2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: TAI KO JŪS TYLITE?

2013-09-25
 
 Stasio Paškevičiaus nuotrauka

Stasio Paškevičiaus nuotrauka

 

Aida Vėželienė

 

Rugsėjo 24 d. LŽS Žurnalistų namuose Vilniuje įvyko seminaras laisvųjų profesijų atstovų Valstybinio socialinio draudimo įmokų klausimais.

Į susitikimą su žurnalistais, fotografais bei menininkais atvyko visas būrys kompetentingų valstybės tarnybų asmenų: Valstybinės Mokesčių inspekcijos direktoriaus pavaduotoja Alina Gaudutytė bei atstovas spaudai Darius Buta, „Sodros" valdybos įmokų skyriaus vedėjo pavaduotojas Linas Morkūnas, vyr. specialistė Skaidrė Gaidienė bei Komunikacijos ir tarptautinių ryšių skyriaus vyr. specialistas Martynas Žilionis. Iš valstybinės ligonių kasos dalyvavo Teisės skyriaus vyr. specialistė Rasa Rimkutė ir atstovė spaudai Lina Bušinskaitė.

Seminaro metu buvo išaiškinti pagrindiniai rūpimi klausimai asmenims dirbantiems savarankiškai: kokius privalomus mokesčius moka asmenys dirbantys pagal autorines sutartys, individualios veiklos pažymėjimą, verslo liudijimą ir kokia našta tenka darbdaviui, kaip darbas pagal individualias veiklas atsilieps pensijai, kaip skaičiuojama pensija, kaip skaičiuojamas stažas ir kt.

Karštą diskusiją sukėlė spaudoje paskelbta žinia, kad Koncerno „MG Baltic" valdomas Laisvas nepriklausomas kanalas (LNK) naikina Žinių tarnybą ir nuo spalio 1 d. visiškai neliks nuosavos TV laidų gamybos.

Paslaugą LNK pirks iš išorinio tiekėjo UAB „Žinių studija", kuriai vadovauja Rolandas Agintas. Kaip teigia p. Agintas tai labai patogu televizijai: nereikia išlaikyti krūvos žmonių, rūpintis jų atostoginiais, motinystės atostogomis, traumomis ir pan. (http://vz.lt/Default.aspx?PublicationId=fa6507de-1372-47df-9f65-e6d990ccd069&ref=rss#.UkE-nXg3Ibg.facebook)

Tačiau, kaip teigia p. Agintas, jo įmonė ir toliau dirbs LNK bazėje, nuomosis techniką ir patalpas.

Diskusijos metu buvo kalbama apie tai, kiek žmonių papildys bedarbių gretas, kokia dalis pasimetusių ir darbą netekusių žmonių sutiks dirbti be socialinių garantijų, diskutuota apie tai, kad įstatymai ir mokesčių politika palanki verslą vykdančiom žiniasklaidos įmonėm ir nepalanki kūrėjams.

Svarstyta kuo virsta LNK - retransliuotoju? .. o žurnalistika-veikla pagal individualią pažymą?

Įsiplieskus diskusijai vienas iš Valstybės tarnautojų neiškentė: „Tai ko jūs tylite?

 

P.S. Prezentaciją apie VSD mokėtinus mokesčius galite gauti LŽS būstinėje.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-25 16:25
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

sotus alkano neuzjaucia

2013-10-01 12:17

Tylejo, tylejo, praejo 13 metu, o gal ir daugiau, tada tik kai susisluoksniavo tvarkele, tada pamate defektus ir "saukstai po piet".

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Įsiplieskė diskusija

2013-09-30 13:50

...vienas iš Valstybės biurokratų neiškentė: „Tai ko jūs tylite?
Prikrovė pilną puodą š. o poto išaiškėja,kad dirbti neįmanoma.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media