2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Universiteto Šv. Jonų bažnyčioje bus įteiktas apdovanojimas Metų tiriamosios žurnalistikos autoriui

2017-05-05
 
 

Gegužės 6 dieną, šeštadienį, 15.00 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje įvyks Metų tiriamosios žurnalistikos autoriui apdovanojimo ceremonija, kurį įteiks VU žurnalistikos studentai.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studijų programos suburto Apdovanojimo komiteto pirmininkė Reda Stangytė pabrėžia, kad šiais metais Žurnalistų dienų kontekste pirmą kartą bus apdovanotas labiausiai visuomenei nusipelnęs tiriamosios žurnalistikos atstovas. „Idėja kilo profesorių ir studentų diskusijų metu. Premijos tikslas - kasmet įvertinti labiausiai nusipelniusį tiriamosios žurnalistikos autorių, savo veikla padariusį didžiausią poveikį visuomenei. Labai nuoširdžiai tikimės, kad tai taps Universiteto tradicija", - mintimis dalinasi R. Stangytė. Kaip teigia komiteto pirmininkė, premijai atrinkti tiriamosios žurnalistikos darbai premijuoti įvertinant po tyrimo įvykusias permainas visuomenėje, tyrime surinktus ir panaudotus slaptus duomenis ir atlikto tyrimo naudą. Asmens rinkimai įvyko remiantis parengtais Apdovanojimo nuostatais.

Metų tyrimų žurnalisto, išrinkto žurnalistikos studentų, vardas bus paskelbtas renginio metu; tiriamosios žurnalistikos autoriui bus įteikta pranešėjo - angelo skulptūrėlė ir Apdovanojimo liudijimas. Autoriui ir susirinkusiems pagerbti numatytas trumpas koncertas.

Žurnalistų dienų „LeŽuDi 2017" organizatorė Izabelė Kačinskaitė mano, kad tiriamoji žurnalistika yra raktas į pokytį visuomenėje, o „žurnalistų dienų metu įteiktas apdovanojimas - būtent ir bus šio pokyčio ženklas". Renginys apjungs skirtingų kartų žurnalistus, žurnalistikos absolventus, todėl Universiteto studentai tikisi labai jaukios, prasmingos, iškilmingos įteikimo ceremonijos: „Labai nuoširdžiai kviečiame atvykti visus žurnalistų bendruomenės narius".

Šiais metais vėl bus atgaivinta žurnalistikos studentų ir žurnalistikos profesionalų eisena. Apdovanojimo ceremonijai Šv. Jonų bažnyčioje pasibaigus, iš VU Didžiojo kiemo ji nusidrieks į Vilniaus fotografų kiemą (Maironio g. 7, KF Žurnalistikos institute), kur vyks „LeŽuDi 2017" uždaromoji popietė: kalbės dėstytojai, studentai, svečiai, bus atliekama muzikinė programa, bus apdovanoti Žurnalistų dienų Lietuvos mokyklų mokiniams skirto rašinių ir nuotraukų konkurso nugalėtojai, kurių kūrinius vertino profesionalūs žurnalistai; taip pat bus pagerbti studentai už geriausią metų mokomąją žurnalistikos praktiką. Svečiai galės pasivaišinti užkandžiais ir kava.

Žurnalistų dienų-2017 uždaromojo renginio organizatoriai ir fakulteto dekanas maloniai kviečia šeštadienio popietę praleisti kartu su Universiteto bendruomene, studentais ir žurnalistais.

Žygimantas Mitkus,

„Universiteto žurnalistas"

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-05 20:09
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Juozas

2017-05-05 21:15

Graži iniciatyva. Sveikinu. Belieka palinkėti, kad šis sumanymas taptų tradicija, kuri prisidėtų prie žurnalistų garbingo vardo puoselėjimo.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media