2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2015-10-08Žurnalistai kviečiami į renginį „POLICIJA. PROKURATŪRA. TEISMAI. INFORMACIJA IŠ PIRMŲ LŪPŲ“

Maloniai kviečiame spalio 16 d. (penktadienį) dalyvauti teisinio švietimo renginyje žiniasklaidos atstovams „POLICIJA. PROKURATŪRA. TEISMAI. INFORMACIJA IŠ PIRMŲ LŪPŲ“, kuris vyks Klaipėdoje. Adresas - viešbnutis “Amberton Klaipėda” ( Naujojo sodo g. 1, VIP salė , 20 aukšte) Mokymų tikslas – stiprinti teisėsaugos institucijų ir teismų bendravimą su žiniasklaida bei didinti visuomenės teisinį švietimą. Registracija vykdoma iki spalio 12 d.

2015-10-06Kviečiama teikti siūlymus Visuomenės informavimo etikos kodeksui

Visuomenės informavimo etikos asociacija laukia suinteresuotųjų asmenų siūlymų Visuomenės informavimo etikos kodekso naujai redakcijai. Darbo grupė, kuriai vadovauja VDU profesorė Audronė Nugaraitė, jau surinko pirmąsias Asociacijos narių pastabas ir siūlymu ir tikisi, kad žurnalistų bendruomenė, viešosios informacijos rengėjai bei skleidėjai aktyviai dalyvaus tobulinant dokumentą, kuris, vadovaujantis Visuomenės informavimo įstatymu, turi pakeisti šiuo metu galiojantį Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą.

2015-10-06Žurnalistai kviečiami į kelionę ŠIAULIAI – KRYŽIŲ KALNAS – JAUNIŪNAI – KLAIPĖDA

Išvykimas spalio 9 d. 8.00 val. ryto nuo Karo muziejaus technikos kiemo Olandų g. Grįžimas į Vilnių spalio 10 d. apie 17.00-18.00 val. Kelionė ir gidas nieko nekainuoja, Nakvynė apie 7 Eur žmogui, taip reikia turėti pinigėlių maistui. Gidė sakė, kad maršrutą galima bus papildyti (pakoreguoti) pagal mūsų pageidavimus.Galima pasiūlyti vykti 10-12 mūsų kolegų žurnalistų. Nakvynės vietoje yra galimybė užsisakyti pusryčius. Man reikėtų sąrašo keliaujančių iki sekmadienio vakaro bei norinčių užsisakyti pusryčius spalio 10 d. ryte. Pagarbiai, Organizatorius Adas Jakubauskas 868272328

2015-10-05Kvietimas siūlyti kandidatūras UNESCO – Giljermo Kano pasaulio spaudos laisvės apdovanojimui

Maloniai pranešame, kad UNESCO kviečia teikti kandidatūras UNESCO – Giljermo Kano pasaulio spaudos laisvės apdovanojimui (UNESCO / Guillermo Cano World Press Freedom Prize). Prizas įsteigtas pagerbiant Kolumbijos žurnalistą Giljermą Kaną Isazą (Guillermo Cano Isaza), kuris žuvo 1986 m. gruodžio 17 d. atlikdamas savo profesinę pareigą. Šis prizas (medalis ir piniginis apdovanojimas) įteikiamas asmeniui, institucijai ar organizacijai, labiausiai nusipelniusiai ginant ir propaguojant spaudos laisvę visame pasaulyje, ypač jei veikla susijusi su didesne grėsme gyvybei.

2015-10-01Skelbiamas tradicinis konkursas žurnalistams „Žmogus ir aplinka“

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia tradicinį kūrybinį konkursą žurnalistams „Žmogus ir aplinka“. Konkursinius darbus galima pateikti iki gruodžio 4 dienos. Šio konkurso tikslas – skatinti žurnalistų kūrybiškumą ir profesionalumą supažindinant visuomenę su aplinkos sektoriaus (aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros) aktualijomis, problemomis ir jų sprendimo būdais, ugdant sąmoningą šalies gyventojų požiūrį į aplinką. Prizinis fondas – tūkstantis penki šimtai eurų. Darbus reikia pristatyti Lietuvos žurnalistų sąjungai iki gruodžio 4 d. užklijuotame nepermatomame voke adresu: konkursui „Žmogus ir aplinka“, Lietuvos žurnalistų sąjunga, Jogailos g. 11, LT-01116, Vilnius.

2015-09-28Kvietimas žurnalistams: dramatiško serialo TOBULA KOPIJA naujojo sezono pristatymas

Mieli žiniasklaidos atstovai, trečiadienio vakarą, 19.30 val. TV3 eteryje pasirodys didelio populiarumo susilaukusio dramatiško serialo „Tobula kopija“ tęsinys. Šia proga kviečiame Jus į serialo pristatymo vakarėlį, kuris įvyks jau rytoj, rugsėjo 29 d. 17.00 val. restorane „Bernelių užeiga“ (M. Valančiaus g. 9, Kaunas).

