2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: LŽS TARYBA: SMURTAS IR AGRESIJA PRIEŠ ŽURNALISTUS KRYME - NETOLERUOTINI

2014-03-10
 
 

Lietuvos žurnalistų sąjungos Taryba smerkia smurtą prieš nepriklausomus žurnalistus ir agresiją prieš žiniasklaidos priemones Kryme bei solidarizuojasi su kolegomis palaikydami jų siekius dirbti savo darbą bet kokiomis sąlygomis. LŽS Taryba pabrėžia, kad atsakomybė dėl žurnalistų teisių pažeidimų ir žiniasklaidos priemonių veiklos ribojimo tenka, visų pirma, faktinę valdžią Kryme turintiems asmenims bei juos palaikančioms karinėms struktūroms.

Kovo 8  dieną  LŽS Taryba, jungianti per penkiasdešimt žurnalistų iš įvairių šalies vietų, specialiame posėdyje atkreipė dėmesį, kad Ukrainos teritorijoje vyksta ne tik Rusijos palaikomi kariniai veiksmai, bet ir kurstomas informacinis karas, kuriame įtraukiamos dalyvauti įvairių lygių žiniasklaidos priemonės. Tai ypač pastebima Rusijos valdžios įtakoje esančioje žiniasklaidoje.

Todėl LŽS Taryba prašo Tarptautinę žurnalistų federaciją ir Europos žurnalistų federaciją įvertinti tokius informacinio karo metodus bei šiame kare naudojamas žiniasklaidos priemones ir dalyvaujančius asmenis, kurie save vadina žurnalistais. Akivaizdžiai prieš Ukrainos, kaip suverenios valstybės, interesus nukreiptos informacinės atakos neturi nieko bendro su žurnalistika, o šiam tikslui naudojamos priemonės ir visuomenę dezinformuojantys informaciniai pranešimai nesuderinami su vertybinės ir etiškos profesionalios žurnalistikos standartais.

LŽS Taryba kreipiasi į visus žurnalistus, aktyviai informuojančius visuomenę apie įvykius Ukrainoje, ir atkreipia jų dėmesį, kad bet kokie politiniai interesai ar politikų viešai skleidžiamos ideologijos neturi nieko bendro su profesionalia žurnalistika. Pagrindinė žurnalisto prievolė - informuoti visuomenę ir ginti humanistines vertybes, o ne pateisinti atskirų politikų agresiją ir naudojamas karines priemones. 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-10 12:56
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media