2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas

 

2017-06-21Naujas posūkis Andriaus Žiurausko karjeroje: ėmėsi kino režisūros

Jau šį rudenį, spalio 6 dieną kino teatruose pasirodys nauja romantinė komedija „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“, kurioje, kaip kino režisierius, debiutuoja Andrius Žiurauskas. Televizijos, kino ir teatro aktorius, anksčiau kūręs ne tik spektaklius, bet ir didelio populiarumo susilaukusius televizijos serialus, tarp jų „Tobula kopija“, „Moterys meluoja geriau“ ir „Šviesoforas“, šį kartą savo talentą įdarbins režisuojant vaidybinį filmą.

2017-06-15Susitikimas su poete Sandra Avižienyte

Artėjantį ketvirtadienį (birželio 22 d.) 18 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka (Konferencijų salė, V a.) atsivers poezijai ir muzikai. Kviečiame į susitikimą su poete S. Avižienyte. Apie autorės tekstus kalbės Prancūzijos garbės legiono ordino ir ordino kavalieriaus vardo laureatė Karolina Masiulytė-Paliulis, kuri yra Sandros eilių vertėja į prancūzų kalbą.

2017-06-05Kviečiame į katalikų graikų apeigų choro „Prosphora“ iš Minsko sakralinės muzikos koncertą

2017 m. birželio 10 dieną, šeštadienį 12 val. kviečiame į katalikų graikų apeigų choro „Prosphora“ iš Minsko sakralinės muzikos koncertą. Koncertas vyks Švč. Trejybės Katalikų Graikų apeigų bažnyčioje (Aušros Vartų 7 b, Vilnius).

2017-06-01Juozas Šalkauskas: “Kaklaraščiai ir eilės tėvui”

Tėvo diena jau čia pat. O jos belaukdami čiupkite savo tėvą už parankės ir šeštadienį sukite į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką (birželio 3 d. 16 val. V aukštas). Jeigu jau neturite tos tvirtos rankos įsikibti, vis tiek ateikite prisimindami tėvą širdyje. Čia žurnalistas, radijo laidų ir renginių vedėjas Juozas Šalkauskas pakvies į poezijos ir muzikos popietę, skirtą Tėvo dienai. Joje taip pat dalyvaus džiazo muzikantas, saksofonininkas, klarnetininkas prof. Petras Vyšniauskas.

2017-05-31Šv. Jono gatvės galerijoje paroda „À la frontière. Senos ir naujos Europos sienos”

Šv. Jono gatvės galerijoje paroda „À la frontière. Senos ir naujos Europos sienos” Ji veiks birželio 8-30 dienomis, Šv. Jono gatvės galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius). Atidarymas: 2017 06 08, ketvirtadienį, 17 val.

2017-05-26Reginos Biržinytės premija – žurnalistui Gediminui Griškevičiui

Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje surengta 21-oji Reginos Biržinytės literatūrinės premijos įteikimo šventė, eilės skambėjo „Poezijos pavasarėlyje“. Premijos laureatu tapo su Kelmės kraštu glaudžiai susijęs, nors daugiau kaip tris dešimtmečius Palangoje gyvenantis, poetas, žurnalistas Gediminas Griškevičius. Premija jam skirta už poezijos rinkinį „Maišto jūra. Vėjožvalgos“.

2017-05-24VU bibliotekoje - paroda „O tempora! O mores!“

Kviečiame žurnalistus į parodos „O tempora! O mores!“ (O laikai! O papročiai!) atidarymą ir knygos „Bibliotheca curiosa“ pristatymą Vilniaus universiteto bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje gegužės 31 d. 16.30 val. Parodoje bus eksponuojami Vilniaus universiteto bibliotekoje sukaupti XVI–XX a. pradžios dokumentai – knygos, grafikos darbai ir rankraščiai.

2017-05-18Kviečiame į žurnalisto Rimo Bružo dokumentinių filmų peržiūrą

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje gegužės 23 ir 24 dienomis režisierius pristatys šešis filmus: „Keltininkas“ (2008), „Mes tavo vaikai“ (2009), „Puodžius“ (2009), „Neprarastoji karta“ (2007), „Vėlinės“ (2006), „Vilko vaikai“ (2008). Susitikimas su režisieriumi vyks gegužės 24 d. 18 val. Renginį ves Nacionalinės bibliotekos Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus vyriausioji redaktorė, režisierė Aida Vėželienė.

