2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2017-10-21Prof. Ritos Aleknaitės – Bieliauskienės monografijos IŠKILŪS XX a. LIETUVOS ATLIKĖJAI IR PEDAGOGAI: ALEKSANDRAS LIVONTAS IR OLGA ŠTEINBERG sutiktuvės

Lietuvos mokslų akademijos „Mokslininkų rūmai“ ir Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius 2017 m. spalio 24 d. 18.00 val. (antradienį) Lietuvos mokslų akademijos didžiojoje konferencijų salėje (Gedimino pr.3, Vilnius) rengia prof. Ritos Aleknaitės – Bieliauskienės monografijos IŠKILŪS XX a. LIETUVOS ATLIKĖJAI IR PEDAGOGAI: ALEKSANDRAS LIVONTAS IR OLGA ŠTEINBERG sutiktuvės. Dalyvauja: profesorių Aleksandro Livonto ir Olgos Šteiberg mokiniai – muzikai, pedagogai, valstybės veikėjai, profesoriai.Renginį veda – Lietuvos mokslų akademijos skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė.

2017-10-20Profesorės Irenos Milkevičiūtės ir jos studentų koncertas

Spalio 24 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks LMTA Dainavimo katedros profesorės Irenos Milkevičiūtės ir jos studentų koncertas.

2017-10-19Kviečiame į daktaro Aleksandro Adamkovičiaus naujų knygų prezentaciją

Gudų kultūros draugija Lietuvoje kviečia į daktaro Aleksandro Adamkovičiaus naujų knygų prezentaciją. Bus pristatomos dvi knygos: “Vilniaus baltarusių istorija asmenyse (2016) ir šiemet išleistą “Germanavičiai, Zorka (Sinicai), apylinkės (iki 1939 m.)” Prezentacija vyks š. m. spalio 23 d. 17 val. Tautinių bendrijų namuose (Raugyklos g. 25, Vilnius). Dalyvaus svečiai iš Lietuvos, Baltarusijos, Vokietijos. Maloniai kviečiame.

2017-10-14Susitikimas su tapytoja, animacinių filmų režisiere ir dailininke Ieva Bunokaite

2017 m. spalio 20 dieną, penktadienį, 15 val. maloniai kviečiame į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų (Vilniaus g. 41, Vilnius), kur įvyks susitikimas su tapytoja, animacinių filmų režisiere ir dailininke Ieva Bunokaite. Nuo spalio 5 d. iki lapkričio 4 d. muziejuje vyks Ievos Bunokaitės tapybos ir animacijos paroda „Žvilgsnis atgal“.

2017-10-14Rašytojų klube - vakaras „Fleita miške“

Spalio 19 d. 19.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks vakaras „Fleita miške“: Ieva Toleikytė ir alternatyvaus folko grupė „Elas ir Sparkis“. Renginys iš ciklo „Salvete, juvenes“. Rašytojų klube veikia dailininkės Godos Balbieriūtės akvarelės ir piešinių paroda „Augalai ir grybai“. Paroda veiks iki spalio 20 d.

2017-10-14Šilutės rajone - renginiai iš ciklo „Pamoka su rašytoju“

Spalio 18 d. 10.55 val. Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje /Sodo g. 1, Švėkšna, Šilutės r./ ir 14.00 val. Šilutės Vydūno gimnazijoje /Atgimimo al. 3, Šilutė/ įvyks renginiai iš ciklo „Pamoka su rašytoju“. Susitikimas su rašytoja Aldona Ruseckaite. Renginiuose kartu dalyvaus aktorė Liucija Zorūbaitė. Spalio 18 d. 17.10 val. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje /Tilžės g. 10, Šilutė/ įvyks susitikimas su rašytoja, muziejininke Aldona Ruseckaite ir jos naujausiomis knygomis. Kartu su rašytoja dalyvaus aktorė Liucija Zorūbaitė.

2017-10-14Kristinos Inčiūraitės filmų retrospektyva ir susitikimas su autore

Martyno Mažvydo bibliotekos Kino salėje, V aukšte, spalio 20 dieną, 12, 15, 16, 17 ir 18 val. vyks peržiūros. Kviečiame susipažinti su Kristina Inčiūraite – filmų, vaizdo instaliacijų, fotografijų ir performansų kūrėja.

