2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas

 

2015-08-20Trakai džiaugėsi „slalomo dvikovomis“

Šeštadienį automobilių sporto mėgėjai rinkosi į naujo formato figūrinio važiavimo (slalomo) varžybas. Varžybų organizatorius, šviežiai atsidariusi „Slalomo Akademija“, kalbėjo atvirai: „norime pateikti šią sporto šaką kaip labai linksmą laiko praleidimo būdą tiek dalyviams, tiek žiūrovams ir kartu sukurti galimybę vairuotojams didinti savo vairavimo meistriškumą, kuris vėliau pagelbės ir kelyje...“. Renginys vyko Trakuose, aikštelėje prie Galvės ežero. Prieš varžybas aikštelė buvo padalinta į dvi lygias dalis (A ir B), kuriose sudėtos dvi identiškos trasos. Varžyboms prasidėjus dalyviai buvo sustatyti vienas šalia kito ir startavo poromis vienu metu, todėl žiūrovai galėjo stebėti dviejų dalyvių važiavimus vienu metu ir iš karto analizuoti rezultatus „finišas.lt“ sistemoje.

2015-08-13Buriuotojus žurnalistus išbandė vandens stichija

Priešpaskutinę „Kuršių marių regatos“ dieną įvykusiame Žurnalistų regatos antrame etape oro sąlygos buriuojančių žiniasklaidos atstovų nelepino. Buriuojančių žiniasklaidos atstovų neišgąsdino ekstremalios oro sąlygos. Helly Hansen vardo žurnalistų regata vyko pučiant 11-13 m/s vėjui ir pareikalavo pasitelkti ne tik jėgas, bet ir visus ankstesniame etape įgytus įgūdžius.

2015-08-07Finišavo 14-oji Europos makabiada Berlyne

Žaidynėse dalyvavo 2340 sportininkų iš 38 šalių, kurie varžėsi 19-je sporto šakų. Dvidešimt šeši Lietuvos „Makabi“ delegacijos nariai startavo penkiose sporto šakose, jaunių, suaugusių ir veteranų grupėse. Puikiai pasirodė jaunieji sportininkai. Plaukikė Jekaterina Gamper iškovojo tris bronzos medalius įvairių plaukimo stili ų distancijose ir dar du: vieną aukso ir vieną sidabro estafetėse su kitų šalių sportininkais. Plaukikas Artiomas Perepelica iškovojo du bronzos medalius individualiose rungtyse ir vieną sidabro medalį estafetėje. Jaunoji stalo tenisininkė Vanessa Ražinskytė iškovojo du sidabro medalius: vieną individualiai ir vieną kartu su Anglijos stalo tenisininku. Iš viso Lietuvos jaunieji makabiečiai iškovojo 10 medalių.

2015-06-22Seni motociklai ir automobiliai žavėjo ne tik kėdainiečius

Lietuvos geografiniame centre – Kėdainiuose – finišavo VšĮ „Saugus ratas“ surengtas istorinių -transporto priemonių ralis, kasmet tampantis tikra senovinės technikos puoselėtojų ir restauratorių nekantriai laukta švente.

2015-06-02Kas motyvuoja olimpiečius siekti rezultatų?

Profesionalūs sportininkai įkvepia savo pasiekimais, tačiau retai susimąstome, koks sunkus yra jų kelias į sportines aukštumas. Sekinančios treniruotės, nuolatinės kelionės, varžybos, o kartais ir nesėkmės gali rimtai išmušti iš vėžių. Kaip nepasiduoti ir toliau siekti tikslo pasakoja olimpiečiai, kurie dalyvavo Olimpinio deglo estafetėje Kaune vykusioje Olimpinėje dienoje. Nustebsite, bet stebuklingo recepto nėra – į priekį juos veda vidinė motyvacija.

2015-05-22Ar sportuoti gali kiekvienas?

Visi žinome, kad fiziškai aktyvus žmogus yra sveikas, tačiau ne visi ryžtasi sportuoti. Nuo stadiono, dviračio ar sporto klubo gali atgrasyti stereotipai – tai jauniems, sveikiems, sportiškiems žmonėms. Ar tikrai kiekvienas gali būti fiziškai aktyvus? Kaip pasirinkti tinkamą veiklą ir nuo ko pradėti? Į klausimus atsako sveikuolių sąjungos prezidentas, 31 tūkstančio sveikuolių mokytojas, žiemos maudynių organizatorius, 1000 mylių bėgimo čempiono ir 10 pasaulio ir Gineso rekordų autoriaus Petro Silkino treneris Dainius Kepenis.

