2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: ,,Mano kiemas", ,,Mokyklų uždarymas" - žurnalistinių ieškojimų ,,Pragiedruliai"

2014-05-11
 
Prizą priima LRT radijo žurnalistė Simona Aginskaitė

Prizą priima LRT radijo žurnalistė Simona Aginskaitė

 

Tradicinio ,,Pragiedrulių" konkurso derlius 2014-ųjų gegužę kaip niekad buvo gausus įvairiomis radijo ir televizijos laidomis.  Iš viso vertinimo komisijai jų buvo atsiųstos net 65 -  40 televizijos ir 25 radijo laidos. Komisijos nariams tikrai nebuvo lengva išrinkti, jų nuomone, pačias geriausias  laidas.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu paskelbė geriausių 2013 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai" laureatus - nugalėtojus ir prizininkus. 

Geriausia 2013 metų televizijos laida  pripažinta „Mano kiemas", kurios autoriai: Rytis Zemkauskas, Ričardas Rickevičius, Jurgita Pridotkaitė ir Gvidas Kovėra. Laida buvo rodoma per Info TV.

Geriausia  radijo laida pripažinta  „Mokyklų uždarymas", kurios autorė LRT radijo žurnalistė Simona Aginskaitė

Vertinimo komisija gerai įvertino dar septynias konkursui pateiktas laidas ir joms paskyrė  specialiuosius prizus.

Radijo laidos:

Už stereotipus laužantį požiūrį į emigraciją - Živilės Kropaitės  LRT radijo laidai „Skuodas: teigiamos emigracijos pusės"

Už bandymą naujai pažvelgti į pedagogo vietą šiuolaikinėje visuomenėje Justinos Mitkaitės laidai „Mokytojai" (LRT radijas)

Už pilietiškumo ir žmogiškųjų vertybių atspindėjimą Indrės Anskaitytės laidai „Pasakojimas apie Vilniaus getą".

Televizijos laidos:

Už netradicinę formą atspindint krašto istoriją Ritos Ščiglinskienės laidai „Žemaitiški pasiruokavema: Sietuvos kūlgrindoj";

Už kalbos istorijos populiarinimą Mindaugo Sėjūno, Teresos Rožanovskos ir Romuald Lavrynovič laidai „Didžioji Lietuva. Lietuvių kalbos istorija" I dalis;

Už istorinės temos atradimą Ingos Berulienės, Justino Lingio, Valdo Stanaičio, Anatolijaus Tetiušino, Elvino Narbuto, Tomo Ribaičio ir Algirdo Žvinakevičiaus laidai „Lūkesčių metai Pajūrio krašte. Pabėgėliai jūra";

Už disidentinės tikrovės atspindėjimą per asmeninę istoriją Gedimino Kajėno, Gedimino Šulco ir Kosto Kajėno laidai „Mažųjų revoliucija", kurioje pasakojama apie pranciškono Juliaus Sasnausko jaunystės patirtį ir disidentinius nuotykius.

Tris specialiuosius prizus įsteigė ir Etninės kultūros globos taryba:

Už etninio paveldo išsaugojimą ji apdovanojo Justino Lingio, Povilo Vaičiulio, Anatolijaus Tetiušino, Elvino Narbuto, Ievos Jagelavičiūtės ir Algirdo Žvinakevičiaus laidą "Sutartinės";

Už pagarbą tarmėms - Ritos Ščiglinskienės laidą „Žemaitiški pasiruokavema: Sietuvos kūlgrindoj"

Už aktualią temą - nykstančio rimoriaus (pakinktų siuvėjo) amato perteikimą - Janinos Skeberdienės ir Rolando Kančausko  laidą „Rimorius".

Šis „Pragiedrulių" konkursas, kurį organizuoja Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu, buvo surengtas jau dvyliktą kartą. 2002 m. pirmą kartą surengtame konkurse iš pradžių dalyvavo tik televizijos laidos, tačiau su metais jis išsiplėtė, buvo įtrauktos ir radijo laidos bei laidos vaikams, įsteigiama įvairių specialių prizų ir nominacijų.

Rengdama geriausių laidų konkursus komisija siekia paskatinti kultūros laidų bei laidų vaikams kūrimą, populiarinti kultūrą ir jos vertybes, įvertinti ir apdovanoti geriausių laidų kūrėjus.

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-11 10:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media