2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT pirmoji sukūrė savo tinklalapį iTunes internetinėje sistemoje

2014-05-15
 
 

LRT laidos - tiek radijo, tiek televizijos - nuo šiol bus pasiekiamos ir internetinės svetainės iTunes pirmajame lietuviškame puslapyje, kurį nacionalinis transliuotojas sukūrė kartu su bendrove „Apple Inc." (http://bit.ly/LRT_iTunes).

Labiausiai ši naujovė turėtų praversti laidų prenumeratos vartotojams, norintiems nepraleisti mėgiamų laidų, krepšinio transliacijų, žinių. Jas nuo šiol bus galima užsisakyti iTunes grotuvo pagalba ir turėti virtualioje bibliotekoje „po ranka" greta pamėgtos muzikos įrašų, filmų ar knygų. „Tinklalaidės (podcast) yra naujai atgimstantis formatas, nes labai patogus kelionėje ir išvykose į gamtą - turinys atkeliauja į telefoną ar planšetę. Jis, žinoma, yra svarbus įrankis prisiekusiems vienos ar kitos laidos gerbėjams, nes su prenumerata jie yra tikri, kad nepraleis nė vienos laidos įrašo", - pasakoja informacinių technologijų ekspertas Džiugas Paršonis.

Technologinių inovacijų lyderė tarp transliuotojų LRT pritaikė „Gustavo receptų" programėlę taip pat ir „Apple" mobiliesiems įrenginiams - ir telefonams, ir planšetėms. Iki šiol buvusi prieinama „Android" operacinėje sistemoje programėlė yra gerai vertinama - šešių šimtų vartotojų „Gustavo receptams" skirtas įvertinimas siekia 4,3 balo iš 5. „Gustavo receptus" jau yra atsisiuntę 18 tūkst. vartotojų.

Programėlę galima rasti http://www.lrt.lt/apie-lrt/programeles .

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-15 07:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media