2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Skelbiami Lietuvos fotomenininkų sąjungos premijų laureatai

2020-12-16
 
Donatas Stankevicius. Iš ciklo "Padieniai"

Donatas Stankevicius. Iš ciklo "Padieniai"

Besibaigiant sudėtingiems 2020-iesiems Lietuvos fotomenininkų sąjunga skelbia kasmetinių premijų laureatus. Nors šie metai ir buvo pažymėti netolygiu kultūros procesų vyksmu, pertrūkiais ir vis besikeičiančiais planais, tai nesutrukdė fotografams ir kultūros tyrinėtojams dirbti savo kūrybos ir studijų lauke.
Lietuvos fotomenininkų sąjungos valdyba skyrė keturias tradicines premijas už reikšmingiausius fotografijos meno kūrinius ir parodas, leidybinius projektus, fotografijos sklaidą ir tyrinėjimą.
Antrąkart teikiamą J. Dovydėno premiją pelnė fotomenininkas, parodų kuratorius ir architektas Donatas Stankevičius. LFS valdybos ir premijos mecenato Jono Dovydėno sprendimu premija D. Stankevičiui skirta socialinio / dokumentinio projekto „Padieniai" vystymui.
Skirmanto Valiulio premiją, skiriamą fotografijos meno teoretikams ir kritikams, šiemet pelnė vizualumo tyrinėtoja Natalija Arlauskaitė už tarpdisciplininę studiją „Nuožmi taika. Žlugusių režimų fotografija dokumentiniame kine".
Dvi kasmetinės Lietuvos fotomenininkų sąjungos premijos skirtos Tadui Kazakevičiui ir Vilmai Samulionytei.
Kazakevičius premiją pelnė už dokumentinės fotografijos propagavimą, projekto „Tai, ko nebebus" materializavimą knygos formate, aktyvią tarptautinę parodinę veiklą.
Parodų kuratorei, leidinių sudarytojai, fotomenininkei Vilmai Samulionytei premija skirta už V. Bubelytės, S. Michelkevičiūtės, A. Aleksandravičiaus fotoalbumų leidybos projektus, parodų kuravimą bei nuoseklų Lietuvos specifinio architektūros paveldo fiksavimą ir aktualizavimą asmeniniame projekte „60 monumentų".
Lietuvos fotomenininkų sąjunga

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-16 13:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media