2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Kas vyksta “Lietuvos žiniose” II: M.Širvinskas paaiškina

2009-09-23
 

Artūras Račas

 

M.Širvinsko replika dėl nesusipratimo
 
Kadangi A.Račas tiek dėmesio skyrė vienai pavardei, skubu patikslinti kai kuriuos faktus. Sykiu pateiksiu kelias nuomones.

 

Taip, minėtos publikacijos http://www.lzinios.lt/lt/2009-07-25/pirmas_puslapis/spektaklis_skydine_baro_lankytojams.html aš nerašiau, tiesiog buvai mažytis jos bendraautorius – ėmiau interviu iš Audriaus Siaurusevičiaus.

 

Iš visos publikacijos mano yra šitas gabaliukas:

„Tuo metu A.Siaurusevičius apskritai LŽ aiškino bare atsidūręs atsitiktinai ir net nustebęs radęs pažįstamų žmonių. Apie grįžimą namo LRT vadovas kalbėjo pinkliai – galbūt jis ir pavėžinęs R.Miliūtę. „Kažkas kažką pavežė. Man regis, R.Valatka išvažiavo su G.Kirkilu – kaip kam pakeliui“, – aiškino jis.“

 

Jau vakare, visus penktadienio darbus nudirbus, vyriausiasis redaktorius užsiminė, kad prie kolegės Jurgos surašyto teksto yra ir mano pavardė. Pats esu kaltas, kad nenuėjau į korektūros kabinetą perskaityti teksto, prie kurio buvo prirašytas antras autorius, tai yra aš. Pasitikėjau kolegės ir redaktoriaus darbu. Juolab kad jau iš pat ryto žinojau straipsnio temą.

 

Kartu turiu priminti, kad tai yra normali redakcijų praktika rašyti kolektyvinius straipsnius.

 

Perskaičiau šį straipsnį kitą rytą ir man jis paprasčiausiai nepatiko. Perskaičiau ir sau pasakiau, kad aš taip nerašyčiau. Tai yra grynai mano asmeninė nuomonė. Jurga ją gali turėti kitokią.

 

Taip nerašyčiau todėl, kad ir pats pasisėdžiu bare su bičiuliais, kartais tenka ir patriukšmauti. Man pasirodė nerimta sutirštinti spalvas gana įprastoje situacijoje. Čia svarbu pažymėti, jog rimto fakto sudėtį sudaro kitas dalykas – kad visuomeninio transliuotojo generalinis direktorius artimai bičiuliaujasi su politikais ir tęsia dar „Spaudos klubo“ laikais užmegztus glaudžius ryšius. Jeigu aš būčiau rašęs straipsnį apie šį A.Siaurusevičiaus pasisėdėjimą su G.Kirkilu, R.Miliūte ir R.Valatka, tai būčiau pateikęs politologų, analitikų, komentatorių vertinimus. Mano akimis, tokia publikacija būtų svaresnė.

 

Juk turimos medžiagos pateikimas – sudėtingas kūrybinis procesas ir kiekvieno autoriaus individualus reikalas.

 

Jau vėliau imdamas interviu iš dabartinio LTV direktoriaus Rimvydo Paleckio, su kuriuo kartu dirbome LRT, aš jam asmeniškai pasakiau, kad iš esmės tos publikacijos nerašiau ir man ji nepatinka. Pasipasakojau kaip pažįstamas pažįstamam.

 

Apmaudu, kad Rimvydas paviešino mudviejų asmeninį pokalbį per LRT tarybos posėdį ir šitaip pasinaudojo mano atvirumu LRT administracijos interesams ginti.

 

Galiausiai atsakydamas į retorinį A.Račo klausimą „Kas vyksta „Lietuvos žiniose“?“, turiu pasakyti, kad čia vyksta normalus žurnalistinis darbas. Vieni autoriai rašo vienokius straipsnius, kiti – kitokius, o mano, kaip bendraautoriaus, pavardės prirašymas – visiškas menkniekis palyginus su ta velniava, kuri dedasi LRT.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-29 13:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media