2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2017-08-03Alfonsas Kairys: Tarptautinę romų holokausto aukų atminimo dieną minint (1)

Vilniaus rotušės Pilkoji salė vos talpino į parodos „Lenkijos romų tradicijos, papročiai ir istorija“ atidarymą susirinkusiuosius, norėjusius sužinoti daugiau negu kad žino apie šią išskirtinę, dar vis tebediskriminuojamą, tautą. Parodą organizavo Lenkijos institutas Vilniuje (Instytut Polski w Wilnie), Romų visuomenės centras, Vilniaus rotušė ir Tarnovo apskrities muziejus, ir skirta ji Tarptautinei romų holokausto dienai, rugpjūčio 2-ajai, vadinamai Porrajma arba Samudaripen, paminėti.

2017-08-01Palangoje tarptautinė paroda “Keliaujantis iliustracijų lagaminas. Komiksai” (2)

VšĮ “Kūrybinės idėjos” kviečia į tarptautinę parodą “Keliaujantis iliustracijų lagaminas. Komiksai”. Dalyvauja Lietuva, Latvija, Estija. Paroda vyksta Palangos miesto savivaldybės viešoje bibliotekoje (Vytauto g. 61). Jos atidarymas rugpjūčio 2 d., 17 val. Paroda veiks iki 2017 rugpjūčio 25 dienos. Parodos kuratorė Ula Šimulynaitė Grafinis apipavidalinimas Rusnė Šimulynaitė

2017-07-24Romo Dalinkevičiaus tapybos parodos Nidoje ir Vilniuje (1)

“Sveikas, Vytautai, rugpjūčio 1 dieną Nidoje, Agilos kultūros centre atidarome Romo Dalinkevičiaus tapybos parodą. Tai yra sena svajonė, mintis mano galvoje, kurią galų gale pavyko realizuoti. Oficialus parodos atidarymas vyks rugpjūčio 10 dieną 17 val. Parodą organizavome kartu su Juliumi Jurginiu. Paroda Nidoje veiks iki rugpjūčio 22 dienos. Po to bus nukabinta ir pervežta į Vilnių, kur rudenį bus demonstruojama Gariūnų verslo centre. Konkretus terminas kol kas nenustatytas. Galėsi ir pas save saugomais Romo Dalinkevičiaus darbais praturtinti tą ekspoziciją.” – rašo laiške žinomas dailininkas Romanas Borisovas.

2017-07-24Žurnalistai kviečiami pažiūrėti ir aptarti Audriaus Stonio filmą „Avinėlio vartai“

Nacionalinės bibliotekos kino klubas vėl atveria duris naujoms patirtims, pasiekiančioms lankytoją per kino salės ekraną. Liepos 28 d. 12 val. Kino salėje, V aukšte žiūrėsime Audriaus Stonio filmą „Avinėlio vartai“, kuris mėgins įvardyti ir atskleisti krikšto paslaptį.

2017-07-18Mariaus Ivaškevičiaus dokumentinio filmo „Punsko novelės“ peržiūra

Nacionalinės bibliotekos Kino klubas vėl kviečia susitikti. 2017 m. liepos 21 dieną, 12 val. Kino salėje (V aukštas) jūsų lauks režisieriaus Mariaus Ivaškevičiaus filmo „Punsko novelės“ (2000 m.) peržiūra. Filmas nukelia žiūrovus į Lenkijos pasienyje besiglaudžiantį Punsko kraštą, garsėjantį savas šaknis puoselėjančia lietuvių bendruomene. Apie pastangas ne tik išsaugoti, bet ir plėtoti tautines tradicijas bei kultūrą ir pasakoja ši dokumentinė istorija.

2017-07-17LMA Vrublevskių bibliotekoje - paskaita apie ankstyvąjį LDK žydų kultūros palikimą

2017 m. liepos 24 d. 16 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje, Žygimantų g. 1, trumpo vizito Vilniuje metu Jeruzalės Hebrajų universiteto profesorius Mošė Taubė skaitys viešą pakaitą „Iki aškenazių Rytų Europoje gyvenusių žydų kultūros palikimas“. M. Taubė – garsus slavistas ir jidiš kalbos mokovas, rytų slavų ir žydų sąveikos viduramžiais specialistas, išleidęs monografiją apie Vrublevskių bibliotekoje saugomą Senojo Testamento Vilniaus sąvadą, verstą iš hebrajų į rusėnų kalbą.