2017-10-10Dokumentinio filmo „Karo laivas „Prezidentas Smetona“ peržiūra ir susitikimas su autoriumi

Filmas bus pristatomas Martyno Mažvydo bibliotekos Kino salėje (V aukštas) spalio 13 d. 12 val. Filmą pristatys ir įspūdžiais iš itin savitos filmavimo aikštelės pasidalins režisierius Rimas Bružas. Įėjimas laisvas.

2017-10-03Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui: Tautos žadinimo šauklys

Rugsėjo 29-tos popietę, skaisčiai šviečiant rudenio saulutei, gražus skaitytojų būrys susirinko į Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešąją biblioteką į labai gražų renginį, skirtą Lietuvos Valstybės 100-mečiui paminėti. Skaitytojai susitiko su LŽS nariu, humanitarinių mokslų daktaru, Mažosios Lietuvos tyrėju, enciklopedininku, visuomenės veikėju, istoriku Algirdu Matulevičiumi, kuris pristatė savo naują knygą „Tautos žadinimo šaukliai“. Joje skelbiama aušrininkų ir varpininkų korespondencija lietuvių tautinio atgimimo klausimais XIX a. antrojoje pusėje Knyga aprašo kokiomis sąlygomis gimė lietuviški periodiniai leidiniai „Aušra“ ir „Varpas“

2017-10-02Apie Jurgą Ivanauskaitę: dokumentinio filmo „Šokis dykumoje“ peržiūra

Tai filmas apie Jurgą Ivanauskaitę, pavadintas pagal to paties pavadinimo jos novelių rinkinį. Režisierės Agnės Marcinkevičiūtės dokumentinėje juostoje „Šokis dykumoje“ atskleidžiamas talentingos rašytojos, dailininkės, keliautojos Jurgos Ivanauskaitės gyvenimas, kūryba, dvasiniai ieškojimai, įvairi visuomeninė veikla. Filmo „Šokis dykumoje“ peržiūra Nacionalinėje bibliotekoje – puiki proga dar kartą prisiminti prieš dešimt metų amžinybėn iškeliavusią, tačiau visų atmintyje tebegyvenančią talentingą kūrėją.

2017-09-25Kviečiami spaudos atstovai: Senjorai pins Lietuvai 100 šokių pynę

Lauksime spaudos atstovų senjorų šokių festivalyje „100 šokių pynė Lietuvai“. Renginys vyks rugsėjo 30 d. Vilniuje, Žirmūnų g. 1E, Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose. Renginio pradžia – 12 val.

2017-09-21Naujame lietuviškame filme – žinomų vyrų desantas

Spalio 6 d. didžiuosius Lietuvos kino ekranus pasieks nauja lietuviška romantinė komedija „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“. Šis filmas – ne tik režisieriaus Andriaus Žiurausko, bet ir pagrindinio vaidmens atlikėjo komiko Justino Jankevičiaus debiutas kine. Kartu su Justinu filme vaidmenis atliks ir gausybė žinomų vyrų: Saulius Urbonavičius – Samas, Paulius Ambrazevičius, Vytautas Medineckas – Ironvytas ir kt.

2017-09-21Kviečiame į edukacines kūrybines dirbtuves „ExLibris“

Rugsėjo 24 d. 12 val. kviečiame į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką (Meno erdvė, V aukštas), kur įvyks kūrybines edukacines dirbtuves “Exlibris”. Susirinkusius supažindinsime su ekslibrisų istorija, pateiksime vaizdinės medžiagos ir literatūros, suteiksime galimybę patiems susikurti savo knygos ženklą, išraižyti ir jį nuo lino raižinio atsispausti.

2017-09-15Agnės Žagrakalytės autorinis kūrybos vakaras su nauja poezijos knyga „Štai:“

Rugsėjo 29 d. 19.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Rašytojos Agnės Žagrakalytės autorinis kūrybos vakaras su nauja poezijos knyga „Štai:“. Kartu su autore vakare dalyvauja literatūros kritikė Neringa Butnoriūtė. Renginys iš ciklo „Atradimai: knyga ir rašytojas“.

2017-09-15Donaldo Kajoko autorinis kūrybos vakaras su nauja knyga „Poezija, o gal ne ji“

Rugsėjo 18 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, poeto Donaldo Kajoko autorinis kūrybos vakaras su nauja knyga „Poezija, o gal ne ji“. Kartu su autoriumi dalyvauja poetas Rimvydas Stankevičius, literatūrologė dr. Audinga Peluritytė, aktorė Olita Dautartaitė. Renginys iš ciklo „Atradimai: knyga ir rašytojas“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media