2015-09-252015 metų Juozo Tumo Vaižganto premija – Donatui Petrošiui (1)

2015 metų Juozo Tumo Vaižganto premijos vertinimo komisija, kurią sudarė Lietuvos rašytojų sąjungos deleguoti atstovai Birutė Jonuškaitė, Arnas Ališauskas, Gytis Norvilas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos deleguoti atstovai Gerimantas Statinis, Perpetua Dumšienė ir Aldona Žemaitytė, šių metų Juozo Tumo Vaižganto premiją paskyrė poetui ir žurnalistui Donatui Petrošiui už knygą „Kaip negalima gyventi“.

2015-09-22Žiniasklaidos atstovai kviečiami į projekto „Didysis magijos šou“ pristatymą

Jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 24-ąją, maloniai kviečiame Jus į stebuklingą projekto pristatymą, kuris įvyks Kaune – mieste, kuriame filmuojamas intriguojantis šou. Vieta: „Tete-a-tete“ kazino, Laisvės al. 93/26, Kaunas Laikas: Rugsėjo 24 d., ketvirtadienis, 17.00 val.

2015-09-18Specialus pristatymas žiniasklaidai: originalus lobių maršrutas Verkiuose

Maloniai kviečiame Jus pirmuosius išbandyti unikalų žygio maršrutą – gamtos lobių paiešką Verkių dvaro parke. Tai trasa, be akivaizdžių nuorodų ar kitų aiškių infrastruktūros žymių. Orientuotis teks pagal gamtos ženklus – medžius, augalus, pasaulio kryptis ir pan. Specialiose miške įrengtose knygose rasite unikalų vietos istorijos fragmentą. Laukiame Jūsų antradienį, rugsėjo 22 d., 10:00 val. Verkių regioniniame parke, restorane „Verkių vandens malūnas“. Apie dalyvavimą maloniai prašytume informuoti el. paštu rita.norvaisaite@bef.lt iki rugsėjo 21 d. 20 val.

2015-09-14Žurnalistų kelionė tema „Atsinaujinantys energijos šaltiniai“

Vokietijos ambasada Lietuvoje informavo LŽS, kad Badeno-Viurtembergo žemėje įsikūrusi ekonomikos skatinimo agentūra „Baden-Württemberg International“ 2015 m. spalio 5-8 dienomis kviečia žurnalistus iš įvairių užsienio šalių į Badeną-Viurtembergą, į keturias dienas truksiančią kelionę tema „Atsinaujinantys energijos šaltiniai“.

2015-09-10PRAKTINĖ KONFERENCIJA „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“

PRAKTINĖ KONFERENCIJA „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“ Registracija į seminarą ir kita dalykinė Informacija bus suteikta papildomai kreipiantis į LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkę Aldoną Armalę aldona.armale@gmail.com arba tel 868476444

2015-09-09Susitikime tradicinėse „Vaižgantinėse “ ! (1)

Nuoširdžiai visus kviečiame į tradicinę respublikinę šventę, skirtą Malaišių vardo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose 760-osioms metinėms, vyksiančią 2015 m. rugsėjo 19 dieną, šeštadienį, nuo 13 val. lietuvių literatūros klasiko kanauninko Juozo Tumo- Vaižganto gimtinėje - Anykščių rajono Svėdasų seniūnijos Malaišių kaime

2015-09-07LŽS valdybos nutarimas - dalyvauti profesinių sąjungų mitinge prie Seimo (2)

Aptarėme ir LŽS pasirengimą dalyvauti profesinių sąjungų mitinge rugsėjo 10 d. 12 val. prie Seimo. Sutarėme, kad kiekvienas LŽS skyrius pagal galimybes deleguos savo narių. Mums labai svarbu, kad ir regionai būtų atstovaujami. Todėl tą dieną dėl mitingo vyks LŽS Tarybos posėdis, kuriame galite oficialiai dalyvauti.

2015-09-01Žurnalistų namuose - Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos posėdis

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11,3-ias aukštas) 2015 m. rugsėjo 5 d. įvyks Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos posėdis. Jo pradžia 11.00 val.

2015-08-31LZS Senjorų klubo susirinkimas įvyks rugsėjo 2 dieną

LŽS Senjorų klubo susirinkimas įvyks kaip ir priklauso pagal tradiciją - pirmąjį mėnesio trečiadienį (rugsėjo 2 dieną) 11 val. Teatro sąjungos sąlėje.

2015-08-29Žurnalistai kviečiami į filmo apie teatro ir kino aktorę Vaivą Mainelytę premjera: „Vaiva. Gyvenimas už lango“

Pirmadienį, rugpjūčio 31 d. 19 val. LRT klube (S. Konarskio g. 49, Vilnius) įvyks dokumentinio filmo apie teatro ir kino aktorę VAIVĄ MAINELYTĘ premjera: „Vaiva. Gyvenimas už lango“. Žurnalistai kviečiami į filmo premjerą.

2015-08-25Lietuvos žurnalistų sąjungai - Padėkos raštas

Lietuvos žurnalistų sąjunga už pagalbą organizuojant Poezijos pavasario renginį "Po lietuvių kalbos ir kultūros skėčiu" apdovanota Padėkos raštu.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media