2017-05-17Lietuvos menininko Romano Borisovo paroda „Griuvėsių grožis“ Suvalkuose (Lenkija)

2017 m. gegužės 26 d. Suvalkų kultūros centre (Popiežiaus Jono II g. 5) atidaroma Lietuvos menininko, Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto doc. Romano Borisovo akvarelių paroda „Griuvėsių grožis“. Autorius yra surengęs daugiau nei 70 parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Rusijoje ir Liuksemburge. Pastaraisiais metais jų ypač daug vyko Karaliaučiaus krašte. Jo kūryboje – Rytų Prūsija ir Mažoji Lietuva, Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės, Europos paveldas. Parodos organizatorius – Lietuvos Respublikos konsulatas Seinuose. Paroda veiks iki 2017 m. birželio 26 dienos.

2017-05-16Filomenos Linčiūtės–Vaitiekūnienės kitokia Indija ir kitoks žydėjimas

Vilniuje, „Domus galerijoje“, iki birželio 3 dienos galima pamatyti dailininkės Filomenos Linčiūtės–Vaitiekūnienės tapybos darbų parodą, kurioje – autorės kūriniai iš ciklų „Kitokia Indija“ ir „Žydėjimas“. Filomena Linčiūtė–Vaitiekūnienė - Lietuvos scenografė, tapytoja, 1965 m. baigusi Lietuvos dailės institutą, pradėjo dirbti teatre, kine ir televizijoje.

2017-05-07Rolandas Rastauskas skaitys Alfonsą Nyką-Niliūną

Gegužės 10 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ Rolandas Rastauskas skaitys Alfonsą Nyką-Niliūną. Dalyvauja literatūrologas dr. Manfredas Žvirgždas, perkusininkas Arkadijus Gotesmanas. Renginys iš ciklo „Atradimai: knyga ir rašytojas“.

2017-04-22Sigito Birgelio kūrybos vakaras ir naujausios jo poezijos knygos „Ožkiniai linų mėlynų“ pristatymas (2)

2017 m. balandžio 27 d. 17.30 val. Vilniuje, Lietuvos rašytojų sąjungos rūmuose, K. Sirvydo g. 6, vyks Sigito Birgelio kūrybos vakaras ir naujausios jo poezijos knygos „Ožkiniai linų mėlynų“ pristatymas. Dalyvaus knygos autorius Sigitas Birgelis, Mykolas Karčiauskas, Antanas Jonynas, Birutė Jonuškaitė. Poetinę kompoziciją pagal Sigito Birgelio eiles parodys Punsko teatras „Aurora“, vadovai: Jolanta Malinauskaitė-Vektorienė ir Arnoldas Vaznelis. Kviečiame!

2017-04-20“Pylimo galerijoje” Jurgitos Vaidilaitės tapybos paroda “Kitos realybės nuojauta” (2)

Vilniuje, “Pylimo galerijoje” (Pylimo g. 30) pradėjo veikti dailininkės Jurgitos Vaidilaitės tapybos darbų paroda “Kitos realybės nuojauta”. Tai jau penktoji autorinė tapybos paroda. Jurgitos parodos vien tapyba neapsiriboja. Paroda „Kitos realybės nuojauta“ kviečia mus apsilankyti dvasingumo pasaulyje, kuris suvokiamas kūrybine intuicija - kaip būsena, grožio, jaukumo, sąžiningumo ilgesys, neleidžiantis manipuliuoti savimi, vedantis į harmoningus santykius su supančiu pasauliu, Visata.

2017-04-19Teatras žvelgia į Universiteto žvaigždes: spektaklis sukurtas pagal žurnalisto Povilo Sigito Krivicko dokumentinę radijo pjesę

Vilniaus Universiteto teatro trupė MINIMUM, įgyvendindama kūrybinį edukacinį projektą „Ad astra“, pristato spektaklį apie Martyną Počobutą „HINC ITUR AD ASTRA“ („Iš čia kylama į žvaigždes“). Jis sukurtas pagal žurnalisto, Vinco Kudirkos premijos laureato Povilo Sigito Krivicko dokumentinę radijo pjesę. Sceninės kūrinio redakcijos autorius ir režisierius – Rimantas Venckus, vaidina Universiteto studentai ir absolventai. Premjera numatoma balandžio 26, 28 d. , gegužės 5 d. 19 val. VU teatro salėje (Universiteto g. 3).

2017-04-11VDU Muzikos akademijos studenčių koncertas „Apie meilę ir laimę“

Balandžio 21 d. 17.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks VDU Muzikos akademijos studenčių koncertas „Apie meilę ir laimę“. Koncertuos Daura Buivydė (sopranas), Gabrielė Skromanaitė (sopranas), prof. Sabinos Martinaitytės kl. Živilė Kudirkaitė (fortepijonas), doc. Donaldo Račio kl., Lina Šabūnaitė (fortepijonas), lektorės Šviesės Čepliauskaitės kl. Koncertą ves Šviesė Čepliauskaitė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media