2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT radijo eteryje – įdomiausių jaunosios kartos kūrėjų naktiniai skaitymai

2014-04-01
 
LRT radijo kultūros laidų vedėja Raminta Jonykaitė

LRT radijo kultūros laidų vedėja Raminta Jonykaitė

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

Įdomiausi jaunosios kartos poetai ir prozininkai balandžio 11-osios vakarą 5-ioms valandoms užims nacionalinio radijo eterį.

 Ketvirtus metus sostinėje vykstančios jaunųjų rašytojų šventės „Literatūrinės Vilniaus slinktys" dalyviai LRT radijo klausytojams skaitys savo kūrybą ir kvies kartu apie ją pasikalbėti.

 Pasak vieno iš festivalio „Literatūrinės Vilniaus slinktys" organizatorių Juozo Žitkausko, ankstesnių metų transliacijų patirtis jau parodė, kad radijo eteris padeda jauniems kūrėjams parodyti save plačiai auditorijai ir keisti požiūrį, kad jaunųjų kūryba sunkiai suprantama ir skirta nedidelei auditorijai.

 „Šie žmonės, einantys ar jau atėję į lietuvių literatūrą, ją jau keičia arba keis, nuo daugelio jų priklausys, kokia bus mūsų poezija, proza, eseistika, todėl labai svarbu parodyti juos. Kameriniais „Literatūrinių Vilniaus slinkčių" renginiais ir kūrybos publikavimu tik kultūrinėje spaudoje toli gražu negalime pasiekti tokios auditorijos, kurią turi radijas", - sako vienas „Literatūrinių Vilniaus slinkčių" organizatorių Juozas Žitkauskas.

 Naktiniai skaitymai ir pašnekesiai apie kūrybą LRT radijo eteryje - žurnalisto, poeto ir dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus prieš dvejus metus, 2012-aisiais, įgyvendintas sumanymas. Šiemet su jaunaisiais kūrėjais bendraus LRT radijo kultūros laidų vedėja Raminta Jonykaitė.

„Kad 5-ios valandos kūrybos ir pokalbių apie ją neprailgsta, gali būti įdomios ir sulaukia klausytojų dėmesio jau įrodė dvejus metus Mindaugo vesta laida. Manau, svarbu pabandyti užmegzti jaunųjų kūrėjų ir klausytojų ryšį, pasikalbėti apie tai, kas mums rūpi ir įdomu. Juk literatūra atspindi tos kartos, to laiko žmonių idėjas, taip, kaip jie mato aplinką", - sako R. Jonykaitė.

 Laidos autorė atskleidžia, kad šiemet prie laidos vedėjo mikrofono prisijungs ir daugiau žmonių. Kas jie - kol kas paslaptis.

 Penkių valandų poezijos ir prozos naktis per LRT radiją - nuo penktadienio 21 val. iki šeštadienio 2 val. ryto. Vedėja Raminta Jonykaitė.

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-01 11:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media