2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Marijos radijas

2013-09-16
 
Marijos radijo logotipas

Marijos radijo logotipas

 

Marijos radijas yra nuostabus naujosios evangelizacijos įrankis, tarnaujantis Gerosios Naujienos skelbimui visame pasaulyje. Tai katalikiška radijo stotis, kviečianti į atsivertimą, vienijanti Dievo ieškančius ir jau Jį sutikusius žmones.

Marijos radijas transliacijas pradėjo 2004 m. rugpjūčio 30 d. Kaune. Po mėnesio buvo įjungti siųstuvai Klaipėdoje ir Šiauliuose. 2005 m. birželio 29 programa pradėta transliuoti Vilniaus  mieste ir apylinkėje. Gavęs  licencijas Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje, Marijos radijas 2005 m. pavasarį tapo tarptautinės Marijos radijo  asociacijos (World Family of Radio Maria) nariu.

Pagal pasaulinę Marijos radijo šeimos praktiką šis radijas išsilaiko klausytojų aukų dėka. Tokiu pat principu veikia ir Lietuvos Marijos radijas.

Marijos radijas savo programą transliuoja visą parą. Atsižvelgiant į gausius žmonių prašymus, naktį kartojamos teologinės laidos ir maldos. Didžiąją dalį dieninės Marijos radijo programos sudaro originalios ir tiesioginės laidos.

Visa programa transliuojama tik lietuvių kalba. Jei laidos parengtos kita kalba, jos yra išverčiamos į lietuvių kalbą.

Interneto pagalba radijo gali klausytis ir ne Lietuvoje gyvenantys lietuviai.

Marijos radijas yra  savanorystės fenomeną skatinantis ir ugdantis veiksnys, labai reikalingas ne tik bažnytinei bendruomenei, bet ir apskritai visuomenei. Jei nebūtų savanorių, Marijos radijas negalėtų transliuoti tokia apimtimi, kokia yra šiuo metu.

Suvienydamas klausytojus ir visus besidarbuojančius radijo stotyje, Marijos radijas yra tarsi šeima. Tai atsispindi per nuoširdų bendravimą su įvairaus amžiaus klausytojais (jaunais ir senyvo amžiaus žmonėmis, šeimomis ir vaikais); vilties kultūros skleidimą Lietuvos žmonėms; supratingumą ir kantrybę atsakinėjant į klausytojų klausimus; pagarbą ir toleranciją kitokiai nuomonei ir pažiūroms; radijo stoties vadovų bei darbuotojų džiaugsmingą pasiaukojimą; solidarumą ir bendradarbiavimą tarp kolektyvo ir savanorių.

Marijos radijo inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-16 12:26
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Janina

2013-09-20 18:24

Tai geras radijas. Jis tiesiai į širdį.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media