2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas

 

2014-08-01Kauno žurnalistų paplūdimio tinklinio turnyras

Paplūdimio tinklinio arenoje „Rio“ antrą kartą surengtas Kauno žurnalistų paplūdimio tinklinio turnyras. Jame varžėsi keturios komandos, kurioms atstovavo laikinojoje sostinėje dirbantys žurnalistai, fotografai, operatoriai bei viešųjų ryšių specialistai. Pirmą vietą užėmė Rafaelio Achmedovo („Delfi“) vedama komanda, kuriai atstovavo Saulius Tvirbutas (15min.lt), Vytautas Mickevičius (Meniu.lt) ir Edita Radzevičiūtė („Kas vyksta Kaune“).

2014-07-201000 km lenktynėse - „Liqui Moly Racing Team Lithuania“ pergalė

Penkioliktosios tarptautinės 1000 km lenktynės finišavo nuo jų pradžios prabėgus 8 val. 29 min. 01,851 sek., lenktynių lyderiams spėjus apsukti 303 ratus iš 373 privalomų, kurie ir sudaro 1000 km distanciją. Teisėjų ir komisarų kolegijos sprendimu lenktynės sustabdytos anksčiau joms skirto laiko limito, nes po įvykusios masinės avarijos, kurioje niekas nenukentėjo, neįmanoma buvo greitai atstatyti sugadintų trasos atitvarų, kurie tokiu atveju keltų grėsmę tiek patiems sportininkams, tiek žiūrovams.

2014-07-18Palanga: Naujas rekordas vainikavo 1000 km lenktynių pirmosios dienos batalijas

Kaip ir buvo numatyta čempionato kalendoriuje, varžybos vyko 1/8 mylios (201,168 metro) distancijoje . Keletą pastarųjų metų per drago lenktynes pliaupdavo lietus, o šį kartą sportininkai galėjo siekti maksimalių rezultatų. Nauja asfalto danga ir idealus tokios varžyboms oras sutraukė kelis tūkstančius greičio mėgėjų, kurie išvydo ir naujus greičio rekordus. Rekordinį net 210,86 km/val. greitį ties finišo linija kvalifikacijoje sugebėjo pasiekti „Altered Fiat Topolino“ vairavęs Giedrius Jurevičius. Šis PRO klasės lenktynininkas, kurio automobilio ratus suka 1000 AG variklis, kvalifikacijoje užėmė 2-ąją vietą (6,29 sek.), jį vos 0,03 sek. persvara aplenkė Aivaras Štikelis („BMW Altered“).

2014-07-17Palanga: lenktynių trasoje gaudžia motorai

Kol Palangos Vytauto gatvėje šėlo jubiliejinių, 15-ųjų 1000 km lenktynių dalyvių paradas, šalia Vydmantų sankryžos esančioje pagrindinių lenktynių trasoje nuo pat ankstyvo ketvirtadienio ryto ėmė gausti galingų automobilių motorai.

2014-07-14Kyla 1000 km lenktynių miestelis

Tik dvi dienos beliko iki didžiausių ir prestižiškiausių ne tik Baltijos šalyse 1000 km lenktynių, kurios šiemet jas rengiančiai „Promo events“, o kartu ir visiems dalyviams, bus jubiliejinės, jau penkioliktosios nuo 2000-ųjų nenutrūkstančioje renginio istorijoje. Tad žiūrovai ir sportininkai jau laukia lenktynių starto, kai juos drauge su kitais garbiais renginio svečiais, drebindami Palangos, Kretingos ir Klaipėdos oro padangę, šeštadienį pasveikins du lenkų pilotuojami naikintuvai, kaip dalis NATO oro policijos misijos saugantys Baltijos šalių oro erdvę.

2014-07-11LNK žvaigždės vėl švies 1000 km lenktynių trasoje (1)

Vasaros karščiu alsuojantį ketvirtadienį „Le Meridien“ viešbučio restorane ant vandens „Bora Bora“ pristatytos į 1000 kilometrų lenktynes po poros metų pertraukos sugrįžtančios LNK žvaigždžių drag‘o lenktynės.

2014-06-03Agnė Zacharevičienė: „Press ralyje daugiau adrenalino, nei tiesioginiame eteryje“ (1)

„Automobilių ralį išbandžiau pirmą kartą, tačiau kai ne tik rezultatai, bet ir įspūdžiai pranoksta lūkesčius, atmintyje ilgam išliksiantis renginys ir puiki jo organizacija negali nežavėti, - sako LNK žinių vedėja Agnė Zacharevičienė. – Nors, tiesą pasakius, viską įsivaizdavau kiek kitaip ir tikėjausi, kad bus gerokai lengviau... Nemoku apsakyti, kokie jausmai užplūsta stovint prie starto linijos. Viduje viskas užverda, emocijos plūsta per smegenis. Žodžiu, tiek adrenalino, kiek buvo šiame ralyje, tiesioginiame eteryje niekada dar neteko patirti!“