2015-05-15Olimpinė diena – ne tik sportuojantiems. Kviečiami pasimankštinti ir žurnalistai

Birželio 7 d. Kauno Ąžuolyne vyks ypatinga sporto šventė – Olimpinė diena. Pirmą kartą pagrindiniai šios šventės renginiai iš Vilniaus persikels į Kauną. Į klausimus apie Olimpinės dienos istoriją ir šių metų programą atsakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

2015-05-08Olimpinėje dienoje Kaune – 25 sporto šakos ir tūkstančiai dalyvių

Birželio 7 d. Kaune, Ąžuolyne, vyks Olimpinė diena, kurią kartu su sporto rėmėjais organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Kauno miesto savivaldybė. Visame pasaulyje švenčiamos sporto šventės pagrindiniai renginiai pirmą kartą vyks Kaune. Tai bus didžiausia iki šiol Lietuvoje vykusi Olimpinė diena, apjungianti sporto federacijų programas, Lietuvos mokyklų žaidynių finalus ir olimpinio švietimo projektą „Olimpinė karta“.

2015-05-08Žurnalistų dienos „leŽuDi“ startavo pirmąja istorijoje studentų pergale futbolo aikštėje

Tradicinės Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentų organizuojama šventė „leŽuDi" startavo sporto renginiais. Kaip ir kasmet, studentai varžėsi su Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo „PRESS`as" futbolo ir krepšinio komandomis. Turnyras baigėsi taikiai: krepšinyje stipresni buvo „PRESS`o" žaidėjai, o futbolo rungtynėse istorinį rezultatą pasiekė studentų komanda.

2015-05-08Tradiciniame Spaudos atgavimo dienai paminėti skirtame mače pergalę šventė žurnalistai

Spaudos atgavimo dienos proga "Žalgirio" draugijos sporto salėje surengtose tradicinėse draugiškose krepšinio rungtynėse Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) komanda po permainingos kovos 53:40 (19:14, 4:12, 15:7, 15:7) nugalėjo "Olifėjos" ekipą.

2015-05-04Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionai – vėl kauniečiai

Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas persikėlė į naują vietą, tačiau čempionai liko tie patys. Pirmąsyk Druskininkuose šeštadienį vykusį aštuonių ekipų turnyrą trečią kartą iš eilės laimėjo Kauno žurnalistai.

2015-03-07Žurnalistų šachmatų turnyras

Kviečiame žurnalistus kovo 14 dieną (šeštadienį) nuo 12 val. "Šarūno" viešbutyje (Raitininkų g. 4, Vilnius) išbandyti jėgas nuotaikingame šachmatų turnyre 2x2. Turnyre laukiami tiek gerai žaidžiantys, tiek nelabai tvirtai prie šachmatų lentos besijaučiantys žaidėjai, nes kiekvieną komandą sudarys labiau patyręs žaidėjas ir naujokas. Partijos metu komandų nariai ėjimus atliks pakaitomis. Pasibaigus 2x2 turnyrui, visi norintys galės susirungti asmeniniame čempionate. Turnyrui registruokitės el. paštu ingri12@yahoo.co.uk

2015-02-21Žurnalistai kviečiami žaisti badmintoną

Sveiki, kolegos žurnalistai, vasario 28 d. 12-15 val. SEB arenoje (Ąžuolyno g. 7) rengiamas 2-asis Lietuvos žurnalistų badmintono čempionatas. Kas nesudalyvavot pernai, turit puikią progą išbandyti savo jėgas bei galbūt nukonkuruoti pernykščius čempionus. Registruotis galima facebook arba el. paštu ingri12@yahoo.co.uk Jei pavyks, planuojame daryti atskiras vyrukų ir merginų varžybas.

2015-02-18Lietuvos žurnalistai Liepkalnyje stojo ant kalnų slidžių

Tuo metu, kai geriausi Lietuvos kalnų slidininkai dalyvavo pasaulio čempionate JAV, šalies sporto žurnalistai Vilniuje savo kailiu mėgino pajusti šios sporto šakos subtilybes Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) pratęsė tradiciją iš arti pažvelgti į sporto šakas. Šį kartą jų laukė ne tik teoriniai mokymai, bet ir praktiniai išbandymai - LSŽF narius į Liepkalnį pakvietė čia esančio kalnų slidinėjimo centro vadovai ir Lietuvos kalnų slidinėjimo federacija (LKSF). “Norėjome, kad žurnalistai pamatytų, pabandytų ir suprastų, kas tai yra kalnų slidinėjimas. Žinoma, čia jie žengė tik pirmuosius žingsnius. Nuo abėcėlės iki sportinių aukštumų laukia labai ilgas kelias. Paruošti olimpinės rinktinės kandidatą reikia daugybės metų juodo darbo", - teigė LKSF prezidentas Paulius Augūnas.

2015-02-04Olimpinė pora bėgimą ir irklavimą iškeitė į... slides

Viena pajėgiausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikių Diana Lobačevskė neseniai pirmąkart išmėgino kalnų slidinėjimą. Jos pirmuoju asmeniniu treneriu tapo širdies draugas, daugkartinis Europos ir Lietuvos irklavimo čempionas bei šalies rekordinininkas Mindaugas Griškonis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media