2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Martyno Mažvydo bibliotekoje vasario meno edukacijos: FOTOGRAFIJA

2020-01-31
 
Sėkmingai startavęs, trečius metus tęsiasi meno edukacijų ciklas. Jau apžvelgėme ir praktiškai pabandėme daugelį kompozicijos dalykų, tęsiame meno galimybių paieškas meno istorijoje. Vasarį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje nagrinėsime erdvės ir formos santykius ir susipažinsime su tiesioginio piešimo šviesa fenomenu.
Vasario 4 d. ir 18 d. 17 val. Fotografija be fotoaparato
Paskaitų ciklas „Fotografija be fotoaparato" bus skiriamas tiesioginio piešimo šviesa fenomenui. Fotografas, literatas, Vilniaus analoginės fotografijos ir kino festivalio kuratorius Andrei Antonau supažindins su įvairia technika - šviesos atspaudu, chemigrama, lumengrama, Kirliano fotografija ir kita. Lektorius papasakos apie jų istoriją ir galimybes pritaikyti kuriant šiuolaikinį meną.
Vyks du susitikimai, į juos būtina registruotis:
Vasario 4 d. 1-asis susitikimas 17 val. Meno erdvė, V a.
Vasario 18 d. 2-asis susitikimas 17 val. Meno erdvė, V a.
Vasario 11 d. ir 29 d. 17 val. Erdvė ir forma
Menininkas Robertas Morris apie minimalistinį meną yra sakęs, kad paprasta forma nebūtinai reiškia patirties paprastumą. Vienodos formos ne sunaikina, o kuria santykius. Vyraujanti vienoda forma anaiptol nereiškia, kad išnyksta detalizuojančio dydžio, proporcijos ir kiti santykiai. Veikiau jie dar darniau ir savičiau susiejami. Šią mintį galima plėtoti, kalbant apie erdvės lape užpildymą ir neužpildymą. Būtent tuščios ir užpildytos erdvės santykis gali lemti kūrinio nuotaiką ir vertę - prisiminkime tradicinę japonų meno ir filosofijos nuostatą, jog tuščia erdvė būtina, kad išryškėtų formos esmė.
Susipažinę su kai kurių menininkų kūryba, praktiškai gilinsime kūrinio komponavimo žinias, mėginsime suvokti naujas kūrybos galimybes.
Šiai temai skirsime dvi pamokas, į kurias būtina registruotis:
Vasario 11 d. 1-oji pamoka 17 val. Meno erdvė, V a.
Vasario 29 d. 2-oji pamoka 17 val. Meno erdvė, V a.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-01-31 14:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media