2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Redaktoriaus žodis

*print*

Archyvas :: Svetainėje dvi naujos rubrikos

2013-07-21
 
Vario medalis. Dailininkas Stasys Makaraitis, 2008 metai

Vario medalis. Dailininkas Stasys Makaraitis, 2008 metai

 

Vytautas Žeimantas

 

Pradėjęs redaguoti LŽS internetinę svetainę, pažadėjau, kad ieškosiu ir naujų išraiškos formų. Netrukus pajutau, kad ne visos įdomios ir, mano nuomone, reikalingos žurnalistams temos telpa į jau nusistovėjusias svetainės rubrikas.

Idėją sukurti naują rubriką „LŽS pirmininkas" kilo besišnekant su mūsų sąjungos pirmininku. Dainius Radzevičius ne tik vadovauja LŽS ir NŽKA, bet ir aktyviai reiškiasi kaip publicistas, visuomeninio gyvenimo analitikas. Jo rašiniai iki šiol buvo išsibarstę periodinėje spaudoje, internetinėse svetainėse, žodžiai nuskambėję per televiziją ir radiją. Norinčiam geriau suprasti kuo šiandien gyvena mūsų sąjungos pirmininkas, reiktų gerokai pavargti, kol surinktų žiniasklaidoje išbarstytą informaciją. Dabar padėtis pasikeis, juolab kolega Dainius noriai sutiko šią rubriką globoti. O mes turėsime galimybę geriau žinoti, kuo dabar kvėpuoja mūsų valdžia.

Mintis sukurti rubriką „Naujos knygos" atėjo, kai perskaičiau kolegės Daivos Červokienės interviu su Lietuvos pasipriešinimo sovietiniam režimui dalyve Joana Ulinauskaite-Mureikiene, kuri išleido prisiminimų knygą „Likimo išbandymai". Kolega Daiva su knygos autore kalbėjosi apie tremtį ir Tėvynės meilę, apie žmogaus dvasinę jėgą ir išgyventus sunkumus, o aš mąsčiau, kaip šias įdomias mintis pateikti mūsų svetainėje. Jos pokalbiu ir atidarėme svetainėje naują rubriką „Naujos knygos".

Dabar turėsime tokiai informacijai savą langą. Esu įsitikinęs, kad jis niekada nebus tuščias. Kolegos žurnalistai kasmet išleidžia daug knygų, čia bus proga anonsuoti šių knygų pristatymą visuomenei, jas anotuoti, recenzuoti. Kolegos daug parašo ir atsiliepimų, recenzijų apie knygas, kurias išleidžia ir ne mūsų cecho žmonės. Ir šiems rašiniams rasime vietos. Taigi, kolegos, pasiraitokime rankoves...

O aš, savo ruoštu, irgi mąstysiu, kaip toliau išplėsti mūsų svetainės tematiką, padaryti ja informatyvesne, įdomesne.  Beje, ir čia laukiu Jūsų pasiūlymų, patarimų.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-07-21 11:52
 
 

Komentarai (5)

Jūsų el. paštas

O

2013-08-05 15:53

Naujas knygas reikia pristatynėti. Dabar leidžiama daug, o kas vertingo - tai neaišku.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

oo

2013-08-02 11:25

Apie Europos Sąjungos įtaką mūsų žurnalistikai mes dar mažai žinome. Turbūt ji nemaža.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Albertas

2013-07-23 12:21

Vytautai,sveikinu perėmus LŽS internetinės svetainės vairą.Linkiu kūrybinės sėkmės. Nors kai kurie kolegos nori matyti daugiau linksmų dalykų,aš noriu pasiūlyti dar vieną rimtą rubriką - "ES ir žurnalistika". Mano manymu, ypač svarbūs ES politiniai,filosofiniai, ekonominiai aspektai, tradicinių vertybių, šeimos, dorovės, žurnalistinės etikos ir kitos temos, kurios padėtų žurnalistams išsiugdyti tvirtesnę vertybinę orientaciją, prisidėtų prie profesinio meistriškumo kėlimo.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

jis

2013-07-23 08:58

Kam juoktis humoro skyrelyje, jeigu visas gyvenimas juokingas...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Su šypsenėle

2013-07-21 18:27

Labai jau viskas rimta. Įveskite ir humoro skyrelį.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media