2017-07-01Paroda "Petras Klimas: visada ieškojau Lietuvos“P

Liepos 4 d. 17 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Artijus, V aukštas) vyks parodos „Petras Klimas: visada ieškojau Lietuvos“ atidarymas. Paroda veiks iki rugžjūčio 30 dienos.

2017-07-01Ramūno Greičiaus kūrybos vakaras ir filmo „Baltos dėmės mėlyname“ peržiūra

Liepos 4 d. 18 val. kviečiame į Ramūno Greičiaus kūrybos vakarą ir filmo „Baltos dėmės mėlyname“ peržiūrą. Vakaras vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Kino salėje, V aukštas.

2017-06-21Naujas posūkis Andriaus Žiurausko karjeroje: ėmėsi kino režisūros

Jau šį rudenį, spalio 6 dieną kino teatruose pasirodys nauja romantinė komedija „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“, kurioje, kaip kino režisierius, debiutuoja Andrius Žiurauskas. Televizijos, kino ir teatro aktorius, anksčiau kūręs ne tik spektaklius, bet ir didelio populiarumo susilaukusius televizijos serialus, tarp jų „Tobula kopija“, „Moterys meluoja geriau“ ir „Šviesoforas“, šį kartą savo talentą įdarbins režisuojant vaidybinį filmą.

2017-06-15Susitikimas su poete Sandra Avižienyte

Artėjantį ketvirtadienį (birželio 22 d.) 18 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka (Konferencijų salė, V a.) atsivers poezijai ir muzikai. Kviečiame į susitikimą su poete S. Avižienyte. Apie autorės tekstus kalbės Prancūzijos garbės legiono ordino ir ordino kavalieriaus vardo laureatė Karolina Masiulytė-Paliulis, kuri yra Sandros eilių vertėja į prancūzų kalbą.

2017-06-05Kviečiame į katalikų graikų apeigų choro „Prosphora“ iš Minsko sakralinės muzikos koncertą

2017 m. birželio 10 dieną, šeštadienį 12 val. kviečiame į katalikų graikų apeigų choro „Prosphora“ iš Minsko sakralinės muzikos koncertą. Koncertas vyks Švč. Trejybės Katalikų Graikų apeigų bažnyčioje (Aušros Vartų 7 b, Vilnius).

2017-06-01Juozas Šalkauskas: “Kaklaraščiai ir eilės tėvui”

Tėvo diena jau čia pat. O jos belaukdami čiupkite savo tėvą už parankės ir šeštadienį sukite į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką (birželio 3 d. 16 val. V aukštas). Jeigu jau neturite tos tvirtos rankos įsikibti, vis tiek ateikite prisimindami tėvą širdyje. Čia žurnalistas, radijo laidų ir renginių vedėjas Juozas Šalkauskas pakvies į poezijos ir muzikos popietę, skirtą Tėvo dienai. Joje taip pat dalyvaus džiazo muzikantas, saksofonininkas, klarnetininkas prof. Petras Vyšniauskas.

2017-05-31Šv. Jono gatvės galerijoje paroda „À la frontière. Senos ir naujos Europos sienos”

Šv. Jono gatvės galerijoje paroda „À la frontière. Senos ir naujos Europos sienos” Ji veiks birželio 8-30 dienomis, Šv. Jono gatvės galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius). Atidarymas: 2017 06 08, ketvirtadienį, 17 val.

2017-05-26Reginos Biržinytės premija – žurnalistui Gediminui Griškevičiui

Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje surengta 21-oji Reginos Biržinytės literatūrinės premijos įteikimo šventė, eilės skambėjo „Poezijos pavasarėlyje“. Premijos laureatu tapo su Kelmės kraštu glaudžiai susijęs, nors daugiau kaip tris dešimtmečius Palangoje gyvenantis, poetas, žurnalistas Gediminas Griškevičius. Premija jam skirta už poezijos rinkinį „Maišto jūra. Vėjožvalgos“.

2017-05-24VU bibliotekoje - paroda „O tempora! O mores!“

Kviečiame žurnalistus į parodos „O tempora! O mores!“ (O laikai! O papročiai!) atidarymą ir knygos „Bibliotheca curiosa“ pristatymą Vilniaus universiteto bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje gegužės 31 d. 16.30 val. Parodoje bus eksponuojami Vilniaus universiteto bibliotekoje sukaupti XVI–XX a. pradžios dokumentai – knygos, grafikos darbai ir rankraščiai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media