2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2016-12-23Gerb. kolegės ir kolegos, Jus sveikina Kalėdų Senelis (2)

Gerb. kolegės ir kolegos, Jus sveikina Kalėdų Senelis -kolega Juozas Šalkauskas.

2016-12-20Prezidentė vetavo žodžio laisvę ribojančias pataisas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo grąžino Seimui pakartotinai svarstyti Civilinio kodekso pataisas dėl viešų asmenų įžeidimo. Šios pataisos smarkiai apribojo žodžio laisvę, blogino žiniasklaidos padėtį, kenkė šalies tarptautinei reputacijai, įteisino cenzūrą ir atvėrė kelią visų piliečių persekiojimui už kritiką. Tokį sprendimą Prezidentė priėmė po konsultacijų su teisininkais, žiniasklaidos savivaldos institucijų atstovais bei žurnalistais.

2016-12-17Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei ŽURNALISTŲ VIEŠAS KREIPIMASIS DĖL CIVILINIO KODEKSO PATAISŲ

Esame susirūpinę, kad Seimo gruodžio 8 dieną priimtos Civilinio kodekso pataisos gali suvaržyti žiniasklaidos laisvę skelbti visuomenei reikšmingą informaciją apie viešus asmenis ir įtvirtinti politikų privilegijuotą apsaugą nuo kritikos. Didžiausią nerimą kelia Seimo sprendimas pakeisti 2.24 straipsnio 6 dalį ir ištrinti ribą dėl informacijos skelbimo apie privačius ir viešus asmenis.

2016-12-15Visuomenės informavimo etikos komisija kreipėsi į Prezidentę prašydama vetuoti Civilinio Kodekso pataisas

Visuomenės informavimo etikos komisija kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydama vetuoti gruodžio 8 dieną Seimo priimtas Civilinio Kodekso 2.24 straipsnio pataisas.

2016-12-13LŽS: SEIMO PRIIMTOS CIVILINIO KODEKSO PATAISOS KELIĄ GRĖSMĘ SAVIRAIŠKOS LAISVEI IR TURI BŪTI ATŠAUKTOS

Lietuvos žurnalistų sąjunga oficialiu raštu ir viešai kreipiasi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę dėl Seimo gruodžio 8 dieną priimtų Civilinio kodekso pataisų vetavimo (Projektas Nr. XIIP-3606(3)).

2016-12-12Žurnalistų namuose - diskusija apie naujai priimtų Civilinio kodekso pataisų dėl garbės ir orumo gynimo praktinio taikymo problemas

Gruodžio 15 d. 11 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius, 3 aukštas) rengiama apskrito stalo diskusija apie naujai priimtų Civilinio kodekso pataisų dėl garbės ir orumo gynimo praktinio taikymo problemas. Kviečiami žurnalistai ir teisininkai. Dalyvaus Aistė Žilinskienė, Dainius Radzevičius, advokatai Ąžuolas Čekanavičius ir Darius Bolzanas. Kviečiami ir kiti suinteresuoti žodžio laisvės gynimu.

2016-12-02Žiniasklaidos atstovus kviečiame į „X Faktoriaus“ tiesioginę transliaciją

Mieli žiniasklaidos atstovai, kviečiame Jus į populiariausio TV3 muzikinio projekto „X Faktorius“ tiesioginę transliaciją! Lauksime Jūsų studijoje ARTETA šį sekmadienį, gruodžio 4 dieną, Tarandės g. 34, Vilnius. Tiesioginės transliacijos pradžia – 19.30 val. Atvykite bent 15 min. prieš. Labai prašome patvirtinti savo dalyvavimą el. paštu sandra@tvmanija.lt, nes visi bilietai į projektą yra išparduoti!

2016-12-02Žurnalistai kviečiami į Užsienio reikalų ministerijoje vykstančią diskusiją „Žodžio laisvės svarba užtikrinant žmogaus teises“

Žmogaus teisių dienos proga, maloniai kviečiame žurnalistus šių metų gruodžio 9 d. (penktadienį), 8 val. (ne 9 val. kaip buvo anksčiau skelbta)atvykti į LR Užsienio reikalų ministeriją ir sudalyvauti organizuojamoje diskusijoje, tema „Žodžio laisvės svarba užtikrinant žmogaus teises“. Norėtume priminti, kad norint patekti į LR Užsienio reikalų ministeriją visi asmenys turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

2016-12-01Žurnalistai kviečiami į konferenciją “Medijų ir informacinis raštingumas Lietuvoje. Būklė ir perspektyvos”

Konferencijos pradžia 2016 m. gruodžio 5 d. 13 val. Vieta: M. Mažvydo biblioteka, Vilnius Organizatorius: Viešosios komunikacijos katedra, Vytauto Didžiojo universitetas, Kaunas; Lietuvos žurnalistų sąjunga Konferencijos tikslas: Šiuo renginiu siekiame sutelkti įvairių Lietuvos valstybės ir viešojo sektoriaus institucijų, mokslininkų ir praktikų, aktyviai veikiančių ir dirbančių medijų ir informacinio raštingumo (MIR) srityse, žinojimą, patirtis bei iniciatyvas. Tokiu jungtiniu veiksmu ne tik galėsime išryškinti aktualiausias MIR intereso sritis, tokias kaip švietimas, medijų politika, įtrauki ir atvira visuomenė, informacinis saugumas ir kt., sykiu tai mus įgalins numatyti aktualiausias šios srities vystymo Lietuvoje gaires ir analizės bei taikymų perspektyvas.

