11 iki 21 val. Vilniaus Rotušės (Didžioji g. 31) aikštėje šurmuliuos Baltramiejaus mugė. Mugės metu, remiantis senosiomis technologijomis, bus pristatomi vėlyvųjų viduramžių ir renesanso epochos amatai, menai ir cechų tradicijos. Baltramiejaus mugės programa

2010-08-11Iškyloje – pažintis su kerpėmis

Šį ketvirtadienį, rugpjūčio 12 d., 18 val., Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia į gamtinę iškylą, kurios metu botanikė dr. Jurga Motiejūnaitė papasakos apie kerpes – organizmus, su kuriais tiesiogiai ar netiesiogiai susiduriame labai dažnai, tačiau žinome apie jas gan nedaug. Iškyloje bus galimybė susipažinti su Verkių regioninio parko kerpių rūšių įvairove, sužinoti apie jas įdomių ir naudingų dalykų. Ši iškyla – dalis Pavilnių ir Verkių regioninio parko direkcijos organizuojamų renginių ciklo, skirto paminėti Tarptautiniams biologinės įvairovės metams.

2010-08-03Apvalaus stalo diskusija: „Ar bus suvaldyta taksistų savivalė Tarptautiniame Vilniaus oro uoste?“

LR trišalės tarybos Vartotojų teisių stebėsenos komitetas ir Vilniaus miesto savivaldybė kviečia į diskusiją dėl taksistų savivalės Tarptautiniame Vilniaus oro uoste. Šią diskusiją paskatino pradėti vis dažniau gaunami vartotojų, o ypač užsienio turistų skundai dėl pernelyg aukštų taksi tarifų vykstant iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto į miesto centrą. Užsienio šalių svečiai už taksi paslaugas dažniausiai sumoka kelis kartus daugiau nei yra įprasta. Diskusija vyks rugpjūčio 4 d. 10 val. Trišalės tarybos sekretoriato patalpose (A. Vivulskio g. 5, Vilnius, III a.).

2010-08-03Verkių regioniniame parke – paskaita po atviru dangumi

Šį ketvirtadienį, rugpjūčio 5 d. 18 val., Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia į gamtinę iškylą po Ežerėlių geomorfologinį draustinį ir jo apylinkes. Jos metu lektorius Ričardas Skorupskas papasakos apie Ežerėlių formavimo procesus, ežerų gimimą, gyvenimą ir mirtį, susipažinsite su ežerų augalija. Šiame draustinyje saugomas įdomus geomorfologinis kompleksas - gausybė mažų, uždarų, tarpusavyje nesusisiekiančių ežerėlių arba pelkėtų, jau užakusių ežerų duburių. Iškylos trukmė 1,5-2 val., dalyvių skaičius ribotas, todėl prašome norinčius dalyvauti registruotis.

2010-07-30Šeštadienį Gedimino prospekte – senovinių automobilių paradas

Šį šeštadienį, liepos 31 dieną, Gedimino prospekte vilniečiai ir miesto svečiai galės pasigrožėti senoviniais automobiliais. Tarp 10 ir 13 val. centrinės miesto gatvės atkarpoje nuo Arkikatedros iki Vilniaus centrinio pašto (K. Sirvydo g.) stovės išsirikiavę įspūdingos išvaizdos automobiliai iš Lenkijos, Čekijos, Vokietijos ir Prancūzijos. Smalsuoliai galės pasigrožėti 1924-ųjų Willys, 1927-ųjų Austro-Daimler, 1933-ųjų Ford A, o taip pat Tatra, Fiat, Opel, BMW, MG, Pugeot markių automobiliais. Seniausias dalyvių sąraše 1917-ųjų metų gamybos Oakland markės automobilis, jauniausias – 1967-ųjų Healey.

2010-07-29Neįprastas renginys Pūčkorių patrankų liejykloje

Pavilnių regioniniame parke esanti Pūčkorių patrankų liejykla vėl sulaukia entuziastų dėmesio. Prieš metus šią teritoriją tvarkė patys Pavilnių ir Verkių parkų direkcijos darbuotojai, o pačioje liejykloje vyko keletas renginių, kurie skatino žmones pažinti parko kultūrines erdves, pasigrožėti menininkų darbais ar pasiklausyti muzikos gamtos apsuptyje. Šį kartą erdves tvarko dviračių entuziastai ir dviračių servisas „Veloklinika“, kurie šiose erdvėse pasiryžę šį šeštadienį, liepos 31 d., 17 val. surengti renginį „Judesy“.

