2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LNK žinios nori mus šokiruoti? Jiems sekasi

2013-10-19
 
Dainius Radzevičius. Vytauto Žeimanto nuotrauka

Dainius Radzevičius. Vytauto Žeimanto nuotrauka

 

Dainius Radzevičius

 

Šį šeštadienį televizoriaus vakare nežiūrėjau. O šiandien pasigailėjau. Nes kai ryte bent dvi paskambinę moterys buvo pasipiktinę LNK televizijos šeštadienį žinių laidoje rodomais jas šokiruojančiais vaizdais, supratau, kad praleidau kažką įdomaus. Dabar pažiūrėjau LNK Go esančią žinių laidą ir supratau - mus televizija bandė šokiruoti. Ir, atrodo, sėkmingai.

Laidos pradžioje nuskambėjo daug žadančio "reportažo" anonsas, be jokių įspėjimų silpnų nervų žmonėms ar vaikams:

Atsipalaiduoti galima įvairiai, bet keli kauniečiai tai daro itin šokiruojančiai - persiveria odą kabliais ir kabo ore.

Gerai, kad bent prieš pat reportažo rodymą perspėjama dėl šokiruojančių vaizdų. Bet man kilo keletas klausimų - kodėl asmuo, kuris save žaloja kabliais vadinamas "entuziastu"? Kodėl jaunuolis aiškina, kad savęs žalojimas kabliais ir pakilimas yra euforija ir legalus narkotikas? O gal žinote, ar redaktorius turi nors kiek proto ir profesionalumo ir jei skelbia tokias žinias, tai bent jau įstatymus paskaitytų, nes kažkodėl paklausti medicinos ekspertų nuomonės pamiršo.

Štai ištrauka iš teisės aktų:

Televizijos programų ir laidų pristatyme (anonse), jeigu pristatoma (anonsuojama) televizijos programa ir (ar) laida gali daryti neigiamą poveikį tam tikro amžiaus žiūrovams, turi būti informacija apie šių televizijos programų ir (ar) laidų pobūdį ir tinkamumą nepilnamečiams žiūrovams: transliuojamo pristatymo (anonso) metu ekrane turi būti rodomas atitinkamas pristatomos (anonsuojamos) televizijos programos ar laidos indeksas su užrašu „Skiriama N-7", „Skiriama N-14", „Skiriama S". Televizijos programų ir laidų pristatymai (anonsai), skirti pristatyti (anonsuoti) televizijos programas ir laidas, darančias neigiamą poveikį žiūrovams iki 18 metų, su užrašu „Skiriama S" gali būti transliuojami tik nuo 23 iki 6 valandos.

ATPK sako, kad  už tokius pažeidimus yra numatyta ir administracinė atsakomybė. Bet tai juk yra tik bauda. O kaip kalbėti apie profesionalumą? Tai tampa apskritai neįmanoma.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-19 19:18
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

UU

2013-10-25 10:57

Teisingai Dainius rašo. Laida - bjauri.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media