2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Etikos sargai: “Lietuvos rytas” – neetiškas leidinys

2014-04-04
 
LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

 

Dainius Radzevičius

 

Kovo 31 d. Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija priėmė vieną iš labai retų sprendimų - pripažino neetišku leidiniu dar vieną žiniasklaidos priemonę. Šį kartą vieneriems metams neetišku laikraščiu buvo pripažintas dienraštis "Lietuvos rytas".

Iki šiol tokio verdikto buvo sulaukę vos keletas žiniasklaidos priemonių. O štai vakar komisija sprendė klausimą dėl Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 71 str. nuostatų taikymo dienraščio "Lietuvos rytas" redakcijos atžvilgiu. Klausimas planuotas svarstyti dar kovo 17 dieną, tačiau ši procedūra buvo atidėta redakcijos prašymu. "Lietuvos rytas" pripažintas neetišku dėl gausių nusižengimų profesinei etikai.

Priminsiu, kad tik 2005 metais patvirtintoje naujoje Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso redakcijoje atsirado nuostata, kad tokia viešosios informacijos rengėjo veikla, kai pažeidinėja šio kodekso nuostatas, yra pagrindas Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai priskirti jį profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai. Taip vadinamai "neetiškos žiniasklaidos grupei" iki šiol buvo priskirtos tik tos priemonės, kurios nuolat pažeidinėjo etiką. Štai 2010 metais neetiškais laikraščiais pripažinti "Lietuvos žinios" ir "Šiaulių naujienos", o 2011 metais tokio pat įvertinimo buvo sulaukusi televizija "TV3″. Tokio pat įvertinimo pirmasis buvo sulaukęs laikraštis "Vakaro žinios" dar 2005 metų lapkričio 14 dieną.

 

Rubrika LŽS ir NŽKA pirmininkas yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-24 12:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media