2010-07-15Žurnalistams – galimybė tobulintis Vokietijoje

Lietuvos žurnalistų sąjunga gavo kvietimą žurnalistams dalyvauti seminare Vokietijoje. Šia galimybe gali pasinaudoti kolegos, mokantys vokiečių kalbą ir jau dalyvavę tokiuose kursuose. Rugsėjo 20- spalio 1 d. jau dešimtą kartą rengiamas seminaras žurnalistams iš vidurio ir rytų Europos. 14 žiniasklaidos atstovų turi galimybę dalyvauti Saksų žiniasklaidos fondo organizuojamame renginyje.

2010-05-14Atrask savanorių kampą Kaune!

Gegužės 22 di. nuo 12 iki 20 val. Kaune savanoriaujantys užsieniečiai ir jas priimančių organizacijų atstovai kauniečius kvies aplankyti simbolinį savanorių miestą. Rotušės aikštėje netoli Ryšių istorijos muziejaus įsikūrusiame savanorių miestelyje bus galima paragauti skirtingų šalių maisto, pasiklausyti tradicinės ispanų, prancūzų, vokiečių, turkų ir kitų šalių muzikos, įsitraukti į savanorių organizuojamus žaidimus, drauge su jais piešti, gaminti rankdarbius ar tiesiog drauge pabendrauti.

2010-05-05LRT – su futbolu ir muzika!

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija – oficialus 2010 FIFA Pasaulio futbolo čempionato ir „Eurovizijos“ dainų konkurso transliuotojas – šių metų gegužės 10 dieną Vilniaus Rotušės aikštėje organizuoja šventę „LRT – su futbolu ir muzika“. Šventėje dalyvaus laidų vedėjai, muzikantai, aktoriai, žurnalistai ir politikai. Šiuo renginiu LRT primins, kad iki pasaulio futbolo čempionato bus likęs mėnuo, o kartu tai bus puiki proga palinkėti sėkmės į „Eurovizijos“ dainų konkursą išvykstančiai grupei „InCulto“.

2010-03-25Lietuvos Caritas kviečia diskutuoti apie neteisėtą vaikų išvežimą į užsienį

Kovo 26 d. 11 val. Vilniuje vyks apskritojo stalo diskusija tema „Nelydimi nepilnamečiai Šengeno erdvėje: prekyba žmonėmis ir Lietuvos sienų saugumas”. Diskusijoje LR vyriausybės, valstybės sienos apsaugos tarnybų, teisėsaugos bei nevyriausybinio sektoriaus ekspertai kalbės apie nelydimų nepilnamečių judėjimą Šengeno erdvėje.

2010-03-24Apie naujosios Europos Komisijos sudėtį ir darbotvarkę – iš pirmų lūpų

Kovo 29 d. 11 val. Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslo instituto (Vokiečių g. 10) Didžiojoje konferencijų salėje vyks Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje rengiamas susitikimas-diskusija „Naujosios Europos Komisijos sudėtis ir politinė darbotvarkė", kurią moderuos ir žurnalistė Edita Urmonaitė. Diskusijoje taip pat dalyvaus Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta.

2010-03-22Kovo 22 d. startavo akcija "Savaitė BE PATYČIŲ"

Kovo 22-26 d. visoje Lietuvoje vyks renginiai, diskusijos, parodos bei paskaitos - į akciją įsijungė daugiau nei 500 organizacijų. Lietuvos žurnalistų sąjunga, kuri taip pat remia šią akciją, skelbia "Savaitės BE PATYČIŲ" renginių programą.

2010-03-17Tarptautinė konferencija “Kultūrų dialogas-dialogo kultūra”

VPU Profesinių kompetencijų tobulinimo institutas kartu su Baltic Turkish Culture Academy kovo 18 d. organizuoja tarptautinę konferenciją „Kultūrų dialogas-dialogo kultūra“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media