2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: ID’15: „Nuo rytojaus būsiu originalus!“

2015-12-07
 
 

 

Kyla dvejonių kuo originalumas skiriasi nuo buvimo mase? Ar originaliu būti vis dar originalu? Nežinai, kas yra originalumas? O gal manai, kad originalumas „išėjo iš mados"? Į šiuos ir dar daugiau klausimų bandys atsakyti gruodžio 7-10 d. vyksiančios Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentų organizuojamos Informacijos dienos, kurios atviros kiekvienam komunikacija suinteresuotam žmogui. Šių metų tema - Masinis originalumas.

Originalumui skirtą savaitę pradės diskusija - „Originalumo plotmės: kas buvo ir ko ieškoti". Jos metu kartu su grupės „Antis" lyderiu Algirdu Kaušpėdu bei žurnalistais Edmundu Jakilaičiu ir Kęstučiu Petrauskiu diskutuosime apie originalumą, jo kaitą, raidą bei apie tai, kokią vietą originalumas užima įvairių sričių veikloje. Diskusija vyks Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), o jos moderatorius - Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Vakare intelektualūs protai susirungs bare „Crazy Bull".

Antrąją dieną apie originalaus turinio savo srityse kūrimą paskaitose kalbės aktorius Audrius Bružas, tinklaraštininkas Danielius Goriunovas bei radijo savireklamos vadybininkas Saulius Zakarka. Po paskaitų Vilniaus jėzuitų gimnazijoje „Trumano šou" filmo peržiūra bei diskusija.

Sauliaus Prūsaičio pranešimu „Ar originalumas originalu?" prasidės trečioji diena. Po to, ar originalumas prekės ženklų industrijoje tikrai naudingas, papasakos „Nova media" vyresnysis partneris Arijus Katauskas. Psichologas Antanas Kairys pristatys originalumo sampratą psichologijoje. O kokį vaidmenį autentiška kūryba atlieka humoro srityje bus galima sužinoti Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje vyksiančioje „Humoro klubo" nario Manto Baruševičiaus paskaitoje.

Ketvirtoji diena - linksmybių diena, jos metu vyks stalo futbolo bei teniso turnyrai, „Chill" zonoje lauks „RedBull" žaidimų mašina, karaokė, interaktyvūs bei stalo žaidimai. Renginį tradiciškai vainikuos šiltas ir jaukus jaunųjų atlikėjų akustinės muzikos vakaras VU Teatro salėje.

 

Daugiau informacijos apie ID'15: www.infodi.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-12-07 10:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media