2016-11-18TV3 kviečia žurnalistus į REZIDENTŲ naujo sezono pristatymą

Gerbiami žiniasklaidos atstovai, jau gruodžio 5 d. į TV3 eterį grįžta komiškas medicinos serialas „Rezidentai“. Kitą ketvirtadienį, lapkričio 24 dieną, 14 valandą, kviečiame atvykti į „Baltijos-Amerikos klinikoje“ (Nemenčinės pl. 54a., Vilnius) įsikūrusią kavinę ir kartu su kūrybine komanda atšvęsti artėjančią 3-iojo sezono pradžią.

2016-11-17Latvijos nepriklausomybės dienos minėjimai Šiauliuose

2016 metų lapkričio 18 dieną 16 val. Šiaulių universiteto bibliotekoje (Vytauto g. 84) įvyks Vlado Braziūno nuotraukų parodos “europieti, augęs pačiam palietuvy” atidarymas. Paroda skirta latvių literatūros klasikui Knutui Skujeniekui. 2016 metų lapkričio 18 dieną 18 val. Šiaulių “Aušros” muziejaus CH. Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74) įvyks vakaras su Vladu Braziūnu ir Knutu Skujenieku “Baltų priedainės”.

2016-11-17KVIETIMAS ŽINIASKLAIDAI: Atvykite į populiariausio TV3 muzikinio projekto „X Faktorius“ pirmąją tiesioginę transliaciją

Mieli žiniasklaidos atstovai, kviečiame Jus į populiariausio TV3 muzikinio projekto „X Faktorius“ pirmąją tiesioginę transliaciją! Lauksime Jūsų studijoje ARTETA šį sekmadienį, lapkričio 20 dieną, Tarandės g. 34, Vilnius. Tiesioginės transliacijos pradžia – 19.30 val. Atvykite bent 15 min. prieš. Jūsų patogumui salėje veiks bevielio interneto ryšys. Labai prašome patvirtinti savo dalyvavimą el. paštu sandra@tvmanija.lt, nes visi bilietai į projektą yra išparduoti.

2016-10-28Žurnalistai kviečiami į dokumentinio filmo apie prezidentą K. Grinių premjerą

Lapkričio 7 dieną 17 val. atsinaujinusioje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyks dokumentinio filmo apie Prezidentą Kazį Grinių „KREDO: DEMOKRATAS“ premjera. Filmo scenarijaus autorė ir režisierė – LRT laidų vedėja Edita Mildažytė. Apie dalyvavimą prašome pranešti:

2016-10-28Žurnalistai kviečiami į Tbilisio dieną "Tbilisoba" Vilniuje

Gruzijos ambasada Lietuvoje ir Vilniaus miesto savivaldybė kviečia žurnalistus į Tbilisio dieną "Tbilisoba" Vilniuje. Šventė vyks spalio 29 d. nuo 12 iki 15 val., šeštadienį Tbilisio skvere, esakčiame Kęstučio ir A. Mickevičiaus gatvių sankryžoje.

2016-10-24Žurnalistai kviečiami į daugiaserijinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ pristatymą

Jau pirmadienį LRT TELEVIZIJA pradeda rodyti istorinį daugiaserijinį filmą „Laisvės kaina. Savanoriai“, pasakosiantį apie Nepriklausomybės akto pasirašymą ir jo aplinkybes. Premjeros dieną, spalio 31-ąją, 18.30 val. kulinarinėje studijoje „Čiop čiop“ (Žvejų 2, Vilnius) įvyks filmo pristatymo vakaras. Maloniai kviečiame žurnalistus dalyvauti.

2016-10-19Žurnalistai kviečiami į naujos Beatos laidos pristatymą

Beata Nicholson tikina – keliaudamas po Lietuvą alkanas neliksi! Kviečiame šį ketvirtadienį, spalio 20 d. 10 val. atvykti į „Beatos virtuvės“ kulinarijos studiją ir tuo įsitikinti patiems. Renginio organizatoriai labai prašo nurodyti, kas ir po kiek atvyksite į svečius. Brūkštelėkit per rytojų!

2016-10-17Seminaras regioninės žiniasklaidos žurnalistams lapkričio 11–12 d. Kaune

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje š. m. lapkričio 11–12 d. organizuoja seminarą Kaune, į kurį kviečia atvykti regioninės žiniasklaidos žurnalistus ir redaktorius. Registracija į seminarą vyksta iki spalio 20 d. el. paštu Anele.Ausiejute@ec.europa.eu. Registruojantis prašome nurodyti savo mobiliojo telefono numerį, žiniasklaidos priemonę, kurioje dirbate, ir savo pareigas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media