2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Stabdoma VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa“ laidinio radijo veikla

2013-10-07
 
 

 

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau - Komisija), siekdama apginti vartotojų interesus,  jau daugiau nei dvejus metus intensyviai siekia sustabdyti vykdomą neteisėtą VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa" laidinio radijo veiklą.

Ši kompanija laidiniais radijo tinklais retransliuoja radijo programą „LRT radijas", nors neturi nei šiai veiklai būtinos Komisijos licencijos, nei VšĮ Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos sutikimo retransliuoti jų programą, tai pat nemoka jokių su autorinėmis ir gretutinėmis teisėmis susijusių mokesčių.

Pirmą kartą dėl šios neteisėtos veiklos sustabdymo Komisija į teisėsaugos institucijas kreipėsi dar 2011 m., suteikdama joms visą įmanomą pagalbą atliekant tyrimą, tačiau šios institucijos, įstaigos direktoriui paskyrusios 1000 Lt baudą, neteisėtos veiklos nenutraukė.

Komisijai pakartotinai kreipusis į kitas teisėsaugos institucijas, Vilniaus apygardos prokuratūra organizavo ikiteisminį tyrimą, kurį atlikus VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa" buvo iškelta baudžiamoji byla ir apribota jos veikla, uždraudžiant  retransliuoti „LRT radijo" programą.

Komisijos duomenimis, VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa" ir toliau vykdo neteisėtą veiklą. Negana to, iš vartotojų reikalauja mokėti už laidinio radijo paslaugas. Komisija nuolat gauna vartotojų skundus dėl to, kad iš jų reikalaujama sumokėti mokesčius, nors jie nesinaudoja šia paslauga, nėra sudarę jokių abonentinių sutarčių ar net iš viso neturi radijo taško; jie yra gąsdinami, kad pinigai bus išieškomi per antstolius ir pan. Nuo tokio neteisėto pinigų prievartavimo ypač nukenčia pensinio amžiaus žmonės ir kiti labiausiai socialiai pažeidžiami asmenys.

Apie susidariusią situaciją dėl laidinio radijo ir nuolatinius vartotojų skundus Komisija informavo ir Seimo pirmininko pavaduotoją  K.Komskį jo vizito Komisijoje metu, kuris, sužinojęs apie šią problemą, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, informuodamas ją apie neteisėtą VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa" veiklą bei prašydamas ją sustabdyti.

Komisija tikisi, kad po šių Seimo pirmininko pavaduotojo veiksmų ir viešo problemos iškėlimo, bus pagaliau nutrauktas ilgalaikis nelegalus retransliavimas ir apgintas viešasis interesas, apsaugojant vartotojus nuo nuolatinio gąsdinamo ir  neteisėto reikalavimo mokėti pinigus.

 

Lietuvos radijo ir televizijos komisija

Ryšių su visuomene ir užsieniu skyrius

 

Daugiau informacijos: (8 5) 2330 660

v.leskauskaite@rtk.ltatgal

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-07 12:58
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

La

2013-10-07 20:10

Atvirai pirataujama, ne žino, kad rimtai nenubaus. O gasdinimų dabar jau niekas nebijo.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media