2014-06-02„Press ralis 2014“: šeimininkai pateisino prognozuotą favoritų titulą

Kai pernai Lietuvoje vykusį tradicinį tarptautinį žurnalistų ralį pirmą kartą per visą jo istoriją laimėjo svečiai iš Latvijos, pasklido kalbos, jog šeimininkų dominavimui atėjo galas. Tačiau nieko panašaus neatsitiko. Gegužės 31–osios vėlų vakarą renginio nugalėtojų ir prizininkų pagerbimo ceremonijoje, vykusioje puikiame Burbiškio dvare, ryškiausi pergalės saliutai vėl aidėjo absoliutiems XIX tarptautinio „Press ralio 2014“ nugalėtojams Renaldui Gabartui ir Vincui Gerdžiūnui, greičiausiai iš visų 49 ekipažų įveikusiems visus ralio knygoje buvusius greičio ruožus ir specialiąsias rungtis, kuriose jie užtruko 43 min. 51,8 sek.

2014-05-17Prieš didžiąją futbolo fiestą Brazilijoje – „Mažoji Brazilija“ Vilniaus centre

Jau po dviejų savaičių Lietuvos sostinės gyventojai ir svečiai išvys Mažąją Braziliją pačiame Vilniaus centre. „Mažoji Brazilija“ – gegužės 30-31 dienomis Vilniaus Gedimino prospekte įvyksianti miesto šventė, kurioje vilniečiai ir miesto svečiai galės ne tik sudalyvauti gatvės futbolo turnyruose, pasigrožėti įspūdingais įvarčiais, bet ir susipažinti su spalvinga brazilų kultūra, virtuve, šokiais, kovos menais.

2014-05-15„Press ralio 2014“ trasose – Kijevo meras?

Kiek daugiau nei dvi savaitės beliko iki gegužės 30 dieną Panevėžyje prasidėsiančio „Press ralio 2014“, į kurį jau devyniolikti metai paeiliui kviečia jį rengiantis Lietuvos žurnalistų autoklubas.

2014-05-12Baltijos šalių diplomatai narystės Europos sąjungoje 10-metį paminėjo krepšinio aikštelėje. Gražiai pasirodė ir žurnalistai

Gegužės 10 dieną kaimo turizmo sodybos „Karpynė“ sporto komplekse Raseiniuose įvyko Estijos, Latvijos ir Lietuvos Užsienio reikalų ministerijų krepšinio turnyras narystės Europos sąjungoje 10-mečiui paminėti. Tai buvo jau 11 kartas, kai Baltijos šalių diplomatai santykius aiškinosi krepšinio aikštelėje.

2014-05-06LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė: nuo ledo ant asfalto (1)

Gegužės 30-ąją prasidėsiančiame XIX-ajame tarptautiniame Press ralyje dalyvaus visas būrys žiniasklaidos ir pramogų pasaulio žvaigždžių, kurie porai dienų bus priversti palikti TV ekraną ar sceną, atidėti į šalį radijo mikrofoną ir semti rieškučiomis adrenaliną ne visiems įprastose ralio trasose. Viena jų - LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė, kaip ji pati tikina, - slidų ledą mielai iškeisianti į daug patikimesnį asfaltą. Jokių perkeltinių prasmių čia ieškoti neverta. Mat Astos žvaigždė visu ryškumu švietė ką tik pasibaigusiame LNK „Šokių ant ledo“ projekte, kur ji kartu su partneriu, Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionu Sauliumi Ambrulevičiumi iškovojo garbingą antrąją vietą.

2014-04-29Žurnalistų futbolo čempionate triumfavo „PRESS‘AS“

Septintus metus iš eilės vykusį Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą laimėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubas „Press‘as“. Čempionai nugalėjo visus aštuonis varžovus ir titulą susigrąžino po metų pertraukos. Praėjusiais metais čempionatą laimėję kauniečiai liko tik aštuntoje vietoje. Universalioje arenoje „Sportima“ į futbolo aikštę išbėgo devynios komandos. Pagal mažojo futbolo taisykles rengiamos varžybos trūko 15 minučių.

2014-04-26Žurnalistų futbolo čempionate žais dešimt komandų

Daugiau negu šimtas žurnalistų šį šeštadienį (balandžio 26 d.) išbėgs į futbolo aikštę ir sieks iškovoti Lietuvos žurnalistų čempionų vardą. Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo „PRESS‘as“ jau septintus metus iš eilės organizuojamame Lietuvos žurnalistų futbolo čempionate rungtyniaus dešimt komandų. Universalioje arenoje „Sportima“ dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „Orakulas“ įsteigtos taurės kovos „PRESS‘as“, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio miestų komandos, LRT, Delfi.lt, Futbolo.tv, viešųjų ryšių darbuotojų komanda „Propaganda“, „Freelancers“ ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentai.

2014-04-18Žurnalistai ruošiasi raliui  (1)

„Gegužės 30-ąją Panevėžyje startuosiantis XIX tarptautinis Press ralis bus kompaktiškiausias iš visų, vykusių per pastarąjį dešimtmetį, - sako šio projekto koordinatorius, ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Varžybų dalyviams per dvi dienas teks įveikti bendrą 260 kilometrų, iš kurių beveik pusšimtį sudaro greičio ruožai ir kitos specialiosios rungtys, distanciją“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media